Énergi pasang surut

Énergi pasang surut

Di dunya anu urang hirup ayeuna, pembangkit listrik diperyogikeun pisan, janten urang tiasa ngandelkeun sumber tanaga anu béda. Nanging, manusa sacara masif ngembangkeun sababaraha sumber anu kawates anu tiasa dimangpaatkeun ku panggunaan sumberdaya anu henteu tiasa diperbaharui. Ieu sabagean kusabab kirang terang ngeunaan kamungkinan pangsaéna pikeun ngahasilkeun jinis énergi anu sanés sareng kurangna investasi dina téknologi anu diperyogikeun pikeun kamajuan. Kami nyarioskeun énergi anu tiasa dibaru. Salah sahijina nyaéta énergi pasang surut.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri sareng pentingna énergi pasang surut.

Paradigma énergi

ciri énergi pasang surut dinamis

Minyak ayeuna mangrupikeun sumber tanaga utami sareng urang tiasa ngagunakeunana pikeun ngajantenkeun suluh sareng sanyawa anu mangpaat pikeun kahirupan sadidinten. Nanging, éta ngagaduhan karugian anu serius: éta mangrupikeun sumber anu henteu tiasa diperbaharui. Éta diala tina sédimén organik anu lami pisan, dimana spésiés tutuwuhan sareng sato hirup rébuan taun ka pengker atanapi langkung. Kusabab kitu, panggunaan énergi anu tiasa dibangkitkeun janten perhatian anu hébat diantara ilmuwan terkenal, insinyur sareng perusahaan.

Énergi anu tiasa diénggurkeun nyaéta énergi anu diala tina sumber anu tiasa gampang dianggo deui sareng henteu béak kusabab pamekaran anu mayeng. Aya rupa-rupa jinis sumberdaya ieu di dunya anu tiasa ngahasilkeun énergi anu langkung bersih tanpa hariwang ngeunaan polusi limbah atanapi biaya tinggi.

Pilihan anu pikaresepeun nyaéta kakuatan pasang surut, anu tiasa dihontal kalayan ngagunakeun gerakan pasang pasang pikeun ngahasilkeun listrik ku cara anu aman sareng tiasa dibaharukeun. Sapertos énergi sanés, éta meryogikeun jinis téknologi khusus sareng salah sahiji metodeu pikeun meunangkeun éta.

Énergi cai laut

téknologi terbarukan

Ku henteu ngonsumsi unsur-unsur fosil atanapi ngahasilkeun gas anu nyumbang kana pangaruh rumah kaca, éta dianggap sumber énergi anu beresih sareng tiasa diperbarui. Kauntungannana kalebet pasokan anu tiasa diprediksi sareng aman sasarengan poténsial anu henteu robih sacara signifikan ti taun ka taun, tapi ngan ukur dina siklus pasang sareng arus.

Pamasangan jinis énergi ieu dilaksanakeun dina walungan jero, sungut, muara na kana laut ngagunakeun arus laut. Anu miluan pangaruh ieu nyaéta matahari, bulan sareng bumi. Bulan anu paling penting dina tindakan ieu kusabab éta anu ngahasilkeun daya tarik. Bulan sareng bumi masihan kakuatan anu narik obyék ka arah aranjeunna: gravitasi ieu nyababkeun bulan sareng bumi silih tarik sareng nahan aranjeunna.

Kusabab langkung caket jisimna, kakuatan gravitasi langkung ageung, tarikan bulan ka bumi langkung kuat di daérah anu pang caketna tibatan di daérah anu paling jauh. Tarikan bulan anu henteu rata di bumi mangrupikeun sabab pasang surut. Kusabab bumi padet, daya tarik bulan gaduh pangaruh anu langkung ageung kana cai tibatan di buana, janten cai bakal robih sacara signifikan gumantung kana jarak bulan.

Aya 3 metode pembangkit listrik pasang surut. Urang badé ngajelaskeun heula dua di luhur sareng difokuskeun salah sahiji diantarana sacara jero.

Énergi pasang surut

bendungan pikeun ngahasilkeun énergi

Ieu mangrupikeun dua bentuk munggaran pembangkit listrik pasang surut:

  • Generator pasang pasang: Generator arus pasang nganggo énergi kinétik ngalir cai pikeun ngajalankeun turbin, sami sareng angin (hawa ngalir) anu dianggo ku turbin angin. Dibandingkeun sareng bendungan pasang surut, metoda ieu langkung mirah sareng kirang pangaruh ékologisna, ku sabab éta beuki populér.
  • Bendungan pasang: Bendungan pasang nganggo énergi poténsial anu aya dina bédana jangkungna (atanapi rugi sirah) antara pasang pasang sareng pasang surut. Bendungan dasarna mangrupikeun bendungan di sisi séjén muara, kapangaruhan ku mahalna prasarana sipil, kalangkaan situs-situs anu aya di panjuru dunya, sareng masalah lingkungan.

Sareng ayeuna urang bade ngajelaskeun bentuk generasi ngalangkungan énergi pasang surut anu dinamis. Mangrupikeun téknologi generasi téoritis anu ngagunakeun interaksi antara énergi kinétik sareng énergi poténsial dina arus pasang surut. Diusulkeun pikeun ngawangun bendungan anu panjang pisan (contona, panjang 30 dugi 50 kilométer) ti basisir dugi ka laut atanapi sagara, tanpa ngabatesan hiji daérah. Bendungan ngenalkeun bédana fase pasang surut, nyababkeun béda tingkat cai anu signifikan (sahenteuna 2-3 méter) di sapanjang walungan deet dimana pasang ombak sajajar sareng pantai, sapertos anu aya di Inggris, Cina sareng Koréa Kidul. Kapasitas pembangkit listrik unggal bendungan antara 6 sareng 17 GW.

Kaunggulan sareng karugian énergi pasang surut dinamis

Kauntungan tanaga ieu nyaéta henteu aya bahan baku anu tiasa dianggo sadayana, sabab gelombangna teu aya watesna sareng teu habis-habis pikeun manusa. Ieu ngajantenkeun énergi pasang surut tanaga ékonomi anu teu béak sareng terbarukan.  Di sisi anu sanésna, éta henteu ngahasilkeun produk kimia atanapi toksik, sareng ngaleungitkeunna henteu meryogikeun usaha tambihan, sapertos plutonium radioaktif anu dihasilkeun ku énergi nuklir atanapi gas rumah kaca anu dileupaskeun ku ngaduruk hidrokarbon fosil.

Karugian utama bentuk énergi ieu nyaéta épisiensi anu handap. Dina kaayaan anu ideal éta tiasa ngadukung ratusan rébu bumi. Nanging, nanem modal ageung ngagaduhan pangaruh anu négatip pisan kana bentang sareng lingkungan kusabab ékosistem laut kedah langsung campur. Ieu ngajantenkeun hubungan antara biaya pabrik pabrik, karusakan ékologis sareng jumlah énergi anu sayogi henteu nguntungkeun pisan.

Énergi pasang surut dianggo salaku sumber listrik pikeun kota-kota alit atanapi fasilitas industri. Éléktrik ieu tiasa dianggo pikeun nyorot, panas atanapi ngaktipkeun sababaraha mékanisme. Kuring ogé kedah émut yén henteu di sadaya tempat di dunya pasang surut ngagaduhan kakuatan anu sami.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan énergi pasang surut sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.