Домашна турбина на ветер

Домашна турбина на ветер

Во оваа статија ќе научиме како да изградиме домашна ветерна турбина за нашиот дом. Ако сакате да дознаете сè за тоа, внесете тука.

прочистувач на вода

Прочистувач на вода

Прочистувач на вода ви помага да пиете вода од чешма без бактерии и други штетни микроорганизми. Дознајте сè за тоа овде.

програмабилни термостат

програмабилни термостат

Хронотеростатот има развиено функции кои го подобруваат квалитетот на греењето во нашиот дом. Откријте сè за тоа овде.

Сина топлина

Што е сина топлина?

Сината топлина е предмет на бројни стратегии за маркетинг во студените сезони. Дознајте сè за тоа во оваа статија.

Облека виси на електричен спој за облека

Решетка за електрична облека

Електричната облека за алишта нуди бројни предности во однос на традиционалните. Научете ги сите карактеристики и како тие работат тука.

Боја за зголемување на изолацијата во домот

Термичко сликање

Термичката боја е револуционерен изум во светот на изолацијата. Дали сакате да ги знаете сите својства и како работи?

Пресметка на лумени штедливи сијалици

Во сијалиците за заштеда на енергија ги класифицираме според нивната сјајност, со единица наречена „лумени“ што прецизно ја покажува количината на емитувана светлина.

Пазар за мебел од картон

Неодамна, мебелот од картон и предметите беа знак за ексцентричноста на некои уметници. Сепак, веќе некое време се појави мебел од картон, подготвен да го замени традиционалниот мебел од дрво.

Берење на дождовница

Како да ја искористите дождовната вода

Дождовната вода може да биде корисна за разни употреби дома, можете да ја соберете и канализирате за да ја намалите потрошувачката на вода за пиење дома, помагајќи и на околината.

Автоматизација на дом со автоматизација на домот

Автоматизација на домот, ресурс за создавање еколошки куќи

Домашната автоматизација е врвна технологија која им овозможува на домовите удобност, безбедност и заштеда на енергија. Се состои од автоматизација на услугите и елементите на куќата за рационализирање на потрошувачката на енергија, безбедноста и удобноста на домот.

Биоклиматски куќи

Биоклиматски куќи (1). Јужна ориентација

Куќи со употреба на животната средина за оптимизирање на ресурсите на животната средина како механизам за заштеда на енергија, пари и извршување на конструкции што ја почитуваат животната средина.