Énergi anu tiasa diperbarui nyatakeun 17,3% tina konsumsi énergi akhir

terbarukan

Numutkeun data dina nutup 2016 ti Institute of Economic Studies (IEE), anu énergi renewable ditambihan a 17,3% éta konsumsi ahir kotor énergi di Spanyol.

Pasatujuan Paris ngeunaan pembaharuan nunjukkeun yén Uni Éropa sacara gembleng kedah ngahontal rata-rata kontribusi 2020% tina sumber anu tiasa diperbarui nepi ka konsumsi énérgi akhir ku taun 20.

Bédana nagara

Ayeuna, Swédia mangrupikeun pamimpin dugi ka ngahontal 53,8%. Pikeun bagian na, Finlandia ngahontal 38,7% sareng Latvia 37,2%, sedengkeun Austria ngadaptar 33,5% na nyaéta deukeut pisan kana tujuan anjeun ku 2020, sareng Dénmark parantos ngaleungitkeun éta, kalayan 32,2%.

Angin Swédia

Nagara sanés sapertos Latvia, Portugal sareng Kroasia réngking dina luhur 28% sareng Lituania sareng Rumania sakitar 25%. Dina kasus Slovenia ngahontal 21,3% sareng Bulgaria 18,8%, sedengkeun Italia ngadaptar 17,4%. Ngeunaan Spanyol, éta parantos maju langkung ti hiji titik sareng ngaleuwihan rata-rata Uni Éropa, ngahontal 17,3% dina akhir taun 2016.

Nagara di handap rata-rata

Hanjakal Perancis parantos aya di handap ieu rata-rata kalayan 16%, sapertos hal anu di Yunani, Républik Céko sareng Jérman, kalayan jumlahna ngadeukeutan 15%. Nagara-nagara anu aya di handapeun Uni Éropa nyaéta Malta, Walanda sareng Luksemburg, masing-masing antara 6% sareng 5,4%.

Énergi anu tiasa diperbarui di Spanyol sareng pikahareupeun na

Saatos sababaraha taun goréng kusabab undang-undang Keputusan Partéy Popular, Komunitas Otonom sakali deui bet dina kamajuan anyar anu tiasa dibaharukeun. Ngan ukur lelang diayakeun di 2016 sareng 2017 masihan kamungkinan masang 8.700 megawatt kakuatan anyar

ningkatkeun sareng terbarukan

Fasilitas anyar ieu bakal ngagaduhan Investasi langkung ti 8250 juta euro, salian ti ngahasilkeun 90.000 padamelan salami tahap instalasi.

Nanging, pangwangunan anu tiasa dirobih janten pisan henteu sami dina otonom anu béda, sakumaha anu dikonfirmasi ku Study of the Macroeconomic Impact of Renewable Energies di Spanyol diterbitkeun ku Association of Renewable Energy Company (APPA). Janten, Castilla y León mingpin minat 'énergi bersih' kalayan 6.474 megawatt dipasang, mayoritas pikeun ngaliwatan angin. Aranjeunna dituturkeun ku Andalusia, Castilla-La Mancha sareng Galicia. Sabalikna, Kapuloan Balearic, Cantabria sareng Madrid aya di handapeun daptar ieu.

CCAA

Kakuatan dipasang téknologi terbarukan 2016 (MW)

Castile sareng Leon

6.474

Andalusia

5.635

Castilla la Mancha

5.258

Galicia

3.957

Aragon

2.288

Katalonia

1.945

Komunitas Valencian

1.666

Estremadura

1.471

Navarre

1.392

Murcia

764

Asturias

662

La Rioja

565

Basque Nagara

364

Kapuloan Kanaria

323

Madrid

165

Cantabria

126

Balearics

113

Fuente: Asosiasi Perusahaan Energi Terbarukan

Salajengna urang bade ningali sababaraha berita anu negeskeun deui taruhan pikeun pembaruan komunitas otonom.

Komunitas otonom

Aragon

Pamaréntah Aragon parantos memperkirakan nanem modal di 48 proyék angin, pikeun total 1.667,90 MW, sareng dua belas tanaga surya fotovoltaik, perenahna di kotamadya Escatrón sareng Chiprana kalayan kakuatan 549,02 MWp.

