Énergi hidrolik

Énergi hidrolik

Dinten ieu kami sumping nyarioskeun énergi anu tiasa dibangkitkeun anu mangrupikeun anu paling seueur dianggo. Nyaéta ngeunaan kakuatan hidrolik. Ieu mangrupikeun jenis a énergi bersih sanggup ngarobih énergi poténsi gravitasi anu ngagaduhan awak cai kana énergi listrik. Di dieu urang bakal ngajelaskeun step by step kumaha énergi ieu dihasilkeun sareng naon anu dilakukeun pikeun ngamangpaatkeun éta.

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan PLTA? Anjeun kedah tetep maca 🙂

Naon énergi hidrolik?

Naon énergi hidrolik

Hayu urang mimitian ku nunjukkeun deui yén éta sumber anu tiasa dirobih sareng bersih pisan. Atuh, listrik tiasa dihasilkeun tanpa ngotoran atanapi ngaleutikeun sumber daya alam. Énergi ieu nyobian ngarobih énergi poténsi gravitasi anu awak cai janten angkat ku énergi kinétik pikeun ngungkulan bédana jangkungna. Énergi mékanis anu diala tiasa dianggo langsung pikeun mindahkeun aci turbin pikeun ngahasilkeun énergi listrik.

Kumaha carana sangkan eta dianggo?

Kumaha gawéna

Jinis énergi ieu leres-leres bersih sabab asalna tina walungan sareng situ. Nyiptakeun bendungan sareng saluran pamaksaan parantos ningkatkeun kamungkinan sareng kapasitas pembangkit listrik. Ieu kusabab Éta tiasa nyimpen cai ageung sareng nganggo éta pikeun ngahasilkeun énergi.

Aya sababaraha jinis pembangkit listrik tenaga listrik. Anu mimiti aya di daérah pagunungan. Ngamangpaatkeun jangkung aranjeunna difokuskeun nyieun luncat ka jangkung hébat. Jinis pepelakan sanésna nyaéta cai cairan sareng éta dipaké awak cai walungan ageung anu ngungkulan bénten jangkungna alit. Éta tiasa disebatkeun yén hiji ngahasilkeun langkung énergi dina waktos anu pondok sareng anu kadua ngahasilkeun éta sakedik-sakedik.

Cai dina danau atanapi baskom buatan diangkut ka hilir ngalangkungan pipa. Ku cara kieu dimungkinkeun pikeun ngarobah énergi poténsial kana tekanan sareng Énergi kinétik hatur nuhun ka distributor sareng turbin.

Énergi mékanis dirobih ngalangkungan generator listrik berkat fenomena induksi éléktromagnétik. Ieu kumaha anjeun kéngingkeun listrik. Stasion pompa parantos didirikeun pikeun nyimpen énergi sahingga parantos sayogi nalika paménta ageung. Sakumaha dimungkinkeun pikeun nganalisis, sistem panyimpenan tina énergi terbarukan mangrupakeun watesan pikeun kamajuanana.

Tutuwuhan hidroelektrik anu dipompa

Pencét hidrolik

Dina pepelakan hidroelektrik anu dipompa, cai diompa kana bak kana hulu nganggo énergi anu dihasilkeun sareng henteu diperyogikeun sapeupeuting. Ku cara kieu, nalika siang nalika permintaan listrik pangageungna, awak cai tambihan tiasa disayogikeun. Sistem ngompa ngagaduhan kaunggulan yén aranjeunna ngamungkinkeun énergi disimpen dina saatos kasadiaan kanggo dianggo dina waktos anu diperyogikeun.

Sanaos kanyataan yén éta ngagaduhan seueur kaunggulan yén éta mangrupikeun énergi anu henteu ngotorkeun, pangwangunan bendungan sareng bokor ageung nyababkeun pangaruh lingkungan. Henteu ngan ukur pangwangunan bendungan, upami sanés waduk buatan, banjir taneuh ageung, jst. Aranjeunna ngarusak kaayaan ékosistem alam.

Baskom hidrolik

Pembangkit listrik hidrolik

Ieu dianggo pikeun ngumpulkeun cai walungan. Éta baskom buatan mangrupikeun kanggo nyimpen cai. Unsur anu utami nyaéta bendungan. Hatur nuhun ka bendungan, jangkungna anu diperyogikeun kahontal sahingga cai engkéna tiasa dianggo ku bédana tingkat.

Ti baskom ka pembangkit listrik dimana tempatna aya generator aya saluran anu dipaksa. Misi na nyaéta miharep kagancangan kaluar tina wilah turbin. Muka awalna langkung lega sareng outlet langkung sempit pikeun ningkatkeun kakuatan cai na kaluar.

Pembangkit listrik tenaga listrik

Pembangkit listrik mangrupikeun salah sahiji anu ngagaduhan rangkay karya rékayasa hidrolik diposisikan dina suksesi anu tangtu. Mesin ngagaduhan tujuan pikeun disiapkeun pikeun kéngingkeun produksi listrik tina énergi hidrolik. Cai diangkut kana hiji atanapi langkung turbin anu muterkeun berkat tekanan cai. Unggal turbin gandéng ku alternator anu tanggel waler pikeun ngarobah gerakan rotasi kana énergi listrik.

Salah sahiji kakurangan salain ti pangaruh lingkungan anu dihasilkeun ku nyiptakeun bendungan nyaéta generasi énergi henteu tetep. Kedah diémutan yén produksi énergi terbarukan gumantung langsung ka alam. Kusabab kitu, suplai cai dina baskom cai buatan bakal gumantung, kahareupna tina rezim di walungan. Upami hujan di hiji daérah kirang, generasi énergi bakal kirang épisiénna.

Prakték di sababaraha nagara nyaéta ngompa cai kana waduk hidroelektrik nalika wengi. Hal ieu dilakukeun kusabab aya surplus énergi sareng énergi hidrolik anu disimpen beurang dianggo deui. Nalika paménta listrik langkung ageung, kitu ogé hargana. Janten anjeun kéngingkeun untung bersih sareng nyimpen énergi listrik.

Riwayat tanaga listrik

Riwayat tanaga listrik

Anu mimiti nganggo jinis énergi ieu nyaéta urang Yunani sareng roman. Mimitina aranjeunna nganggo énergi anu tiasa dibarui ngan ukur pikeun ngajalankeun pabrik cai pikeun ngagiling jagong. Salaku waktu indit, pabrik mekar jeung roda cai mimiti ngagunakeun énergi poténsi anu dipibanda cai.

Dina akhir abad pertengahan metode anu sanés dianggo pikeun ngaamankeun énergi hidrolik. Éta ngeunaan roda hidrolik. Éta dipaké pikeun irigasi kebon sareng kanggo pamulihan daérah rawa. Roda cai masih dianggo ayeuna-ayeuna di pabrik sareng pikeun produksi listrik.

Kira-kira Revolusi Industri Kadua kabayang cai mekar jadi turbin cai. Éta mesin anu diwangun nganggo roda kastor dina poros. Kalayan inovasi téknologi janten sampurna sareng fungsional.

Turbin ningkat dina épisiénsi konvérsi énergi poténsial cai kana énergi kinétik puteran sareng dilarapkeun kana aci.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar anu langkung seueur ngeunaan énergi anu tiasa diperbarui.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.