Énergi laut ogé ngahasilkeun énergi anu tiasa dibangkitkeun

ékosistem laut diwangun ku sababaraha spésiés flora sareng fauna

Nyatana laut ngagaduhan kapasitas anu luar biasa pikeun ngahasilkeun énergi. Hanjakalna, ieu henteu dieksploitasi ku sababaraha alesan.

Énergi laut atanapi énergi lautan nyaéta asal rupa-rupaSapertos ombak, pasang, arus laut, gradién termal sareng gradién uyah.

Kami tiasa ngabagi kana sababaraha kelompok, sapertos pamasangan angin anu aya di laut, ogé panggunaan biomassa laut, sanaos pikeun tujuan tina pos ieu bakal di gigir kumargi éta henteu leres-leres panggunaan tina massa cai uyah.

Jenis énergi laut

Énergi gelombang

Ogé sacara umum disebut "motor ombak"Éta mangrupikeun anu ayeuna paling maju, sareng téknologi anu sanés anu dikembangkeun nunjukkeun minat anu hébat dina sektor énergi anu terbarukan.

Énergi gelombang didefinisikeun salaku énergi laut anu diala ku cara néwak énergi kinétik anu aya dina gerakan perairan sagara sareng laut.

Ombak mangrupikeun akibat tina pangaruh angin dina permukaan cai. Angin ieu asalna tina input énergi utama planét: énergi tina panonpoé. Énergi anu aya dina gerakan osilasi cai sagara ageung pisan. Di tempat-tempat anu tangtu dimana kagiatan gelombang seueur, énergi kinétik anu disimpen dina gerakan ieu langkung ti 70MW / km2. Pangwangunan énergi terbarukan ti sagara teu acan dikembangkeun

Énergi pasang surut

Ogé kawanoh salaku "pasang surut"Mangrupikeun énergi anu ngamangpaatkeun naékna cai laut laut anu dihasilkeun ku aksi gravitasi matahari sareng bulan pikeun ngahasilkeun listrik bersih. Maka, éta mangrupikeun sumber énergi anu terbarukan sareng teu habis-habis anu nganggo énergi pasang surut anu dihasilkeun di lautan urang.

turbin pikeun pembangkit listrik pasang surut ningkat

Dina hal ieu, anu kakurangan utama nyaéta lokasi tempat-tempat dimana aya bédana jangkungna anu cukup ageung sahingga janten nguntungkeun tina sudut pandang ékonomi pikeun ngoperasikeun fasilitas.

ningkat turbin pikeun kakuatan pasang surut

Aliran sagara

nu Aliran sagara Ieu mangrupikeun fénoména anu kajadian dina massa laut salaku akibat tina pamakean cai ti jero cai.

Asalna ogé dipendakan dina tindakan angin dina awak cai, anu turunna beuki kuat nalika cai naék. jerona.

Gradién uyah

Ngeunaan kecerunan, ayeuna aya dua cara pikeun ngamangpaatkeun énergi maranéhna.

Di hiji sisi, bédana suhu antara massa cai permukaan sareng anu jero, anu sacara teknis tiasa dilaksanakeun di tempat-tempat anu tempatna dina katulistiwa atanapi di daérah tropis, utamina kusabab kalumangsungan suhu sapanjang sapanjang taun.

Gradién uyah ngan ukur tiasa dianggo di tempat-tempat anu aya padumukan jinis cai kalayan salinitas anu béda. Ieu umumna lumangsung di muara walungan.

Kumaha ngamankeun tanaga ieu

Upami urang fokus kana panggunaan sumber daya énergi laut, anu ampir teu aya watesna di seluruh dunya.

Éta énergi ombak anu langkung maju, sanaos henteu hartosna éta tanaga pasang surut Éta henteu parantos dianggo dina cara anu signifikan salami mangtaun-taun, tapi ngan ukur di sababaraha tempat anu aya kaayaan anu khusus pisan, kumargi panggunaan na aya hubunganana sareng dampak lingkungan anu luhur, sareng éta tempat anu ngagaduhan nilai lingkungan anu luar biasa.

Di daérah anu ngagaduhan sumber daya laut ayeuna, masalahna tiasa sanés, sareng éta anu hébat kapadetan lalu lintas maritim anu tiasa ngagaduhan tempat-tempat ieu, sanaos ku jero jerona cekap, masalahna tiasa minimal.

Pamakéan gradién laut, ayeuna, éta henteu nguntungkeun. Sanaos, sanés alesan éta parantos lirén nalungtik.

Éropa parantos janten daérah panaratas dina panggunaan ombak, khusus daérah Skotlandia y Portugal, sanaos engké nagara-nagara sanés parantos ditambihan, diantarana España, utamina Komunitas Otonom di basisir Cantabrian, ogé Galicia.

Aya seueur proyek anu parantos diluncurkeun dugi ka ayeuna, kalayan hasil anu béda, tapi dukungan anu kuat ti sagala rupa administrasi pikeun pamekaran séktor ieu. Aya ogé minat anu hébat ti industri pembaruan ageung, anu mangrupikeun awal pikeun kasuksésan dina jangka sedeng, tiasa ngandelkeun hiji énergi anu langkung terbarukan dina campuran listrik nagara éta.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.