автомобили со водород

Водородни автомобили

Ви ги кажуваме сите карактеристики, предности и недостатоци на водородните автомобили. Дознајте повеќе за оваа технологија овде.

комерцијален соларен автомобил

Соларен автомобил

Во оваа статија ви кажуваме се што треба да знаете за соларниот автомобил и како тој функционира. Дознајте повеќе за тоа овде.

декарбонизација

Зелен водород

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за зелениот водород и неговата употреба. Дознајте повеќе за декарбонизацијата на економијата тука.

електрични станици и возила

Електролинерас

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за електричните станици, како тие работат и кои се нивните карактеристики.

борофен

Борофен

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за борофенот и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за овој револуционерен материјал.

машина за движење

Вечно движење

Објаснуваме што е вечно движење и кои се ограничувањата на машините во областа на физиката. Дознајте повеќе овде.

графин

Графен

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за графенот и неговата примена. Дознајте за предностите на овој револуционерен материјал.

литиумски батерии

Литиумски батерии

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за литиумските батерии, нивните карактеристики и употреба. Дознајте за тоа овде.

АБС пластика

АБС пластика

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за пластика во АБС и важноста што ја имаат. Дознајте повеќе овде.

Аквапоника

Аквапоника

Во оваа статија ви учиме сè што треба да знаете за тоа што е аквапоника и нејзината техника. Дознајте повеќе за овој метод на производство.

Осмоза и обратна осмоза

Во оваа статија објаснуваме сè што треба да знаете за процесите на осмоза и обратна осмоза и за тоа како се спроведуваат.

Внатрешен мотор

Ние детално објаснуваме кои се карактеристиките, работата и предностите на моторот INNEngine. Дознајте повеќе за ефикасните мотори.

Транспарентно дрво

Транспарентно дрво

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за про transparentирното дрво. Дознајте како се генерира овој пронајдок и за што се користи.

Ефтини електрични мотоцикли

Во овој пост ви даваме резиме на ефтини електрични мотоцикли со нивните карактеристики и цена. Внесете за да одлучите кој најмногу ви одговара.

Модел на хибриден мотор

Хибридни велосипеди

Во овој пост ги анализираме сите карактеристики, предности и недостатоци на хибридните мотоцикли во споредба со другите мотоцикли. Дознајте сè за тоа овде.

Графени батерии за мобилни телефони

Графени батерии

Објаснуваме што се графинските батерии и кои се нивните различни апликации. Знајте ги предностите и недостатоците на неговата употреба

опел корса е

Opel Corsa-e, нов 100% електричен модел

Во оваа статија ви покажуваме што е да имате електрична ДНК и каква револуционерна технологија носи со себе новиот Opel Corsa-e. Влези сега!

Што е биотехнологија

Што е биотехнологија

Во оваа статија можете да дознаете што е биотехнологија, нејзините различни видови и во кои области е развиена. Внесете тука за да дознаете повеќе.

Запчаници со замаец

Замаец

Замаецот е еден од основните делови за работа на возило. Дознајте сè за тоа овде.

закачи облека на сонце

Еколошки машини за перење и препораки за почитување на животната средина

Миењето облека секогаш има огромно влијание врз животната средина поради потрошувачката на вода, електрична енергија и детергент. Поради оваа причина, развиени се еколошки машини за перење, кои можат да ја почитуваат животната средина.

Видови соларни пумпи за вода

Соларна пумпа за вода

Овој пост зборува за карактеристиките и употребата на соларните пумпи за вода. Дали сакате да знаете како тие работат и кој е подобар според вашата потреба?

Водороден мотор на Тојота

Водородниот мотор

Овој пост зборува за работата на водородниот мотор, неговите проблеми, главните карактеристики и митовите. Дали сакате да дознаете повеќе за тоа?

Целосно склопување на мобилната единица

Тие генерираат обновлива енергија со мобилна единица наречена Аурора

Аурора, подвижна единица за производство на обновлива енергија, ќе може да биде пренесена насекаде за да го распореди својот „арсенал“ соларни панели и ветерна турбина и да произведува чиста енергија во време на хуманитарна криза.

Tesla Powerwall 2 батерија

Ние ви кажуваме сè за Tesla Powerwall 2, втората генерација на батеријата Tesla. По што се разликува од претходниот модел?

Одговорни компании со животната средина

Еколошки предизвици за 2017 година

Ние сме првата генерација која ги има на располагање алатките за запирање на климатските промени и другите предизвици со кои се соочуваме

Дизајн на проект Wavestar

Моќ на бран без прекин со WaveStar

WaveStar е систем во кој енергијата на бранот, брановата енергија, може да се произведе без прекини, нудејќи отпорност на лошо време.

употреба на велосипед

Светски ден на велосипедот

19 април, е меѓународен ден на велосипедот. Добро познат ден за одбрана на велосипедисти и повикување на институциите да понудат алтернативи

Фабрика за когенерација

Што е когенерација?

Тоа е систем за производство на енергија во кој електричната енергија и топлинската енергија се добиваат истовремено од примарната енергија.

Морето има различни ресурси способни да генерираат енергија

Морето нуди различни ресурси со голем потенцијал за производство на енергија: воздух, бранови, плима, разлики во температурата и концентрацијата на сол, се услови кои со соодветна технологија би можеле да ги претворат морињата и океаните во одлични извори на обновлива енергија.

Книги во библиотеката, употреба на е-книга

Производството на печатени книги ја загадува животната средина

Производството на печатени книги поминува низ процеси што ја загадуваат животната средина и за неговото производство е потребно да се сечат милиони дрвја годишно. Е-книгата за електронска книга е позелена алтернатива.

Одржлив ноќен клуб во Лондон

Пиезоелектричната енергија го претвора движењето на човекот во електрична енергија

Пиезоелектричната енергија е способна да произведува електрична енергија преку притисок или триење што луѓето го произведуваат во одредени материјали кога се движиме. Материјалите се природни или синтетички.

Еколошко осветлување

Технологијата напредува и се појавуваат поефикасни и еколошки производи, како што се осветлување со LED светилки.