Moméntum ieu dimimitian ampir sataun katukang nalika kriteria anyar disatujuan pikeun masihan deklarasi ieu pikeun investasi dina énergi terbarukan.

énergi renewable china

Castile sareng Leon

Otonomi ieu nyubsidi paningkatan tanaga kalayan sababaraha juta euro. Dewan badé nyumbang kana transisi nuju ékonomi rendah karbon dina sadaya séktor produktif sareng sosial, dina kerangka kerja Strategi efisiensi énergi 2016-2020, anu parantos tunduk kana partisipasi warga masarakat dina Pamaréntah Terbuka.

Numutkeun ka Pamaréntah Castilian-Leonese, hatur nuhun insentif ieu tiasa ngabiayaan paningkatan dina fasilitas termal sareng cahaya (upami aya hemat énergi sahenteuna 20% kabuktosan), sapertos campur kana lift atanapi éskalator, nalika pangirangan dina konsumsi énergi sahenteuna 30%.

Galicia

Di Galicia aya rézim hujan anu langkung luhur sareng, ku alatan éta, tanaga surya henteu épisién pisan, nampilkeun strategi pikeun ningkatkeun énergi biomassa. Hasil tina kasaimbangan nya éta Dina akhir 2017, pamasangan langkung ti 4.000 boiler biomassa di bumi bakal didukung.

Kalayan garis anggaran tina 3,3 juta euro, Xunta de Galicia hoyong ngamajukeun pamasangan boiler biomassa kanggo ngamajukeun produksi énergi terbarukan sareng ngirangan émisi gas rumah kaca di langkung ti 200 administrasi publik, organisasi nirlaba sareng perusahaan Galicia.

Balearics

Kapuloan Balearic ningkatkeun minat énergi anu tiasa dibangkitkeun. Direktorat Umum Énergi sareng Perubahan Iklim ngolah tujuh proyék énggal pikeun taman fotovoltaisIeu bakal hartosna kanaékan 25% kakuatan pembaruan ayeuna dipasang di kapuloan. Ieu mangrupikeun proyek alit, totalna langkung ti 20 MW.

biaya investasi tanaga surya handap

Éta tiasa ditingali yén proyék-proyék énggal henteu ngagambarkeun sajumlah kakuatan anyar anu luhur pisan, diréktur umum Énergi sareng Iklim Camabio, Joan Groizard, ngahargaan kontribusina. Hanjakalna, ayeuna di Kapuloan Balearic ngan aya 79 megawatt énergi terbarukan dipasang.

Ladang angin Kapuloan Kanaria

Kapuloan Kanaria

Hatur nuhun kana Dana Pangembangan Kapuloan Canary, FDCAN, langkung ti 90 proyék pikeun ningkatkeun manajemén énergi ditepikeun ku kotamadya sareng paguron luhur sareng déwan, bakal nampi waragad 228 juta euro.

Pamaréntah Kapuloan Canary parantos ngalaporkeun yén proyék-proyék ieu tujuan pikeun nambahan panggunaan énergi anu diperbarui, ningkatkeun éfisiénsi énergi sareng ngembangkeun mobilitas berkelanjutan, dina panerapan modél énergi anu langkung pas di Kapuloan Kanaria.

Mr. Fernando Clavijo, présidén Kapulauan Canary ayeuna, parantos nyatakeun dina pernyataan yén di daérah sapertos Kapuloan Kanaria Penting pikeun ngamajukeun proyék anu ngamungkinkeun ngamajukeun hemat energi sareng épisiénsi, ngirangan biaya sareng sateuacanna dina pamekaran modél anu langkung sustainable sareng kalapa.

investasi REE

Clavijo nganggap yén Kapuloan Kanaria ngagaduhan kaayaan alam anu sampurna, anu ngamungkinkeun ngamajukeun ngembangkeun pembaharuan, sanés ngan ukur ngalih kana perobihan modél énergi, tapi ogé salaku kagiatan pikeun ngeuyeuban ékonomi kapuloan, sahingga ningkatkeun PDB-na.

kebon angin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Francisco Ruben Torres cenahna

    Tulisan anu saé, hatur nuhun pisan.