Énergi anu tiasa diperbarui bakal ngirangan biaya na ampir satengah taun 2020

kakuatan angin

Énergi anu tiasa dibaruakeun dikembangkeun langkung unggal dinten sareng produksi na ningkat, janten, ku gaduh téknologi anu langkung maju sareng canggih, biaya produksi na turun. Turunna harga tanaga surya sareng naékna épisiénsi énergi ngajantenkeun aranjeunna langkung kompetitif di pasar énergi dunya.

Kusabab 2010, biaya pembangkit listrik tenaga angin darat parantos turun sakitar 25%. Harga tanaga surya parantos parantos 73%. Iraha pembaharuan bakal pinuh kalapa?

Ngirangan biaya

tanaga surya

Numutkeun analisis anyar tina Badan Énergi Terbaruan Internasional (IRENA), pembaharuan berkembang dina tingkat anu dipercepat sareng bakal tiasa saing pinuh ku 2020.

Laporan éta nyorot turunna biaya tanaga surya photovoltaic, dugi ka ayeuna énergi terbarukan anu paling kuat, murah sareng kalapa, anu bakal dikirangan satengah taun 2020. Proyék anu énergi surya photovoltaic atanapi angin darat tiasa ngahasilkeun listrik dina 3 sén kanggo masing-masing kWh, nalika ayeuna aranjeunna ngahasilkeun jam 6 sareng 10.

Hasil panganyarna dina lelang énergi nunjukkeun yén biaya produksi pembaruan bakal turun sabab harga bahan bakar fosil janten téknologi langkung awis sareng terbarukan sateuacanna.

Laporan éta ogé nyatet yén kakuatan angin ayeuna dikontrak biasana 4 sén per kWh. Lanjeunna énergi anu dihasilkeun ku bahan bakar fosil ningkat pisan harga na parantos aya diantara 5 sareng 17 sén per kWh.

"Dinamis anyar ieu nunjukkeun pergeseran anu signifikan dina paradigma énergi. Ngirangan biaya ieu dina sadaya téknologi henteu pernah dilakukeun sareng wawakil tina gelar mana énergi anu terbarukan nyaéta merevolusi sistem énergi global. " Saur Adnan Z. Amin, CEO IRENA.

Laporan ngeunaan pembaharuan

énergi terbarukan

Diluncurkeun dina dinten mimiti Déwan VIII IRENA di Abu Dhabi, Uni Émirat Arab, laporan éta 'Biaya pembangkit listrik listrik anu tiasa diperbarui di 2017' nunjukkeun yén aya seueur sumber énérgi anu terbarukan, sapertos énergi panas bumi, tanaga biologis atanapi kakuatan hidroéltrik anu parantos bersaing dina 12 bulan ka tukang ngalawan biaya pembangkitan listrik tina bahan bakar fosil.

Henteu ngan ukur tanaga surya atanapi angin anu mangrupikeun sumber anu tiasa diperbaharui. Éta mangrupikeun sumber énergi anu paling seueur dianggo, kumargi aya angin sareng matahari di ampir sadaya daérah (upami henteu sadayana) di planét. Nanging, henteu sadaya nagara ngagaduhan poin dimana kagiatan panas bumi langkung ageung, janten seueur biomassa anu dihasilkeun atanapi aya infrastruktur sapertos waduk kabisat pikeun ngahasilkeun énergi hidroelektrik.

Kalayan perbaikan ieu dina harga pembaruan, dipiharep dugi ka taun 2019 bakal aya proyek anu langkung saé anu didukung ku angin sareng taman surya anu bakal ngahasilkeun énergi ngan ukur 3 sén per kWh. Ieu mangrupikeun biaya anu saé dibawah harga bahan bakar fosil.

Biaya pembaruan ragrag pisan kumargi kamajuan téknologi anu kahontal, prosés akuisisi sareng komitmen pikeun téknologi bersih, operasi ékspérimén anu ngembangkeun prosés sedeng sareng ageung anu sanggup bersaing di pasar global, jst.

Kaputusan pikeun milih énérgi anu tiasa dibangkitkeun pikeun nyumponan paménta énergi henteu ngan ukur masalah ngirangan polusi, ngahargaan lingkungan atanapi merjuangkeun parobihan iklim. rada, éta kaputusan pinter lamun ngeunaan ékonomi.

"Pamaréntah di sakumna dunya sadar kana poténsial ieu sareng gerak terus kana agenda ékonomi karbon handap anu didukung ku sistem énergi anu tiasa diénggalan. Kami ngarepkeun transisi pikeun kéngingkeun langkung seueur moméntum, ngadukung nyiptakeun padamelan, pertumbuhan ékonomi, ningkat kaséhatan, ketahanan nasional sareng mitigasi parobihan iklim di panjuru dunya dina taun 2018 sareng sajabina. " Sutradara IRENA jelas nyatakeun.

Saban dinten pembaharuan janten beuki seueur di pasar sareng moal lami deui janten sumber énergi utama di planét ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.