Tesla Powerwall 2 батерија

Батерија за напојување на Тесла и нејзините придобивки
La Тесла Пауервол 2 Тоа е втора генерација на добро познатата батерија Tesla Powerwall. Tesla батериите постигнаа нешто скоро невозможно, направете голем скок напред со овој нов модел, значително подобрувајќи нешто што веќе беше многу добро.

Powerwall се интегрира со соларната енергија до искористување изобилниот капацитет на сонцето и да ја намалиме нашата зависност од фосилни горива. Сончевата енергија може да се складира преку ден и да се користи ноќе за самостојно снабдување на секој дом.

Tesla Powerwall 2, сеопфатно решение за домашна енергија

Новата литиум-јонска батерија за дома и мали бизниси Тесла Пауервол 2 двојно го зголемува капацитетот на неговиот претходник. Првата верзија има капацитет за складирање од 6,4 KW.

Вклучува и моќна инвертер за напојување да ја претвори енергијата складирана во еднонасочна струја (директна струја) во корисна енергија во наизменична струја (наизменична струја), со цел да може да ја користи низ целата куќа.

Со двојно поголем капацитет од првата генерација, Tesla Powerwall 2 може да напојува куќа со средна големина (2 или 3 соби) за цел ден. Ние исто така можеме да ја потенцираме неговата компактна големина, можноста за редење неколку единици и вграден инвертер, овозможува инсталацијата да се изврши лесно насекаде.

Спецификации на Тесла Пауервол 2

Предности на батеријата Tesla Powerwall 2

Извлечете повеќе од сончевата енергија

Дури и во домови каде веќе постои систем за производство на соларни фотоволтаични без батерии, голем дел од производството на тој систем се губи кога ќе се напојува во мрежата или не се искористува, кога користите функции за нулта инјекција.

сончевата енергија помага во само-потрошувачка

Со Powerwall 2 можете да го зачувате целото производство на вашиот соларен систем и да извлечете максимум од соларните панели, за да можете да ја користите таа енергија во секој моментИли ден или ноќ.

Можете да добиете независност од електричната мрежа

Користење на една или две литиумски батерии Tesla Powerwall 2 и комбинирајќи ги со фотоволтаична сончева енергија, можете да го напојувате вашиот дом без да зависи од јавната електрична мрежа, со годишните заштеди што ги вклучува тоа.

соларни плочки за промовирање на само-потрошувачка

Заштитете ги домовите од прекини на електричната енергија во мрежата

Powerwall 2 го штити вашиот дом од прекин на електричната енергија и дозволува осветлувањето и сите апарати да продолжат да работат без проблем, сè додека не се врати услугата.

Powerwall 2, најприфатлива батерија

Покрај тоа, батеријата Tesla Powerwall 2 нуди најдобра цена за kWh капацитет на пазарот, со што се прилагодува на дневните енергетски потреби на повеќето домови и ги намалува фиксните трошоци за енергија на конвенционалната електрична енергија.

Тесла, компанијата која го револуционизира светот

Powerwall е целосно автоматизиран систем што е лесен за инсталирање и не бара одржување

Проверете ја вашата енергија од каде било

Со апликацијата Тесла можете лесно да ги контролирате вашиот Powerwall, соларни панели или вашиот модел S или X, во кое било време и на кое било место.

Апликација за да ја проверите потрошувачката на електрична енергија и вашите потреби во реално време

Работа на Тесла Пауервол 2

Батеријата Tesla Powerwall 2 ќе има две верзии:

 • Tesla Powerwall 2 AC, со вклучен инвертер и спојка од страната на AC
 • Tesla Powerwall 2 DC, без инвертер и компатибилен со полнач-инвертори од главните производители (Solaredge, SMA, Fronius, итн.)

Шема на Tesla Powerwall 2 AC

TESLA POWERWALL 2 типична работа со наизменична струја

На претходната слика, можете да видите дијаграм за типична работа на a батерија Тесла напојувал 2 AC, во комбинација со систем за генерација на фотоволтаици, заедно со инвертер за поврзување домашна мрежа.

Енергетски мерач е инсталиран на крајот од главата (Тесла енергетски портал) на електричната инсталација во домот, кој е одговорен за мерење дали потрошувачката на домот побарувајте енергија од мрежата или не. Исто така, се мери енергијата што излегува на мрежата, во случај енергијата генерирана од фотоволтаичниот систем да биде поголема од онаа што ја барал домот во тоа време.

