Tenaga angin luar negeri bakal penting pikeun mayunkeun pembaharuan

kakuatan angin lepas pantai

Énergi anu tiasa diperbarui kedah jalan dina ékonomi urang sareng dunya upami urang hoyong ngajaga suhu anu stabil sareng henteu ningkatkeun parobihan iklim. Kaunggulan tanaga anu terbarukan seueur upami urang tumut kana éta kamekaran téknologi anu saé urang tiasa meringankeun épisiénsi sareng masalah kinerja anu urang pendakan dugi ka ayeuna.

Boh angin sareng tanaga surya mangrupikeun dua jinis énergi anu meryogikeun rohangan. Kacipta tegalan angin lepas pantai Éta kedah dianalisis pikeun meunteun pangaruh anu béda-béda anu tiasa disababkeun dina lingkungan laut sahingga tingali naha pangwangunanna nguntungkeun sareng sustainable. Naon anu bakal di tingali ku énergi angin dina dasawarsa salajengna?

Énergi angin sareng peternakan angin

cobaan kakuatan angin lepas pantai

Di 2002 Dénmark ngaluncurkeun rencana skala komérsial pikeun peternakan angin luar negeri munggaran di dunya. Kapasitas pembangkit listrik anu dipasang di taman sakitar 160 megawatt (MW). Nyiptakeun turbin angin sareng turbin anu langkung ageung nyetél tahapanana, ku akhir 2015, bisa ngahasilkeun 13 gigawatt (GW). Sedengkeun kaseueuran pepelakan lepas pantai aya di Éropa, inovasi nempatkeun teknologi ieu salaku salah sahiji pembangkit terkenal di dunya ka hareup.

Hatur nuhun kana inovasi ieu, IRENA parantos ngahasilkeun laporan ngeunaan prospek énergi angin hareup sareng perkirakeun yén generasi na éta bisa ditingkatkeun tina 13 GW janten 400 GW ku 2045 upami éta terus berinovasi dina laju sareng tingkat ayeuna. Tumuwuhna éksponénsial ieu sanés hal anu tiasa kahontal ku sadayana téknologi terbarukan.

Generasi kakuatan angin lepas pantai

turbin angin luar negeri

Laporan éta ngalebetkeun sababaraha rupa énergi angin luar negeri sareng manpaatna. Prédiksi yén kakuatan angin luar negeri bakal maju saé ngalangkungan téknologi anu dikembangkeun ayeuna. Ku cara kieu, éta tiasa janten komponén penting sareng dasar matriks énergi global pikeun tilu dasawarsa ka payun.

Urang kedah tumut kana akun éta sanés ngan ukur produksi énergi, tapi éta énergi anu beresih sareng tiasa diperbarui. Urang ogé kedah masihan koméntar yén éta énergi anu tiasa nyababkeun tabrakan flora laut sareng fauna sareng éta kedah dilakukeun kana panilitian dampak lingkungan.

Kamajuan téknologi ngirangan biaya sareng perluasan pasar anu didorong ku énergi angin. Di darat, angin ayeuna parantos janten kompetitifna biaya sareng téknologi pembangkit listrik konvensional anu sanés, sareng langkung seueur perhatian ayeuna dibayar ka aplikasi luar negeri anu tiasa ngaksés situs kalayan sumber daya angin luhur anu langkung saé.

Uni Éropa parantos netepkeun tujuan pikeun taun 2020 anu ngarangsang inovasi sareng industrialisasi énergi angin luar negeri. Ku cara kitu téknologi angin luar negeri mimiti gaduh sareng ngagaduhan daya saing di pasar sareng ngalawan batubara sareng gas. Ieu tiasa ngahontal yén dina taun 2030 énergi angin ngahontal 100 GW kapasitas dipasang di saluruh planét.

Kumaha énergi angin luar negeri langkung saé?

énergi angin lepas pantai di Éropa

Pikeun tiasa nyarios yén éta langkung épisién tibatan anu terestrial, urang kedah ngalih kana rupa bumi sareng aspék luar angkasa sareng aspek téknologi. Perkembangan anu nyirian énergi angin luar negeri salaku alternatip énergi anu kalapa nyaéta: rupa bumi boga pamutahiran néwak angin anu langkung kuat sareng ngabantosan ngahasilkeun langkung énergi. Ngeunaan aspék téknologi, urang terang yén ngembangkeun turbin sareng rotor anu langkung ageung anu ngabangkitkeun énergi anu langkung ageung.

Sedengkeun pikeun turbin angin, ayeuna anu aya di pasar nyaéta turbin angin luar negeri kalayan kapasitas 6 MW, kalayan diaméter rotor ngahontal sakitar 150 méter, tapi diarepkeun épolusi agul sareng téknologi transmisi ngamungkinkeun turbin janten langkung ageung , bahkan kalayan kakuatan anu langkung luhur. Laporan éta ngajantenkeun komérsialisasi turbin 10 MW dina taun 2020an sareng yén dina 2030an turbin dugi ka 15 MW tiasa ditingali.

Kalayan kamajuan téknologi ieu, énergi angin bakal janten bagian konci énergi anu tiasa dibangkitkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.