Emisiones de CO2

réduksi gas rumah kaca

Kusabab ngembangkeun révolusi industri sareng mendakan mobil motor, Émisi CO2 babarengan sareng anu sanésna aranjeunna sacara dramatis parantos ningkatkeun pangaruh rumah kaca. Emisi unggal taun émisi beuki ningkat nepi ka ngaleuwihan wates anu ditetepkeun ku masarakat ilmiah anu disebut "teu bisa balik" pikeun pangaruh parobihan iklim jeung pemanasan global.

Naon pangaruh émisi CO2 dina planét sareng kaséhatan masarakat? Naha aranjeunna parantos tiasa ngirangan émisi ku panerapan ayeuna? Dina tulisan ieu kami bakal nungkulan sababaraha hal anu henteu dipikaterang ieu sahingga anjeun terang panorama global ogé. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta? Baca deui pikeun milarian terang.

Ngaronjat pangaruh rumah kaca

Emisiones de CO2

Pikeun jalma anu teu émut ogé, pangaruh rumah kaca lumangsung dina atmosfir sareng lumangsung ku tindakan gas-gas tinangtu anu disebut gas-gas rumah kaca. Diantara gas-gas sanésna nyaéta CO2. Dugi ka ayeuna, éta mangrupikeun gas rumah kaca anu paling seueur dipancarkan sacara global Sareng, sanaos henteu ngagaduhan kapasitas anu hébat pikeun nahan panas, konséntrasina tinggi pisan anu paling tanggel waler pikeun pemanasan global.

Émisi CO2 asalna tina sagala jinis pembakaran. Tina seuneu dina tunggul seuneu ngaduruk kana mesin solar mobil. Industri, transportasi, pertanian, jst. Aranjeunna sumber utama émisi CO2 di planét. Hasilna, suhu rata-rata di sadayana planét ningkat sareng nyababkeun henteu saimbang serius dina ékosistem.

Rékam émisi CO2 di 2017

Émisi Co2 di kota-kota

Sanaos kanyataan yén téknologi dina bidang énergi terbarukan nyababkeun pangwangunan dina bidang émisi gas rumah kaca, Spanyol henteu aya dina jalur anu leres. Dina taun kamari 2017, Émisi CO2 ningkat ku 4,46% dibandingkeun sareng 2016. Kanaékan ieu ngagambarkeun rékor émisi di nagara urang ti saprak Protokol Kyoto mimiti diberlakukeun di 2005.

Ieu disababkeun kanyataan yén Spanyol ningkatkeun panggunaan bahan bakar fosil tibatan ngamajukeun énergi anu terbarukan. Saatos parobihan dina kabijakan ku pamaréntah Rajoy, subsidi anu ngagaduhan énergi anu terbarukan dileungitkeun. Hal ieu nyababkeun investasi awal pikeun jenis proyék ieu sacara drastis ningkat, sahingga komitmen pikeun énergi anu terbarukan turun.

Kanaékan gas rumah kaca di atmosfir mangrupikeun panyababna perubahan iklim. Batubara anu dianggo pikeun pembangkit listrik naék ku 21% pikeun taun 2017. Pikeun bagian na, gas bumi ogé ningkatkeun panggunaan dina pepelakan siklus gabungan ku 31,8%. Kami henteu nyarioskeun perkawis inohong leutik, sabalikna, paningkatanna lumayan ageung sareng ieu ngakibatkeun paningkatan émisi CO2 ka atmosfir.

Séktor jawab émisi

émisi co2 tina angkutan

Ku séktor, konsumsi énergi anu dihasilkeun kalayan bahan bakar fosil tanggel waler pikeun 76,1% émisi, dituturkeun ku prosés industri (semén, kimia sareng industri metalurgi) anu nyababkeun 9,6% gas, pertanian sareng ingon-ingon (10,1%) sareng pengelolaan limbah (4,2 %).

Ieu mangrupikeun paningkatan anu cukup tinggi upami urang tumut kana dua taun dasar anu dianggap ku Uni Éropa. Kalayan hormat ka émisi di 1990 parantos dipelak ku 18% sareng anu kaanggo taun 2005 ku 22,8%. Tujuan akhir Spanyol nyaéta pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca ku 40% ku 2030 dibandingkeun sareng émisi anu dipiboga di taun 1990.

Kanaékan émisi ogé kusabab pamulihan ékonomi alit saatos krisis sareng katergantungan anu luhur kana suluh fosil. Sakabéh paningkatan émisi tiasa ditingali sabab pikeun ngamimitian strategi dékarbonisasi. Dilaksanakeun saatos parobihan modél produksi sareng sakedik sakedik-sakedik, sakumaha anu disarankeun ku Pasatujuan Paris.

Anjeun kedah mikir yén nyingkirkeun CO2 ti sataun ka payun nyaéta hal anu mustahil. Poho bahan bakar fosil pikeun masihan rohangan énergi anu terbarukan mangrupikeun waktos anu mangtaun-taun adaptasi ku industri, téknologi sareng warga.

Ngan ukur transisi kana pembaruan

terbarukan

Énergi dumasar bahan bakar fosil ngagaduhan tungtung sareng jangka pondok. Kusabab kitu, panginten hal anu pangsaéna di Spanyol nyaéta nutup réaktor pembangkit listrik tenaga nuklir aktif di Spanyol nalika umur 40 taun (pembangkit listrik tenaga nuklir didesain kanggo ngagaduhan umur anu berguna 40 taun).

Sareng éta upami skénario dianggap dimana viabilitas operasi dicabut, ku taun 2025 batubara moal lebet kana jaringan listrik. 92% batubara anu diduruk di nagara urang diimpor.

Pikeun ngirangan émisi CO2 tina angkutan, diklaim yén Pamaréntah ngadamel komitmen strategis pikeun kendaraan listrik. Mobilitas mangrupikeun sektor anu penting pisan pikeun diserang sareng salah sahiji anu kedah najotor.

Aspék sanés anu kedah dipertimbangkeun nyaéta épisiénsi énergi sareng manajemén paménta di industri sareng gedong. Ku cara kieu, halangan-halangan pikeun konsumsi diri di Spanyol kedah dihindari sareng kakuatan pembaruan anu dipasang ningkat.

Karuksakan CO2 kana ékosistem sareng kaséhatan

polusi atmosfir

Émisi CO2 gaduh seueur akibat pikeun lingkungan sareng manusa. Kalayan paningkatan berturut-turut dina suhu rata-rata global kusabab panahan panas ku CO2 tutup kutubna lebur sareng naékna permukaan laut. Salaku tambahan, nalika CO2 lebet kana laut, éta asam kana, sacara drastis ngirangan populasi.

Dina hal kaséhatan, polusi udara tanggung jawab rébuan maot prématur per taun tina panyakit kardiovaskular sareng saluran pernapasan. Seueur-seueurna diantarana lumangsung di kota-kota ageung dimana polusi udara tina lalu lintas jalan kaleuleuwihi teuing.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, émisi CO2 tetep tumuh sanaos Pasatujuan Paris diluncurkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.