Naon éta, kumaha cara ngahasilkeunana sareng naon kagunaan tanaga surya fotovoltaik

Énergi Surya Photovoltaic

Sanaos bahan bakar fosil masih mendominasi planét urang ayeuna, bahan pembaharuan mendakan jalan ka pasar sadaya nagara di dunya. Énergi anu tiasa diperbaharui nyaéta anu teu ngotorkeun lingkungan, anu henteu béak sareng anu sanggup ngamanfaatkeun énergi unsur bumi sareng lingkunganana, sapertos matahari, angin, cai, jst. Pikeun ngahasilkeun listrik. Kusabab bahan bakar fosil badé béak, bahan pembaharuan téh pikahareupeun.

Dinten ieu kami bakal nyarios sacara jero ngeunaan tanaga surya photovoltaic. Énergi ieu, panginten, énergi anu paling seueur dianggo di dunya dina bidang pembaharuan. Naha anjeun hoyong terang kumaha jalanna sareng macem-macem panggunaan na?

panjelasan

panggunaan panel surya pikeun ngahasilkeun énergi

Sateuacan ngawitan nerangkeun kagunaan sareng pasipatanana, hayu urang jelaskeun naon tanaga surya photovoltaic kanggo anu henteu acan terang terang. Énergi surya mangrupikeun anu sanggup ngamankeun tanaga surya tina partikel cahaya pikeun ngahasilkeun énergi anu terasna dijantenkeun listrik. Sumber énergi ieu leres-leres bersih, janten henteu ngotorkeun lingkungan atanapi ngaluarkeun gas ngabahayakeun kana atmosfir. Salaku tambahan, éta ngagaduhan kaunggulan anu hadé pikeun tiasa dibaharuan, nyaéta panonpoé moal béak (atanapi sahenteuna salami sababaraha milyar taun).

Pikeun ngumpulkeun tanaga panonpoé, panél surya dianggo anu sanggup néwak fotona cahaya tina radiasi panonpoé sareng ngarobih kana énergi.

Kumaha énergi surya fotovoltaik dihasilkeun?

sél fotovoltaik anu dipaké pikeun ngahasilkeun énergi

Sakumaha didadarkeun di sateuacan, pikeun ngahasilkeun énergi fotovoltaik, perlu néwak fotona cahaya anu dipiboga ku radiasi panonpoé sareng ngarobih kana listrik supados tiasa nganggo éta. Ieu tiasa dihontal ku prosés konvérsi fotovoltaik ngalangkungan panggunaan panel surya.

Panel surya gaduh unsur penting sél fotovoltais. Ieu mangrupikeun bahan semikonduktor (didamel tina silikon, contona) anu henteu meryogikeun bagian-bagian anu obah, teu aya bahan bakar, atanapi ngahasilkeun noise. Nalika sél fotovoltaik ieu teras-terasan kakeunaan cahaya, éta nyerep énergi anu aya dina fotona cahaya sareng ngabantosan ngahasilkeun énergi, nyetél éléktron anu kajebak ku medan listrik internal. Nalika ieu kajantenan, éléktron anu dikumpulkeun dina permukaan sél fotovoltaik ngahasilkeun arus listrik anu teras-terasan.

Kusabab tegangan kaluaran sél fotovoltaik lemah pisan (ngan ukur 0,6V), éta disimpen dina séri listrik teras dibungkus dina pelat kaca di payun sareng bahan sanés anu tahan ka handap asor. Tukang (kusabab seueur pisan tina waktos bakal ayana dina kalangkang).

Gabungan séri sél fotovoltaik sareng dilapis ku bahan-bahan anu disebatkeun ngabentuk modul fotovoltaik. Dina tingkat ieu anjeun parantos tiasa mésér produk pikeun janten panel surya. Numutkeun kana téknologi sareng jinis panggunaan anu didamelna, modul ieu ngagaduhan luas permukaan 0.1 m² (10 W) dugi ka 1 m² (100 W), rata-rata nilai indikasi, sareng turunna voltase 12 V, 24 V atanapi 48 V gumantung kana aplikasi.

