Énergi panas bumi di dunya

La tanaga panas bumi Éta mangrupikeun bagian tina kelompok énergi alternatip anu tiasa diperbarui.
Jinis énergi ieu sanés énggal tapi ayeuna aya minat anu langkung ageung di dunya dina ngagunakeun sumber ieu.
La énergi panas bumi nganggo panas alami tina taneuh ngaliwatan cai bawah tanah anu sahanteuna 4000 méter handapeun permukaan sareng dimana suhu na langkung luhur tibatan normal.
Prosedur na cukup saderhana, anjeun kedah ngebor bumi di daérah géografis khusus dimana suhuna cekap luhur, maka cai sareng uap disalurkeun teras diarahkeun ka turbin anu nyambung ka generator anu ngahasilkeun énergi.
Kapentingan anu langkung ageung kana énergi bersih nyababkeun ledakan anu signifikan dina jinis énergi ieu. Kauntungan pangpentingna anu dipiboga ku aranjeunna nyaéta sumberdaya renewable, Nyayogikeun aliran tanaga anu tetep, boro-boro ngaluarkeun polusi sareng meryogikeun sakedik rohangan pikeun masang a tutuwuhan panas bumi.
Karugian tina sumber ieu nyaéta ngan ukur di daérah-daérah planét anu aya titik panas atanapi daérah géografis cocog pikeun ngahasilkeun énergi ku cara ieu sareng biaya pangwangunanna mahal.
Di dunya aya langkung ti 250 pepelakan panas bumi sareng aya sababaraha rupa proyek atanapi tutuwuhan anu sedang dibangun di panjuru dunya sabab jinis sumber ieu sacara signifikan ngabantosan pikeun ningkatkeun total kapasitas tanaga nagara.
Sumberdaya panas bumi tiasa janten sumber anu pikaresepeun pisan Nagara miskin tiasa kéngingkeun énergi kumargi seueur bagian daérah planét anu ngagaduhan kualitas panas bumi milik nagara-nagara anu teu maju, utamina di Aprika, Asia sareng bagian tina Amérika Kidul aranjeunna gaduh poténsi hébat.
Énergi panas bumi ningkatkeun kapasitas énergi daérah ageung dunya sareng nagara sapertos Cina, nyayogikeun aksés listrik ka jutaan jalma.
Idéal pikeun ngagabungkeun pepelakan panas bumi sareng jinis sumber alternatip sanés pikeun ningkatkeun sumber énergi.
Ngagunakeun sumber alternatip kalayan tanggung jawab bakal ngabantosan pisan pikeun nyingkahan masalah lingkungan sareng sosial.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Elizabeth cenahna

    saé saé pisan

  2.   Yo cenahna

    konyol ps elizabeth

bool (leres)