Énergi biru

Konsep énergi biru cukup kanyahoan ku jalma réa, tapi éta nuduhkeun kana sumber énergi alternatip tiasa dibaharukeun tina kirang dipikaterang.
Énergi biru mangrupikeun énergi anu dileupaskeun tina campuran cai asin tina sagara sareng cai tawar tina walungan. salinitas sareng tekanan osmotik cai ngahasilkeun énergi, anu tiasa dianggo pikeun panggunaan anu béda-béda.
Prosés ieu lumangsung sacara alami di tempat-tempat anu tangtu di planét sareng tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun énergi anu bersih.
Jenis sumber ieu leres-leres ékologis sabab henteu ngahasilkeun gas sapertos karbon dioksida, sumberna handap pangaruh lingkungan kumargi pepelakan tiasa didamel di jero taneuh supados henteu ngarobih ékosistem atanapi lingkungan alam.
Éta henteu ngarobih kualitas atanapi penyediaan cai minum kanggo kota-kota anu caket.
Éta ogé prosés anu cekap épisién kusabab hubungan antara permukaan sareng énergi anu tiasa didapet ti tempatna saé .Satu méter kubik cai ngamungkinkeun seueur énergi anu tiasa diekstraksi.
Situs-situs dimana pembangkit listrik biru tiasa dipasang nyaéta daérah dimana walungan ngalir ka sagara.
Biasa di seueur kota sareng kota industri anu ayana di daérah palabuan ieu, janten gunana pisan upami tiasa dibekelan kakuatan henteu ngan ukur pikeun panggunaan domestik tapi industri.
Énergi biru gaduh poténsi hébat salaku sumber alternatip di pikahareupeun.
Ayeuna pabrik prototipe munggaran anu diwangun kalayan énergi biru di Norwégia di 2009. Di dieu kami nganalisis kumaha ningkatkeun operasional sareng kinerja na. teknologi pikeun ngahontal éta metoda ieu bahkan langkung épisién sareng tiasa dianggo di daérah sanés dunya dimana karakteristik géografis ngamungkinkeun.
Énergi biru tiasa janten sumber énérgi lokal anu saé sareng mangrupikeun bagian tina campuran énergi renewable anu nyayogikeun kota sareng kota.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.