énergi dharma

énergi dharma

Énergi surya beuki diwanohkeun ku perusahaan sareng proyék anu nyobian ngajantenkeun énergi ieu langkung maju. Salah sahiji pausahaan anu bet dina tanaga surya nyaéta Énergi Dhamma. Grup Dhamma Energy ngembangkeun, ngawangun sareng ngoperasikeun pembangkit listrik tenaga surya.

Dina artikel ieu kami bade ngabejaan Anjeun tentang sajarah énergi Dhamma, proyék pangpentingna sarta kumaha gawéna.

Mimiti

paket surya énergi dhamma

Operasi Dhamma Energy di Perancis sareng Spanyol dicandak dina Oktober 2021 ku Eni gas e luce, anak perusahaan 100% Eni SpA. Dhamma Energy ayeuna gaduh pembangkit listrik tenaga surya 120 MWp di Perancis.

Dhamma Energy ngamimitian operasi di Perancis sareng Spanyol langkung ti dasawarsa ka tukang, dimana éta ngembangkeun proyék surya kahijina. Salajengna, Dhamma Energy ngaronjat kagiatanana di Perancis, dimana eta ngawangun taman surya munggaran sorangan.

Taun 2013, Dhamma Energy muka anak perusahaan di Mexico, anu parantos ngembangkeun pembangkit listrik tenaga surya 470 MWp sareng ayeuna gaduh portopolio 2 GWp. Samentawis éta, grup éta damel dina proyék photovoltaic kahijina di Afrika, taman surya 2 MWp di Mauritius, anu dibuka taun 2015.

Nepi ka ayeuna, Dhamma Energy parantos ngabéréskeun pangwangunan 650 MW pembangkit listrik fotovoltaik, ayana utamina di Mexico, Perancis sareng Afrika. Dhamma Energy ayeuna gaduh pipa 2 GWp beroperasi di Mexico. Tim Dhamma Energy diwangun ku manajer proyék, insinyur sareng spesialis téknis dina séktor photovoltaic.

proyék énergi Dhamma

pembangkit listrik tenaga surya dhamma

Salila sababaraha taun, kalayan pangalaman anu aranjeunna kéngingkeun, aranjeunna parantos janten pamimpin mandiri dina pamekaran pembangkit listrik fotovoltaik sareng produksi tanaga surya. Salaku pamekar, pembina, operator sareng investor tutuwuhan photovoltaic, aranjeunna nutupan sakabéh siklus kahirupan proyék: ti milarian lahan dugi ka pangropéa sareng ngokolakeun taman fotovoltaik.

Tim éta nyertakeun sakabéh tahapan pangwangunan proyék PV surya, kaasup studi feasibility, survey topografi, studi lingkungan, evaluasi situs, konsép instalasi, evaluasi teknis, analisis kawijakan jeung pangaturan, feasibility finansial, ngadegna meuli kakuatan (PPA).

Dhamma Energy gawé bareng jeung suppliers internasional utama (modul photovoltaic, inverters, sistem gudang). Salah sahiji widang kagiatan Dhamma Energy nyaéta manajemén pangwangunan proyék photovoltaic. Dhamma Energy ogé ngiringan mitra investasi na dugi ka fase ngamimitian proyék.

Gawé sareng spesialis sareng installer anu gaduh pangalaman éksténsif di lapangan. Dhamma Energy parantos suksés ngembangkeun sareng ngawangun proyék-proyék solar rooftop sareng taneuh anu ayeuna dioperasikeun.

Struktur jeung pembiayaan énergi Dhamma

taman surya

Salah sahiji fase konci proyék nyaéta structuring sareng pembiayaan. Di perusahaan tanaga surya ieu, aranjeunna gaduh pangalaman, pangaweruh sareng kaahlian pikeun ngamankeun pembiayaan sareng ngamankeun pembiayaan suksés pembangkit listrik tanaga surya sedeng sareng ageung dina peraturan anu béda. Pangalamanna nyertakeun pembiayaan ekuitas ogé deal hutang jangka panjang sareng bank komersial sareng organisasi multilateral.

