Énergi pasang surut, masa depan énergi anu terbarukan

Énergi pasang surut

Nyanghareupan kakirangan sumber daya alam sareng tuntutan iklim anu énggal, éta tanaga pasang surut Aranjeunna ngawakilan dinten ayeuna mangrupikeun poténsi énergi anu cukup. Pastina seueur téknologi énergi laut anu masih dina tahap ékspériménna, tapi aranjeunna ngayakeun janji hébat pikeun masa depan dina hal produksi énergi anu konstan sareng tiasa diprediksi. Énergi pasang, contona, mangrupikeun salah sahiji anak perusahaan laut anu paling maju tina sudut pandang téknis, sareng sakedik-sakedik ngembangkeun di seueur nagara dugi ka janten alternatif anu berkelanjutan sareng komplementer pikeun énergi terbarukan saliwat.

Ngamangpaatkeun stabilitas arus laut

La tanaga pasang surut Mangrupikeun énergi anu tiasa dibangkitkeun tina laut anu dihasilkeun tina arus laut, anu henteu ngotorkeun sareng henteu ngahasilkeun limbah. Énergi pasang ngarobah énergi kinétik tina arus laut kana listrik, dina cara anu sami sareng angin ngarobah énergi angin.

Jisim volumetrik ieu ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun énergi kalayan kecepatan rotasi anu lemah pisan sareng laju ayeuna anu konstan sareng tiasa diprediksi. Énergi arus disababkeun ku pasang surut éta tiasa janten kuat di sababaraha tempat di planét caket basisir, selat, tanjung atanapi muara, contona, sahingga ngagambarkeun sumber tanaga anu penting.

Dina kontéks kakurangan tina suluh fosil, eksploitasi arus laut nawiskeun sudut pandang anu diluyukeun sareng tujuan anyar pangwangunan berkelanjutan sareng transisi énergi.

La tanaga pasang surut Éta masihan sakilas tina buah-buahan munggaran produksi anu duanana stabil sareng bisa diprediksi, ngamangpaatkeun kakuatan cai ngalangkungan turbin anu tiasa dibalikkeun. Ku cara kieu, naék naékna pasang pasang dipaké. Mangrupikeun téknologi anu ngajangjikeun kalayan sakedik biaya lingkungan pikeun berkat kinerja tinggi fasilitas na produksi langkung tiasa diprediksi sareng relatif konstan. Katurusan arus sareng pasang kedah dibandingkeun sareng tanaga anu tiasa dibangkitkeun saliwat, sapertos tanaga surya atanapi énergi angin.

Pastina, upami waragad investasi dina eksploitasi anu aya hubunganana sareng lingkungan laut tiasa langkung luhur, pangaruhna kana lingkungan énergi pasang surut praktis minimal. Kagungan saeutik pangaruh visualAranjeunna jempé sareng dipelak di luar daérah mancing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Castillo cenahna

    Langkung saé énergi pasang ombak nyaéta gelombang anu langkung konstan, kuring gaduh téknologi pikeun ieu, kolaborasi naon anu kuring tiasa pasihkeun?