На овој начин, Powerwall 2 батерија складира енергија ако има вишок фотоволтаично производство или обезбедува енергија во случај панелите да не можат да ја обезбедат целата енергија и енергија што ја бара домот, како на пример во магливи денови или во текот на ноќта.

Овој начин на работа се обидува да ја потроши минималната потребна енергија од мрежата, правејќи големи заштеди поголемиот дел од времето.

Дијаграм за работа на Тесла Пауервол 2 ДЦ

TESLA POWERWALL 2 типична DC-операција

Моделот Powerwall 2 DC работи во директна струја, поврзана како класична оловна батерија, со компатибилен полнач за инвертер или хибриден инвертер (SMA, Fronius, Solaredge, итн.).

Оваа конфигурација ќе овозможи работа со батеријата Tesla Powerwall во изолирани системи, заедно со страната со директна струја, и не само во инсталации поврзани со мрежа, така што опцијата надвор од мрежата исто така се размислува. Ова, од друга страна, имплицира дека интерфејсот за ожичување за Powerwall AC ќе биде различен од верзијата DC.

Tesla Powerwall 2 во XNUMX-фазна инсталација

Tesla Powerwall 2 батеријата може да работи во трифазни инсталации кога работите со трифазни хибридни инвертори, како што е Fronius Symo Hybrid.

Powerwall 2 не произведува трифазна излезна струја, сепак може да се инсталира во трифазен систем со поставување батерија на Tesla во една од фазите. Исто така, батерија може да се инсталира во секоја фаза за да се обезбеди складирање на енергија во сите три фази.

Спецификации на батеријата за Tesla Powerwall 2

 • Капацитет: 13,5 kWh
 • Длабочина на испуштање: 100%
 • Ефикасност: 90% полн циклус
 • Potencia: Врв од 7 kW / 5 kW континуирано
 • Компатибилни апликации:
  • Само-потрошувачка со соларна енергија
  • Префрлување на полнење според времето на употреба
  • Резерва
  • Независност од електричната мрежа
 • гаранција: 10 години
 • Приспособливост: Паралелно може да се поврзат до 9 единици на Powerwall за напојување на домови од која било големина.
 • Работна температура: -20 ° C до 50 ° C
 • Димензии: Ц x Ш x Д: 1150 mm x 755 mm x 155 mm
 • тежина: 120 кг
 • Инсталација: Монтирање на под или wallид. Неговиот издржлив капак го штити од вода или прашина и овозможува да се инсталира и во затворени простории и на отворено (IP67).
 • Сертификација: УЛ и IEC сертификати. Тоа е во согласност со прописите на електричната мрежа.
 • безбедност: заштитено од каков било ризик на допир. Без лабави кабли или отвори за проветрување.
 • Течна ладење: Системот за течна регулација на течноста ја регулира внатрешната температура на Powerwall за да ги зголеми перформансите на батеријата во сите услови на животната средина.

Шема на работа на моќниот allид на тесла

Батерија Тесла Шпанија

La батерија тесла Powerwall 2 ќе биде достапен во Шпанија во 2017 година, иако конечниот датум на објавување не е познат. Инсталирањето мора да се изврши исклучиво од инсталери заверени од Тесла, за да се обезбеди совршена работа и а 10 години гаранција против дефект, во кој случај, батеријата целосно ќе се замени бесплатно.

Батеријата за напојување на Тесла е гарантирана 10 години

Цена на батеријата Тесла

El Цената на батеријата Tesla Powerwall 2 е најприфатлива цена за kWh капацитет на пазарот денес, ако ја споредиме со цената на нејзините директни конкуренти, како што се LG Chem RESU или Axitec AXIStorage (иако овие нудат предност да можат да се користат изолирани фотоволтаични системи заедно со добар полнач за инвертер, како што се SMA Sunny Island или Victron Multiplus или Quattro). Неговата цена ќе биде околу  ќе биде околу 6300 €, плус 580 € за инсталација.

Инсталирање на батеријата tesla powerwall 2

Цената на првата верзија е малку поевтина, околу 4.500 евра. Да не заборавиме дека тој е дизајниран да го надополнува фотонапонскиот соларен систем, така што, додека соларните панели произведуваат, домот троши директно од нив или ако нема потрошувачка, оваа енергија ја полни батеријата Тесла.

