Одговорни компании со животната средина

Еколошки предизвици за 2017 година

Ние сме првата генерација која ги има на располагање алатките за запирање на климатските промени и другите предизвици со кои се соочуваме

Современ град

Откријте кои се карактеристиките што модерниот град мора да ги има за да ги задоволи своите жители и да биде пријателски расположен со околината

Што е аеротермија?

Аеротермалата ја користи енергијата содржана во воздухот, ова е во постојано обновување, претворајќи го воздухот во неисцрпен извор на енергија.

Дизајн на проект Wavestar

Моќ на бран без прекин со WaveStar

WaveStar е систем во кој енергијата на бранот, брановата енергија, може да се произведе без прекини, нудејќи отпорност на лошо време.

Како се обновливи енергии во Европа?

Една студија е објавена од Европската агенција за животна средина, каде што може да се забележи напредокот на обновливите извори на енергија во рамките на Унијата.

Работници на соларни панели

Вработување со обновливи енергии

Индустријата за обновлива енергија значително се зголеми во последните неколку години, така што постои поголема побарувачка за вработување во овој сектор.

ЗЕМЈАНИОТ ДЕН 2018 ќе биде 22 април

Денот на планетата Земја 2018 ќе се слави на 22 април како и секоја година. 1970 година беше прва година кога се одржа овој настан. Еволуција на обновлива енергија

Соларната

Фотоволтаичен бум во Латинска Америка

Од практично немање на фотоволтаични инсталации на почетокот на оваа деценија до прогнози што предвидуваат инсталирани повеќе од 40 GW инсталирани на крајот од истата.

Пресметка на лумени штедливи сијалици

Во сијалиците за заштеда на енергија ги класифицираме според нивната сјајност, со единица наречена „лумени“ што прецизно ја покажува количината на емитувана светлина.

Најголема пловечка соларна централа

Сончевата енергија е во мода

Нови пресвртници во фотоволтаичната енергија, нови објекти, иднината на обновливите извори на енергија, нови трендови, Интерсоларниот саем во Германија.

супер соларна ќелија

Создадена супер соларна ќелија

Јошикава го претстави првиот фотоволтаичен панел кој надминува 26% ефикасност за претворање на светлината во соларна енергија. Еволуција на обновлива енергија

соларни навлаки

Автопати со соларни покриви

Светот се обидува да искористи максимално од чистата енергија: покривањето патишта, автопати и железници со соларни фотонапонски покриви сега е опција

Соларни куќи, куќи на иднината

Соларните куќи можат да бидат од разни видови со предности како што се соларни панели, мала потрошувачка на вода. Куќите на иднината се тука.

фотонапонска постројка

Соларната индустрија во светот

Ја анализираме моменталната состојба на соларната индустрија во светот, кои се нејзините главни протагонисти, и нејзината еволуција во следните години

Современи ветерници

Енергија на ветерот во светот

Ја анализираме моменталната состојба на енергијата на ветерот во светот, кои се нејзините главни протагонисти, и нејзината еволуција во последните неколку години.

Зелени енергии

Обновливи енергии (исто така познати и како чисти) се сите оние енергии кои не потекнуваат стакленички гасови или ...

Равлемон, сончева сфера помоќна од фотоволтаичните панели

По неколку години развој, сончевиот колектор Rawlemon ја започнува својата комерцијална кариера. Создадено од германски архитект, тоа е про transparentирна топка исполнета со вода, способна да претвори 70% повеќе енергија од класичниот соларен панел.

Енергијата на океаните

Енергијата на океаните доаѓа од потенцијалната, кинетичка, топлинска и хемиска енергија на морската вода, која може да се искористи за производство на електрична енергија, топлинска енергија или вода за пиење.