energjia e erës Spanjë

Parashikimi i energjisë së erës në vitin 2030 sipas PREPA

PREPA ka bërë parashikime publike për të ardhmen e energjisë së erës. Cilat janë objektivat e saj? Cilat janë parashikimet e saj më optimiste? Sa energji do të instalohet? Çfarë kërkon PREPA? A do të modifikohet korniza rregullatore?

Impianti i qymyrit

Bumi i qymyrit për shkak të thatësirës dhe ndalesës së rinovueshme

Përdorimi i qymyrit dhe gazit janë rritur për shkak të reshjeve të pakta të shiut dhe mungesës së instalimit të energjisë së re të rinovueshme Cila është përqindja e përdorimit të qymyrit? Cila është përqindja e përdorimit të burimeve të ripërtëritshme? A do të rritet në të ardhmen? Cilat burime janë atje ne vend?

Mullinjtë e erës

Parku Iberdrola (Avangrid) për Apple do të përdorë turbina Vestas

Iberdrola, përmes filialit të saj Avangrid, do të ndërtojë një fermë me erë për të furnizuar me energji Apple. Çfarë turbina do të përdorin ata? Çfarë energjie do të kenë ata? Sa kohë është kohëzgjatja e kontratës? Cilat kompani të tjera nënshkruajnë këtë lloj kontrate?

më shumë energji të rinovueshme

Brukseli ul objektivin e prodhimit të rinovueshëm në 27%

Këshilli i BE ratifikoi disa ditë më parë objektivin e tij për të arritur të paktën 27% të energjisë së rinovueshme në konsumin përfundimtar deri në 2030, krahasuar me 35% të mbrojtur nga Parlamenti Evropian dhe madje edhe nga vetë Komisioni. Ky ndryshim?

Blades e një turbine me erë

Funksionimi i një mulli me erë

Burimi i energjisë së erës është era, por si mund ta shfrytëzojmë? Për ta bërë këtë, përdoret një mulli me erë ose aerogenerator.

Katër vende 100% të rinovueshme

Duke përfituar nga burimet e tyre natyrore, disa vende kanë bërë realitet ëndrrën për të patur një burim energjie të ripërtëritshme 2017%. Cilat janë ato?

turbinat e erës pa tehe

Turbinat e reja të erës pa tehe

Për të shmangur ndikimet e teheve dhe për të shmangur gjenerimin e mbeturinave, po zhvillohen projekte të turbinave me erë pa tehe.

impiant diellor lundrues

Impiante diellore lundruese

Impiantet diellore lundruese kanë filluar të zhvillohen vitet e fundit. Qasja e tij është e ngjashme me atë të fermave të erës në det të hapur

Historia e energjisë së erës

Që nga kohërat antike, njeriu e ka përdorur erën për shumë aktivitete. Historia e energjisë së erës është plot momente historike, si ka ndryshuar ajo?

Prania e fermave me erë

E ardhmja e energjisë së erës

Evolucioni i energjisë së erës, turbina të reja me erë. Fuqizoni parqet e vjetra. Parqe jashtë detit. Prototipë të rinj më të fuqishëm

Mullinjtë e erës moderne

Fuqia e erës në botë

Ne analizojmë situatën aktuale të energjisë së erës në botë, të cilat janë protagonistët kryesorë të saj, dhe evolucionin e saj në vitet e fundit.

Plazhi i Venezuelës

Energjia e erës përparon në Venezuelë

Energjia e rinovueshme po përparon me një ritëm shumë të mirë në Venezuelë, një nga vendet në Amerikën e Jugut që dëshiron të marrë energji nga burimet natyrore në mënyrë që të përgatitet për të ardhmen

Deti ka burime të ndryshme të afta për të gjeneruar energji

Deti ofron burime të ndryshme me potencial të madh për prodhimin e energjisë: ajri, valët, baticat, ndryshimet në temperaturën dhe përqendrimin e kripës, janë kushte që me teknologji të përshtatshme mund të kthejnë detet dhe oqeanet në burime të mëdha të energjisë së rinovueshme.

Fuqia e erës që punon pa erë

Energjia e erës është një nga burimet më të rëndësishme të energjisë së rinovueshme dhe ajo që po zgjon interesin më të madh në ...