Énergi batubara sareng akibatna salaku sumber énergi

Énergi batubara

Énergi batubara parantos janten sumber utami pikeun puluhan taun pikeun generasi listrik sahingga janten panyabab utama polusi udara lingkungan sareng perubahan iklim.

Tapi,kumaha énergi batubara mangaruhan lingkungan sareng naon akibat na pikeun urang sadayana? Hayu urang tingali éta.

Dampak lingkungan tina kakuatan batubara

Tutuwuhan ngahasilkeun énérgi tina batubara

Tatangkalan listrik anu dasarna nyaéta batubara pikeun ngahasilkeun énergi, éta najis sapertos rébuan ton per taun karbon dioksida sareng zat bahaya anu sanés.

Di Amérika Serikat waé aya 600 pembangkit listrik batubara sareng di dunya aya rébuan pepelakan anu ngagunakeun batubara salaku sumber énergi, anu ngajelaskeun buruk lingkungan gancang sareng kualitas kahirupan bagian ageung tina populasi dunya.

Éta mangrupikeun bahan bakar paling loba sanés ngan ukur kusabab ton karbon dioksida tapi ogé kusabab zat-zat toksik anu sanés sapertos raksa, jelaga, sareng anu sanés anu dikaluarkeun dina atmosfir. Émisi ieu ngahasilkeun konsékuansi serius dina kaséhatan masarakat anu aya di sakitar pepelakan ieu.

Kalemahan kakuatan batubara

Batubara

Salah sahiji kalemahan batubara pikeun ngahasilkeun listrik nyaéta épisiensi énergi anu handap kusabab diitung hungkul paling henteu 35% tina total batubara dianggo anu dianggo.

Tapi naha éta masih dianggo sanaos aspék négatip sapertos kitu? Jawabanana saderhana, éta seueur sabab aya cadangan ageung sareng langkung mirah pikeun nimba sareng ngolahna tibatan sumber anu sanés anu bersih sareng tiasa diperbarui, salian ti éta, pepelakan lami masih dianggo henteu nganggo investasi tambahan.

Di sababaraha nagara kagiatan ieu disubsidi, anu ngadukung konvérsi na kana énergi anu diperbarui sapertos Sumber énergi.

Kahareup kakuatan batubara

Pikeun ngeureunkeun éta parobihan iklim sareng dégradasi lingkungan Penting pisan yén pangwangunan tutuwuhan berbasis batubara dieureunkeun sareng aranjeunna sacara bertahap diganti ku sumber énergi sanés kumargi konsekuensi lingkunganana pikareueuseun.

Énergi batubara mangrupikeun palaku utama disisi durukan minyak tina polusi lingkungan global sareng jalma anu tanggung jawab pikeun henteu saimbangna planét anu akibatna mimiti katingali.

Unggal pepelakan minyak anu diresmikeun atanapi kilo batu bara anu diekstraksi mangrupikeun warta anu goréng pikeun anu prihatin ngeunaan lingkungan. Pasti kapayunna ngaliwat liren nganggo énergi batubara dina dinten urang ka dinten na bet, beuki seueur, dina sumber énergi anu tiasa dibaharukeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   andr cenahna

    KABEH énergi gaduh konsékuansi sareng batubara kedah janten salah sahiji ti saeutik anu solusi dipilampah pikeun ningkatkeun épisiénsi sepanjang waktos ogé pangaruh kana lingkungan.

    Aranjeunna parantos tiasa diajar pepelakan hidroelektrik sareng karusakanna dina ekosistem

  2.   Eloi cenahna

    KABEH énergi gaduh akibat sareng batubara kedah janten salah sahiji anu ngahasilkeun pangaruh lingkungan anu panglobana. Perlu ngamajukeun tanaga dina skala alit sareng cara anu disebarkeun: mini-hidro, mini angin, panel surya di bumi, jst. sareng lirén ngawangun taman pembangkit listrik ageung.

  3.   camila andrea gabilan muñoz cenahna

    Akibat naon anu bakal teras-terasan nganggo minyak sareng batubara salaku sumber énérgi klasik

  4.   pot cenahna

    tuang poronga kuring alit dék blog anu dipikaresep ku budak awéwé ngajawab kuring ukuran 5 méter

  5.   Ulfrido cenahna

    Léték kuring kanu Gatpooooo