Énergi angin luar negeri Éropa ngantosan catetan taun

Aeolian Dénmark Ieu diucapkeun ku Eurobarometer angin EU panganyarna, anu nembé nganggo saham taun 2016, sataun di mana Buana Tua ngan masang 1.412 megawatt kakuatan angin di laut (dibandingkeun sareng langkung ti 3.000 taun ka tukang), tapi éta, di dina waktos anu sami, ngitung investasi ékonomi panggedéna anu kantos kacatet dina sataun dina angin luar negeri di Éropa: 18.200 juta euro (40% langkung seueur tibatan 2015).

Uni Éropa ngahontal, dugi ka 31 Désémber 2016, jumlah kakuatan angin akumulasi (onshore sareng lepas pantai) 153.600 megawatt (12.068 M langkung seueur tibatan taun saméméhna). Jérman mangrupikeun deui mesin angin tina buana, kumargi anjeunna nambihan kana rekening pribadi na dugi ka 5.443 megawatt énggal. Ti aranjeunna -ngawartosan EurObserv'ER-, 824,3 didirikan di luar negeri, skénario di mana Jérman ogé parantos janten pamimpin taun ayeuna.

Balik, Holland, anu nyambung dina 2016 éta Taman Laut Gemini, fasilitas angin luar negeri anu megah diwangun ku 150 Siemens opat megawatt (4 MW) turbin.

Gemini Taman ieu ngagaduhan kakuatan total 600 megawatt, tempatna di perairan Walanda Laut Kalér. Di laut anu sami nyaéta Gode Wind 1 sareng Gode Wind 2, duanana dumuk sakitar opat puluh kilométer ti basisir Jérman. Siemens, ku jalan kitu, parantos nyayogikeun turbin angin pikeun tilu kebon angin. Numutkeun ka EurObserv'ER, tilu pamasangan angin ieu mangrupikeun hiji-hijina marinas anu parantos réngsé hubunganana sareng grid buana di 2016.

katalitian

EurObserv'ER, observatorium Éropa pikeun énergi terbarukan, netepkeun dina édisi ieu (2016 Laporan) yén éta henteu kalebet dina statistik laut na pamasangan angin anu perenahna di sapanjang basisir, «sabab ciri na ngajantenkeun aranjeunna langkung mirip sareng taman darat tibatan fasilitas anu ayana sababaraha kilométer lepas pantai«. Observatorium Éropa masihan conto: Westermeerwind, taman Walanda anu ngagaduhan 144 megawatt kakuatan anu turbin angin na aya di pasisian - «kebon angin nearshore» - sareng anu nyambung lengkep sareng grid taun ka tukang (2016).

Angin kakuatan

Aya ogé pegatkeun sambungan

Kasaimbangan 2016, nembé diterbitkeun ku European Observatory for Renewable Energies, ogé kalebet sambungan. Angin Angin parantos protagonis salah sahijina. Éta kajantenan di basisir Portugal, dimana dua turbin angin dua megawatt ieu, anu perenahna dina platform ngambang, parantos diuji salami lima taun. Tujuanana? Kumpulkeun inpormasi anu bakal dianggo ku perusahaan pikeun nyaring proposal anu ngambang na. Prototipe ogé parantos dipegatkeun, tina lima megabyte dina hal ieu, di Hooksiel (Jérman).

Angin

Perspektif séktor

Saluareun nomer 2016, EurObserv'ER ngumumkeun yén biénnium anu parantos ngarah urang (2017-2018) bakal nampilkeun angka anu langkung penting tibatan anu didaptarkeun dina taun 2016. Dina hartos ieu, barométer Éropa nyatakeun salaku sumber para pangusaha Buana Tua, AnginEropa, numutkeun anu di awal 2017 teu aya kirang ti 4.800 megabytes dina fase pangwangunan, 24.200 langkung otorisasi sareng total 65.600 dina tahap desain. Numutkeun ka WindEurope, dina istilah ékonomi, investasi naék di 2016 nepi ka 18.200 juta euro (sabelas proyék diala dana). Jumlah éta ampir 40% langkung seueur tibatan anu didaptarkeun di 2015.

angin luar negeri

Ladang angin luar negeri pangageungna di dunya

Ayeuna, kebon angin luar negeri panggedéna nyaéta di basisir Kent (Inggris). Sanaos mangrupikeun taman panggedéna, promotor na ngarencanakeun ningkatkeun kakuatanana nepi ka 870 MW dina fase kadua ngantosan persetujuan.

Kusabab tilas Perdana Menteri Inggris, David Cameron, ngaresmikeun kebon angin luar negeri di Asép Sunandar Sunarya London di muara Walungan Thames dina bulan Juli 2013, infrastruktur ieu dianggap kebon angin luar negeri panggedéna anu parantos diwangun dugi ka ayeuna.
Dieksekusi dina prakarsa konsorsium perusahaan anu diwangun ku urang Jérman EON, Denmark dong sareng masarakat umum pikeun promosi énergi anu terbarukan Masdar dumasarkeun di Abu Dhabi, ayeuna nuju operasi dina kapasitas pinuh ngahasilkeun kakuatan anu cekap pikeun nyayogikeun sajumlah anu luar biasa satengah juta imah, kalayan kapasitas anu dipasang dina 630 MW.

