Problemi i ndotjes së ujit

Ndotja e ujit është një problem i madh me të cilin përballen shumë popullata, mbeturinat, derdhjet, pesticidet dhe rregullimi i pakët janë disa nga shkaqet.

Impianti i qymyrit

Bota po lodhet me qymyr

Bota është lodhur nga qymyri. Isshtë një nga burimet më ndotëse, ekonomikisht nuk është më i vlefshëm si më parë. Konsumi juaj po bie

Historia e energjisë së erës

Që nga kohërat antike, njeriu e ka përdorur erën për shumë aktivitete. Historia e energjisë së erës është plot momente historike, si ka ndryshuar ajo?

energjitë e baticës për burimet e ripërtëritshme

Zbulim i ri për energjinë e baticës

Një projekt ka arritur të prodhojë një turbinë për marrjen e energjisë nga baticat me një performancë shumë të ngjashme me atë të turbinave të erës në det të hapur.

Kompanitë përgjegjëse me mjedisin

Sfidat mjedisore për vitin 2017

Ne jemi gjenerata e parë që kemi në dispozicion mjetet për të ndaluar ndryshimin e klimës dhe sfidat e tjera me të cilat përballemi

Qytet modern

Zbuloni cilat janë karakteristikat që duhet të ketë një qytet modern për të kënaqur banorët e tij dhe për të qenë miqësor me mjedisin

Çfarë është aerotermia?

Aerotermali përfiton nga energjia që përmbahet në ajër, kjo është në rinovim të vazhdueshëm, duke e kthyer ajrin në një burim të pashtershëm të energjisë.

Punëtorët e panelit diellor

Punësimi me energji të rinovueshme

Industria e energjisë së rinovueshme është rritur ndjeshëm vitet e fundit, kështu që ka një kërkesë më të madhe për punësim në këtë sektor.

hua

Bankat fillojnë huanë e gjelbër

Institucioni financiar sapo ka prezantuar Kredinë e Gjelbër, një produkt "i krijuar me qëllim lehtësimin e aksesit në energjinë e rinovueshme"

Diellor

Bumi fotovoltaik në Amerikën Latine

Praktikisht nga mungesa e instalimeve fotovoltaike në fillim të kësaj dekade te parashikimet që parashikojnë më shumë se 40 GW të instaluara në fund të saj.

Termocentrali më i madh lundrues diellor

Energjia diellore është në modë

Ngjarje të reja në energjinë fotovoltaike, pajisje të reja, e ardhmja e energjisë së rinovueshme, prirje të reja, panairi Intersolar në Gjermani.

Prania e fermave me erë

E ardhmja e energjisë së erës

Evolucioni i energjisë së erës, turbina të reja me erë. Fuqizoni parqet e vjetra. Parqe jashtë detit. Prototipë të rinj më të fuqishëm

mbulesa diellore

Autostrada me çati diellore

Bota po përpiqet të bëjë maksimumin e energjisë së pastër: mbulimi i rrugëve, autostradave dhe hekurudhave me çati diellore fotovoltaike është tani një mundësi

Shtëpi diellore, shtëpi të së ardhmes

Shtëpitë diellore mund të jenë të llojeve të ndryshme me përparësi të tilla si panelet diellore, konsumi i ulët i ujit. Shtëpitë e së ardhmes janë këtu.

impianti fotovoltaik

Industria diellore në botë

Ne analizojmë situatën aktuale të industrisë diellore në botë, të cilat janë protagonistët kryesorë të saj, dhe evolucionin e saj në vitet e ardhshme

Mullinjtë e erës moderne

Fuqia e erës në botë

Ne analizojmë situatën aktuale të energjisë së erës në botë, të cilat janë protagonistët kryesorë të saj, dhe evolucionin e saj në vitet e fundit.

Energjitë e gjelbërta

Energjitë e rinovueshme (të njohura edhe si të pastra) janë të gjitha ato energji që nuk shkaktojnë gazra serë ose ...

Energjia e oqeaneve

Energjia e oqeaneve vjen nga potenciali, energjia kinetike, termike dhe kimike e ujit të detit, e cila mund të përdoret për të prodhuar energji elektrike, energji termike ose ujë të pijshëm.

Plazhi i Venezuelës

Energjia e erës përparon në Venezuelë

Energjia e rinovueshme po përparon me një ritëm shumë të mirë në Venezuelë, një nga vendet në Amerikën e Jugut që dëshiron të marrë energji nga burimet natyrore në mënyrë që të përgatitet për të ardhmen