Mobilje bambuje

Mobiljet prej bambuje janë një mundësi eko-miqësore për shtëpinë ose zyrën

Përfitimet e riciklimit të vajit

Kur hedhim vaj gatimi ose vaj makine poshtë lavamanit, ne po shkaktojmë dëme në dete dhe oqeane pasi formon një film të papërshkueshëm nga uji që bllokon kalimin e diellit dhe shkëmbimin e oksigjenit nga jeta detare.

Orë rrathë prej druri

Orët ekologjike janë një mundësi e shkëlqyeshme nëse jemi të interesuar të kujdesemi për mjedisin

Librat në bibliotekë, përdorimi i librit elektronik

Prodhimi i librave të shtypur ndot mjedisin

Prodhimi i librave të shtypur kalon nëpër procese që ndotin mjedisin dhe për prodhimin e tij është e nevojshme të priten miliona pemë në vit. Libri elektronik i librit elektronik është një alternativë më e gjelbër.

Pika të pastra

Çfarë mund të marrim në pikat e pastra

Pikat e Pastra janë vende të shpërndara në të gjitha qytetet e Spanjës ku mund të merrni mbeturina që nuk duhet të lihen në kontejnerë sepse janë shumë të rrezikshme për mjedisin.

Korrja e ujit të shiut

Si të përfitoni nga uji i shiut

Uji i shiut mund të jetë i dobishëm për përdorime të ndryshme në shtëpi, ju mund ta mblidhni dhe kanalizoni atë për të zvogëluar konsumin e ujit të pijshëm në shtëpi, duke ndihmuar mjedisin.

Printerë ekologjikë

Printimi në letër vazhdon të shqetësojë mjedisin. Përveç fushatave të kursimit, kompanitë po përpiqen të zhvillojnë teknologji që u lejojnë atyre të përdorin më pak letër dhe bojë.

Polisterol i biodegradueshëm

Nafta ka shumë aplikime, një nga më të përdorurat është prodhimi i shkumës polisterol, një produkt i përdorur gjerësisht ...

Energjia blu

Koncepti i energjisë blu është mjaft i panjohur për shumë njerëz, por i referohet një burimi alternative të energjisë ...

Përfitimet e biogazit

Biogazi është një mënyrë ekologjike për të gjeneruar gaz. Prodhohet nga dekompozimi i mbetjeve ose lëndës organike. The ...

Ndriçimi ekologjik

Përparimet e teknologjisë shfaqen produkte më efikase dhe ekologjike, siç janë ndriçimi me llamba LED.