Кога има не само што плочите не работат, куќата ја користи енергијата складирана во батеријата и ако сепак и треба повеќе, може да се поврзе со општата електрична мрежа и да троши. Со фотоволтаична инсталација, цената на проектот клуч на рака одат до 8.000 или 9.000 евра. Овој трошок ќе се амортизира помеѓу седум и десет години

Сончев покрив

Но, облогот на Тесла не е само на батерии, туку и на производство на плочи кои ги полнат овие батерии со енергија. Сјајното решение на Илон Маск беше да се создаде прилагодливи соларни панели до сите покриви на семејните домови, со дискретен изглед и по пониска цена од конвенционалните плочи

соларен покрив тесла, следната голема револуција

Што се однесува до соларните покриви, тие се изработени од стаклени плочки со интегрирани соларни ќелии, па изгледаат естетски („или подобро“ што го ветил Елон Маск во својата презентација) отколку конвенционалните покриви. Плочките секоја имаат уникатно печатење, што им дава скоро занаетчиски изглед и со тоа нема два покриви да бидат точно исти.

Дополнително, Тесла ќе издаде неколку различни дизајни за да одговара на кој било дизајн на домот. Ова е соработка помеѓу SolarCity и Tesla. Според Елон Маск, „Ние ја создадовме Тесла како компанија за електрични автомобили, но навистина се работи за забрзување на транзицијата кон обновливи извори на енергија“.

Наскоро достапно

Преку веб-страницата на компанијата, сите оние кои сакаат да го сторат тоа можат да го добијат овој соларен покрив. Меѓу различните земји што Тесла избра да го постави соларниот покрив на продажба е и Шпанија, каде ќе треба да се направи депозит од 930 евра за да се резервира овој производ тоа нема да пристигне до 2018 година.

Кога станува збор за моделите, Тесла објави само две од своите четири верзии на соларни плочки на покривот: плочки од црно стакло плочки и текстурирани стакло плочки. Во меѓувреме, тосканата, верзија слична на конвенционалната плочка и чеша, ќе пристигне за 2018 година.

Трите столба на енергетската промена

Маск објасни и дека ги има три дела во претворање во сончева енергија: генерација (во форма на соларни панели), складирање (батерии) и транспорт (електрични автомобили). Неговата намера е да ги покрие трите чекори со неговата компанија Тесла.

Илон Маск основач на Tesla и SolarCity

Оттука и идејата за спојување на панелите и батериите. Досега, секој што сакаше да се обложи на сончева енергија и да стори без електрична мрежа што е можно повеќе, требаше да ги купи панелите од втора компанија и батериите од Тесла. Отсега натаму, чекорите ќе тие многу поедноставуваат, бидејќи панелите и батериите ќе се соберат заедно. Ако на тоа додадеме електрични автомобили Tesla и нов полнач, имаме совршен 3 во 1. Подолу може да ги видиме различните модели на автомобили што ги има компанијата, со цел да ги спроведеме 3 во 1 дискутирани погоре.

Тесла Модел С

El Тесла Модел С Тоа е луксузен салон со пет врати. На пазарот од 2012 година, тој има највисок рејтинг во однос на безбедноста и е успех во однос на продажбата во и надвор од САД. Опремено со пакет батерии од 60, 75, 90 или 100 kWh, тој го надминува Tesla Roadster во автономија, способен да помине повеќе од 400 километри помеѓу полнењата. Моторот работи на задната оска, а батериите лежат на земја. Резултат? Долен центар на гравитација, така што салонот патува на исто растојание од патот како и спортски автомобил. Tesla Model S Достапно е во две различни конфигурации на влечење: заден и двомоторен погон на сите четири тркала. Оваа последна конфигурација опремува мотор на двете оски, дигитално следен и контролиран, што овозможува оптимално влечење во секоја ситуација. Tesla Model S го максимизира капацитетот на батеријата со аеродинамичен дизајн на проточни линии што овозможува помал отпор во протокот на воздух. Внатре, 17-инчниот екран осетлив на допир е впечатлив, агол кон возачот и вклучува и дневни и ноќни режими за видливост без одвлекување на вниманието. Секоја површина, тапацир и шевови балансираат оптимална тактилна и визуелна сензација, како и почитување на животната средина.