Aranjeunna aub dina sakabéh siklus kahirupan proyék jeung ngawas mimiti-up tina pembangkit listrik tenaga surya sareng nalika aranjeunna ngahontal tahap komersialisasi, aranjeunna ngembangkeun sareng ngoperasikeun proyék-proyék ieu. Produksi tanaga surya mangrupikeun bagian tina bisnis.

Ayeuna aranjeunna gaduh sajumlah pembangkit listrik tanaga surya anu beroperasi, kalebet pepelakan sedeng sareng ageung dipasang di bumi, ogé pabrik di rooftop, ayana utamina di Perancis.

Distribusi hidrogén di Spanyol

Distribusi hidrogén héjo dina proyék Éropa bakal dimimitian di Spanyol kalayan partisipasi Enagás, Naturgy jeung Dhamma Energy. Proyék HyDeal Ambition boga tujuan pikeun ngembangkeun ranté distribusi Éropa pikeun hidrogén héjo kalawan harga kalapa di Spanyol, dimana pembangkitan listrik baris dimimitian taun hareup, kalawan targét 10 megawatt per taun.

Asal tina sumber énergi renewable ieu produksi hidrogén héjo ngaliwatan éléktrolisis surya, ngaliwatan nu harga kalapa bisa dihontal ngaliwatan program, nu bakal nyokot léngkah munggaran taun 2022 sarta boga tujuan pikeun ngahontal 85 GW tina kapasitas solar jeung 67 GW. tina tanaga surya. watt pembangkit listrik éléktrolitik di 2030.

Ieu ngagambarkeun 3,6 juta ton hidrogén héjo per taun, sarua jeung dua bulan konsumsi minyak di Spanyol, nu bakal disebarkeun ngaliwatan gudang gas alam jeung jaringan transportasi pausahaan milu dina inisiatif teh. Harga ka konsumén diperkirakeun dina 1,5 EUR / kg, nu comparable jeung harga suluh fosil ayeuna tapi, dina mulang, teu ngahasilkeun polusi.

Salian tilu pausahaan Spanyol Enegás, Naturgy jeung Dhamma Energy, pausahaan badag lianna ti bagian séjén Éropa ogé milu, kayaning Falck Renewables (Italia), Gazel Energie (Perancis), GTTGaz (Perancis), HDF Energie (Perancis) , Hydrogen de France , McPhy Energy (Perancis), OGE (Jerman), Qair (Perancis), Snam (Italia), Teréga (Perancis), Vinci Construction (Perancis)… nepi ka 30 pausahaan milu. Ieu mangrupikeun perusahaan tina sababaraha séktor sapertos pamekaran surya, pabrik alat éléktrolisis, rékayasa, ogé dana infrastruktur sareng konsultan.

Énergi Dhamma sareng konstruksi na

Taun ieu 2021 dina bulan Méi, énergi Dhamma nyuhunkeun otorisasi pikeun pamasangan listrik pabrik tegangan tinggi anu disebut "Cerrillares I photovoltaic solar plant". Pangwangunan proyék, anu bakal aya antara kotamadya Jumilla sareng Yecla, ngagambarkeun perkiraan investasi 30 juta euro, nu 28 juta euro pakait jeung instalasi listrik tegangan low tina tutuwuhan surya photovoltaic dina taneuh, dituturkeun horisontal sapanjang hiji sumbu.

Di sisi anu sanésna, 1 juta euro bakal diinvestasi dina jalur transmisi éksternal pikeun ngévakuasi énergi anu dibangkitkeun (panjangna 12.617 méter) sareng 742.000 euro dina gardu induk. Taman surya bakal nempatan jumlahna aya 95 héktar sareng, saatos operasional, éta bakal ngahasilkeun 97,5 GWh listrik per taun. Produksi ieu sarua jeung konsumsi ngeunaan 30.000 rumah tangga.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan énergi Dhamma sareng proyék-proyékna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)