228 juta Kapulauan Kanaria Fdcan bakal dianggo dina 90 proyék anu tiasa dibaharukeun

Hatur nuhun kana Dana Pangembangan Kapuloan Canary, FDCAN, langkung ti 90 proyék pikeun ningkatkeun manajemén énergi ditepikeun ku kotamadya sareng paguron luhur sareng déwan, bakal nampi waragad 228 juta euro.

Pamaréntah Kapuloan Canary parantos ngalaporkeun yén proyék-proyék ieu tujuan pikeun nambahan el panggunaan énergi terbarukan, ningkatkeun efisiensi énergi sareng ngembangkeun mobilitas berkelanjutan, dina raraga ngalaksanakeun modél énergi anu langkung pas di Kapuloan Kanaria.

Kapuloan Kanaria

Mr. Fernando Clavijo, présidén Kapulauan Canary ayeuna, parantos nyatakeun dina pernyataan yén di daérah sapertos Kapuloan Kanaria Penting pikeun ngamajukeun proyék anu ngamungkinkeun ngamajukeun hemat energi sareng épisiénsi, ngirangan biaya sareng sateuacanna dina pamekaran modél anu langkung sustainable sareng kalapa.

investasi REE

Clavijo nganggap yén Kapuloan Kanaria ngagaduhan kaayaan alam anu sampurna, anu ngamungkinkeun ngamajukeun ngembangkeun pembaharuan, sanés ngan ukur ngalih kana perobihan modél énergi, tapi ogé salaku kagiatan pikeun ngeuyeuban ékonomi kapuloan, sahingga ningkatkeun PDB-na.

kebon angin

FDCAN

Proyék anu béda anu disiapkeun ku pamaréntah daérah pikeun kéngingkeun pembiayaan ti FDCAN kalebet sababaraha tindakan sareng tindakan anu ditujukeun pikeun ngirangan kanaékan kuat paménta listrik, ngirangan gumantungna kana bahan bakar fosil sareng émisi CO2, ogé kanaékan beurat pembaruan dina campuran énergi.

Salaku tambahan, sababaraha tindakan parantos direncanakeun aya hubunganana sareng ningkatkeun efisiensi énergi sareng mobilitas sustainable sareng pinter, ngalangkungan sarana transportasi anu kirang polutan.

Pamaréntah nunjukkeun yén dina Fuerteventura bakal ngalaksanakeun listrikna peternakan ternak ngalangkungan énergi anu diperpanjang mandiri, henteu nyambung kana jaringan.

Pencahayaan umum bakal didukung ku énergi anu diperbarui di daérah anu béda-béda di Pulo Jawa, sajaba ti ngamajukeun konsumsi diri di gedong umum sareng restorasi.

konsumsi mandiri listrik domestik

Gran Canaria

En Gran Canaria, Cabildo foresees, diantawis tindakan sanésna, pamasangan turbin angin sareng panel fotovoltaik dina sababaraha pabrik desalinasi sareng pabrik perawatan, pangwangunan tilu kebon angin atanapi palaksanaan pepelakan fotovoltaik di gedong ogé lampu umum kalayan téknologi LED sareng pamasangan tina titik-titik kandaraan listrik.

Prakarsa anu sanésna nyaéta tina Universitas Las Palmas de Gran Canaria, Ieu bakal ngalaksanakeun opat tindakan pikeun ningkatkeun épisiénsi énergi ku investasi dina cahaya sareng otomasi bumi, modérenisasi infrastruktur sakitar wangunan sareng hateup. Salaku tambahan pikeun renovasi sareng adaptasi pamasangan listrik dina genep gedong.

Tenerife

The Cabildo de Tenerife ngajukeun tindakan R + D + i ngeunaan prosés instruksi laut di akuifer; akumulasi énergi sareng manajemén beban pikeun ngirangan konsumsi di ITER; sistem hawa panas éntral entalpi anu luhur pikeun niiskeun D-Alix Datacenter atanapi diajar potensi énergi panas bumi pulau éta pikeun ngahasilkeun listrik sareng pikeun panggunaan termal.

Nyiptakeun Institut Énergi Téknologi sareng Terbarukan sareng rencana pikeun ngirangan konsumsi énergi di gedong umum di beulah kidul kulon pulau ogé direncanakeun.

katapel

En La GomeraUkuran sapertos penyediaan pencahayaan fotovoltaik dina jaringan pulau kanopi pikeun ngangkut panumpang ku jalan bakal dilaksanakeun; nyiptakeun jaringan pulau titik-titik recharging pikeun kandaraan listrik atanapi nyiptakeun taman énergi fotovoltaik pakait sareng tegalan sapi.

titik ngecas mobil listrik

Lanzarote

Dina Lanzarote bakal masang kebon angin anyar, kalayan kakuatan 9,2 megawatt, tempatna di Teguise, Arrecife sareng San Bartolomé, tutuwuhan fotovoltaik di Maneje sareng kebon angin mandiri di Punta de los Vientos. Salaku tambahan, padamelan bakal dilakukeun dina ningkatkeun épisiensi énergi pencahayaan umum sareng ngamajukeun panggunaan limbah salaku sumber énergi anu terbarukan.

Biofuel

Las Palmas

Di Las Palmas, milikna Déwan foresees nyusun proyék modél énergi anyar sareng kinerja angin, fotovoltais sareng tindakan énergi termal surya. Salaku tambahan, langkah-langkah diperhatoskeun ngeunaan panggunaan produk tatanén sareng kehutanan, tindakan dina bidang énergi mini hidrolik sareng proyek énergi panas bumi, naha entalpi rendah atanapi tinggi.

Besi

El Cabildo ti El Hierro bakal ngalaksanakeun paningkatan dina jaringan jalan sareng bakal ngadorong pamindahan jalma sareng pengendara liwat a Rencana Mobilitas Berkelanjutan. Ieu diwangun ku sababaraha tindakan, sapertos perbaikan jalan Bentama, nyiptakeun bundaran di parapatan sareng jalan jalan basisir, jalur sapédah énggal, sareng anu sanésna.

Besi


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)