Énergi anu tiasa diperbarui di Amérika Kidul

investasi dina énergi terbarukan Dina taun-taun ayeuna di Amérika Latin sababaraha réformasi énergi ngarah kana kamekaran éksponénsial énergi terbarukan.

Anu paling diuntungkeun nyaéta surya, anu ayeuna téknologi terbarukan langkung mirah sareng tiasa diakses sacara global.

Salaku conto, di Kolombia énergi fotovoltaik mangrupikeun bagian tina program anu disebat Damai Aliran, anu nyayogikeun cahaya sareng harepan ka daérah anu mangtaun-taun katutup ku bentrok bersenjata sareng perdagangan narkoba.

Di sisi séjén, nagara resep Chili yén di 2012 nagara éta ngan ukur gaduh 5MW tanaga surya, ayeuna aranjeunna gaduh langkung ti 362MW sareng 873 MW dina pangwangunan.

harga tanaga surya anu handap

Chili

Di nagara-nagara Amérika Latin anu béda, Chili mangrupikeun nagara anu mingpin kalebet jinis énergi ieu. Sababaraha laporan nunjukkeun yén "kalayan pasar anu kuat pikeun jasa skala ageung, Chili mingpin daérah dina pamasangan fotovoltaik dina 2014, ngalambangkeun langkung ti tilu suku tina total ti Amérika Latin ". Anjeunna ogé nambihan yén ngan "dina kuartal kaopat Chili dipasang dua kali jumlah tina total taunan pikeun Amérika Latin di 2013.

Hal anu paling relevan nyaéta Chili dimimitian di 2013 kalayan ngan ukur 11 megawatt kapasitas surya dipasang. Laju nagara maju, nempatkeun éta salaku pamimpin daérah, payuneun Méksiko sareng Brasil, dina hal kamekaran.

tanaga surya

Nyatana, Chili parantos nanem modal langkung ti  7.000 juta dina ngembangkeun énergi terbarukan salami tujuh taun ka pengker, anu ogé kalebet biomassa, hidroelektrik, angin.

Conto ieu nyaéta langkung ti 80 proyek surya sareng angin anu disatujuan dina taun-taun ayeuna.

eolico Park

Argentina

Argéntina ogé anu tetep teu paduli sareng teu paduli kana révolusi anu tiasa diperbarui, parantos mimiti ngébréhkeun és sareng ngamajukeun tanaga surya. Di Jujuy, salaku conto, aya 100% kota tanaga surya anu parantos nunjukkeun parobihan anu kajantenan di Argentina. Nagara ieu ngarepkeun ngahasilkeun 8% matriks énergi nasional na nganggo sumber anu tiasa diénggalan dina sababaraha taun.

Méksiko

Méksiko parantos ngaresmikeun taun ayeuna fase terakhir tina salah sahiji tutuwuhan surya pangageungna di Amérika Latin. Aura Solar I dipasang di Baja California Sur ngan ukur tujuh bulan sareng dugi ka Séptémber 2013 éta mimiti ngarobah sinar matahari janten arus bolak balik, anu parantos dugi ka hiji bagéan nagara.

tanaga surya sareng harga enteng

Taun ayeuna, pabrik bakal dibuka sacara gembleng, ngahasilkeun énergi bersih pikeun tuang jutaan urang Mexico. Fasilitas na ngeusian 100 héktar La Paz Industrial Park. Pamaréntah Méksiko nyorot yén tutuwuhan Solar Aura kalayan 131.800 sél bakal ngirangan polusi ku 60 rébu ton CO2 per taun.

Péru

Ogé nagara sapertos Peru ngamajukeun panggunaan tanaga surya. Tantangan séktor nyaéta mawa énergi pikeun 2,2 juta urang Peruvian di padesaan ngalangkungan perpanjangan jaringan sareng solusi anu teu konvensional sapertos panel surya, anu kanggo proyek pembiayaan, pamasangan, operasi sareng perawatan bakal dileler. Dugi ka 500 rébu panel surya .

Nagara séjén

En Panama, 31 perusahaan ilubiung dina tender munggaran pikeun pengadaan tanaga surya skala ageung taun kamari. Proyék ieu nempatkeun kaluar pikeun tender 66 MW sareng investasi sakitar $ 120 juta

Guatemala Éta ngagaduhan salah sahiji pepelakan fotovoltaik panggedéna di daérah éta kalayan kakuatan 5 MW sareng caket 20 rébu panel surya. Minggu ayeuna Eduardo Font, General Manager industri kertas Painsa, nyarios yén aranjeunna parantos ngarencanakeun investasi 12 juta dolar dina pembangkit surya 8MW.

Bank Pengembangan Jérman (KFW) dilélérkeun El Salvador pinjaman pikeun 30 juta dolar kanggo kiridit ka perusahaan énergi anu tiasa diperbarui leutik sareng sedeng, utamina surya. Pamaréntah Él Salvador sareng tilu perusahaan tanaga listrik nandatanganan opat kontrak pikeun produksi sareng pasokan 94 megawatt tanaga surya kalayan jumlah anu caket kana 250 juta dolar.

Honduras Éta mangrupikeun nagara ngarah dina surya di sadayana Amérika Tengah sareng anu katilu dina pertumbuhan di Amérika Latin. Dina waktu anu singget, éta parantos ngadegkeun belasan tatangkalan surya di Choluteca sareng daérah sanés nagara éta.

Dina 2013 Cina sareng Kosta Rika perjanjian ditandatanganan pikeun 30 juta dolar pikeun ngabiayaan pamasangan 50 rébu panel surya. Ogé di awal taun ieu Kosta Rika Listrik Institute (ICE) ngumumkeun kamajuan rencana pilot pikeun panggunaan énergi surya padumukan anu tujuanna ngahontal 600 rébu konsumén. Dina 7 taun ka pengker, 1,700 milyar dolar parantos INVESTASI dina sababaraha proyék énergi anu tiasa diénggalan (surya, angin, PLTA, sareng anu sanésna).

costa-rica-only-using-renewable-energy-to-ngahasilkeun-listrik


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.