Saatos opat taun pangwangunan sareng investasi langkung ti 2.200 juta euro, taman diwangun ku 175 turbin angin Vestas SWT, Ieu ngalegaan dugi ka laut nempatan wilayah anu sakitar 100 kilométer pasagi dina jarak 20 kilométer ti basisir Kent, beulah wétan kidul Inggris.

Rata-rata tina 450 kilométer kabel kapal selam sareng dua gardu lepas pantai, anu museurkeun tanaga anu dihasilkeun ku turbin angin sateuacan diangkut ka jero taneuh.

London Array lepas pantai

Ngumpulkeun turbin angin

Pikeun pamasangan unggal turbin angin di lepas pantai, diperyogikeun ngawangun bolong biasa tina tumpukan anu diadaptasi kana ciri khusus dasar laut, kalayan jero anu bénten-bénten antawis 5 sareng 25 méter gumantung kana pasualanna. Dukungan ieu ngamungkinkeun masing-masing turbin diangkat Vestas SWT-3.6MW-120 di luhur permukaan laut, sareng di sisi anu sanés, bertindak salaku pondasi pikeun ngirimkeun beurat na dugi ka 225 ton kana taneuh.

Majelis tegalan angin laut

Masing-masing tina 175 turbin angin ngagaduhan jangkungna 147 méter, 90 méter diaméterna rotor sareng panjang sabeulah tina 58,5 méter. Pikeun ngangkut énergi anu dihasilkeun ku masing-masing, aya 210 km tina kabel kapal selam anu nyambungkeun masing-masing turbin sareng dua gardu luar negeri, sareng ieu dina gilirannana sambungkeun sareng gardu Ngabersihan bukit di darat garing ngalangkungan 4 kabel 150 kV anu dugi ka 220 km tina panjangna.

Numutkeun perkiraan para promotor, dina 2012 peternakan angin lepas pantai anu aya dugi ka ayeuna dibekelan ngeunaan a 1,5% listrik, tapi ku London Array tokoh ieu diperkirakeun naék luhur 5% sahingga nyingkahan émisi tina 925.000 ton CO2 taunan.

Pangakuan énergi angin salaku salah sahiji polusi anu paling henteu aman sareng aman dina pamandangan énergi Éropa anu mimiti maénkeun peran anu relevan dina produksi énergi terbarukan dina skala global. Dina hal angin lepas pantai, énergi anu dihasilkeun ku turbin ngagaduhan pangaruh anu kirang kana lingkungan, henteu meryogikeun dumping atanapi bumi, sareng ayana di luar negeri, éta ngagaduhan pangaruh kirang agrésip dina fauna sareng pepelakan dibandingkeun sareng angin konvensional.

Ékspansi ka hareup

London Array parantos ngaleuwihan harepan peternakan angin di Gedé Gabbard, infrastruktur anu aya di daérah anu sami anu dugi ka ayeuna ngagaduhan gelar anu panggedéna tegalan angin lepas pantai di dunya kalayan kapasitas dipasang tina 500 MW. Tapi éta henteu ngan ukur.

Kalayan ideu pikeun terus mingpin balapan anu mengagumkeun dina angin luar negeri anu dilakukeun ku Karajaan Inggris, para promotor London Array ayeuna badé ngalegaan kakuatan na ti 630 MW ayeuna ka 870. Fase kadua ieu ngantosan persetujuan ku sababaraha otoritas anu kompeten, tapi éta bakal ngahijikeun kebon angin ieu salaku bangunan pangbadagna anu kantos diwangun. Dina 2017 ieu urang bakal ngagaduhan jawaban?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Joseph Ribes cenahna

    Abdi resep kecap "sinergi", kusabab kecap sareng hartosna, ogé "ékonomi sirkular", sadayana ieu dilarapkeun ka turbin angin luar negeri sahingga aranjeunna tiasa ngabantosan tempat perikanan pikeun panangtayungan spésiés sareng pikeun nyiptakeun kebon laut sareng darat peternakan angin anu ngagampangkeun jalur leuweung sareng ngabagi pamekaran leuweung di bagian 1 tina Investasi: pangwangunan aksés di gunung sareng dina waktos anu sami ngagampangkeun aksés ka tempat moro
    sareng kamekaranana sareng maéhan 30 manuk nganggo hiji batu atanapi langkung, upami tiasa, éta tiasa. Kuring ngartos tempat moro salaku daérah pangwangunan spésiés buruan sareng pamekaran keanekaragaman hayati lingkungan, langkung kameunangan sareng pangembangan pariwisata Éropa sareng ngarobih deui Siberias khusus urang.

  2.   Joseph Ribes cenahna

    Moro nyumbang kana kasalametan spésiés manusa, anu ogé ngagaduhan hak salaku sato anu urang kantos ayana, sareng kasalametan daérah Spanyol dina jalan ka manusa, sato, "sensu ketat", tangkal sareng sababaraha rupa déopulasi tutuwuhan.