Sakumaha didadarkeun di luhur, ngalangkungan prosés konvérsi fotovoltaik, énergi diala dina tegangan anu lemah pisan sareng dina arus langsung. Énergi ieu henteu tiasa dianggo pikeun bumi, janten peryogi, engké, a kakuatan inverter ngarobih kana arus bolak-balik.

Unsur sareng kinerja

tanaga surya pikeun bumi

Alat-alat dimana ayana sél fotovoltaik disebat panél surya. Panel ieu ngagaduhan sababaraha kagunaan. Éta dipaké pikeun ngahasilkeun énérgi boh di bidang pribadi, kulawarga sareng bisnis. Harga na di pasar sakitar 7.000 euro. Kauntungan utama tina panel surya ieu nyaéta pamasanganana gampang pisan sareng meryogikeun sakedik pangropéa. Aranjeunna ngagaduhan umur sakitar 25-30 taun, Janten investasi éta pulih kalayan sampurna.

Panel surya ieu kedah dipasang dina tempat anu leres. Nyaéta, di daérah-daérah anu berorientasi kana jumlah jam sinar panonpoé anu paling ageung per dinten. Ku cara kieu urang tiasa ngamanfaatkeun énergi panonpoé sareng ngahasilkeun langkung seueur listrik.

Panel surya peryogi aki anu nyimpen énergi anu dihasilkeun pikeun nganggo éta dina waktos-jam éta nalika teu aya cahaya panonpoé (sapertos wengi atanapi dina mendung atanapi hujan).

Ngeunaan kinerja pamasangan surya fotovoltaik, tiasa disebatkeun gumantung pisan kana orientasi panel surya, panempatan sareng daérah géografis tempat dipasangna. Beuki jam cahaya panonpoe di daérah éta, beuki énergi tiasa dihasilkeun. Kaseueuran pamasangan panonpoe pulih nanem modalna sakitar 8 taun. Upami umur mangpaat tina panel surya 25 taun, éta mayar kanggo nyalira sareng anjeun kenging kauntungan anu langkung ti cukup.

Kagunaan tanaga surya fotovoltaik

Sistem Photovoltaic nyambung ka gridna

tanaga surya photovoltaic kanggo dianggo dina jaringan listrik

Salah sahiji kagunaan utama tanaga surya fotovoltais nyaéta pamasangan sénsor fotovoltaik sareng inverter arus anu tiasa ngarobih énergi kontinyu anu dihasilkeun dina panel surya kana arus bolak pikeun ngenalkeun kana jaringan listrik.

Biaya per kWh tanaga surya éta langkung awis tibatan sistem generasi anu sanés. Sanaos ieu parantos robih pisan kana waktos. Di sababaraha tempat anu jumlah jam cahaya panonpoe langkung ageung, biaya tanaga surya fotovoltaik paling handap. Penting pikeun anjeun ngagaduhan garis bantuan kauangan sareng hukum pikeun ngimbangan biaya produksi. Dina akhir dinten, urang ngabantosan planét urang supados henteu kacemar sareng nyingkahan perubahan iklim sareng polusi.

Kagunaan sanés énergi surya fotovoltais

panggunaan énergi surya fotovoltaik dina tatanén

  • Pencahayaan. Mangpaat sanés tanaga surya fotovoltais anu sanésna nyaéta lampu di seueur lawang désa, daérah istirahat sareng parapatan. Ieu nurunkeun biaya lampu.
  • Sinyal. Jinis énergi ieu dianggo kalayan ningkatna frekuensi pikeun sinyal dina jalur lalu lintas.
  • telekomunikasi. Énergi ieu dianggo dina sababaraha waktos pikeun bidang pangulangan kakuatan mobile, radio sareng televisi.
  • Éléktrik désa. Kalayan bantuan sistem terpusat, kota-kota anu paling sumebar sareng desa-desa alit tiasa nampi listrik anu tiasa dibaharukeun.
  • Peternakan sareng ingon-ingon. Pikeun panggunaan énergi di daérah ieu, tanaga surya fotovoltaik dianggo. Pikeun nyaangan aranjeunna, ngajalankeun cai sareng pompa irigasi, pikeun perah, jsb.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, énergi surya fotovoltaik dianggo di seueur daérah anu ngajantenkeun langkung kompetitif di pasar sareng dianggap masa depan énergi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.