Tesla Model S, спектакуларен автомобил

Тесла модел X

Tesla ја прошири својата палета на електрични модели со Тесла модел X. Еден од нај curубопитните елементи на автомобилот и неговиот иден белег: спектакуларните задни врати кои во Тесла ги нарекоа „врати на крилјата јастреб“. Внатре наоѓате повеќе простор и до три реда седишта за седум патници. Има батерија од 90 kWh и долг список на опрема што вклучува автономно паркирање, загреани кожни седишта, дневни светла, автоматско сопирање во итни случаи, преклопен трет ред на седишта, пристап без клуч и автоматска задна врата. Друг од нај curубопитните елементи на Tesla Model X е копчето за хемиска или биолошка заштита. Илон Маск е горд што потврди дека Tesla Model X е првиот автомобил во светот подготвени за хемиски или биолошки напад, благодарение на неговиот гигантски филтер за воздух, до десет пати поголем од оној на кое било друго модерно возило. Ова постигнува дека во нормални услови, во кабината на Tesla Model X, квалитетот на воздухот се наоѓа на ниво на која било болничка соба. Во режимот „биолошки напад“, овој филтер е способен да филтрира бактерии 300 пати подобро од конвенционалниот, 500 пати подобри алергени, 700 пати загадување на животната средина и до 800 пати поефикасно за филтрирање на вируси.

Tesla Model X, спектакуларен автомобил со многу предности.

Модел 3

По долго чекање, Тесла Моторс го претставува Тесла модел 3, кој ќе стане третиот член на сегашната палета на Тесла. Позициониран како најекономичен модел (моделот 3 ќе започне од 35.000 американски долари во САД), тој нуди опсег од приближно 350 километри, покрај тоа што може да изведува 0 до 100 км / ч за помалку од шест секунди. Овој модел го комплетира „Мастер планот“ на Елон Маск и Тесла, кој започна со Тесла Роудстер, напредуваше со Модел С, и порасна за да го вклучи и Моделот Х. Тесла Модел 3 е компактен седан (има димензии долги 4,7 метри ) со пет места, 100% електрични, што има за цел да им конкурира на традиционалните врвни седани како BMW Серија 3 или Audi A4. Како и останатите модели од гамата Tesla, тоа ќе биде технолошки многу напреден автомобил, бидејќи ќе доаѓа стандардно со хардвер со автономна функционалност за возење и можност за брзо полнење.

Tesla Model 3, многу поевтин модел од претходните

Тесла батерија и кралски декрет за само-потрошувачка

За жал, Шпанија страда од едно од најлошите законски акти за само-потрошувачка во светот. Добро познатиот “данок на сонце„Полетувањето на овој вид на објекти го попречува, додека во остатокот од светот неговиот раст е незапирлив.

Кралски декрет 900/2015

El Кралски декрет 900/2015 стави крај на „незаконитоста“ на објектите за самоконсумирање, дефинирајќи ги техничките и административните услови за да може да се легализираат на поспецифичен начин.

Сепак, токму некои од овие техничко-административни услови, како што е обврска за поставување на втор метар а постапката што мора да се спроведе со дистрибутивната компанија го прави процесот на легализација скап, исклучително тежок и бавен, спречувајќи и обесхрабрувајќи ги капацитетите за само-потрошувачка.

Владата на ПП во голема мера му наштети на светот на само-потрошувачка

Ако на сето ова го додадеме данокот на сонцето, што е наплата за произведената енергија, само од која привремено се ослободуваат инсталациите во домови или простории со договорен електричен снабдување помал од 10kW еднофазни, дестимулацијата е тотална.

Покрај тоа, инсталациите што користат акумулација во батерии, како што е батерија Tesla Powerwall 2, декретот исто така ги наплатува со фиксна цена што зависи од моќноста, овој концепт не е многу скап, но уште повеќе ги наплаќа и дестимулира електричните капацитети за самопроизводство.

радосен и естебански

Во секој случај, добрата вест е тоа Во Конгресот на пратеници во моментов се разгледува предлог на закон за унапредување на само-потрошувачкатаСè уште не знаеме дали ќе напредува, бидејќи Владата стави вето на предлогот. Сиудаданос, истовремено промотор на предлогот и поддршката на Владата во ветото, денес размислува дали да го задржи ветото или да го укине, во зависност од преговорите што се водат со Министерството за индустрија.

Алберт Ривера му помогна на ПП да се врати во управувањето

Ако предлогот оди напред, тие веројатно ќе ги отстранат најголемите пречки за развој на само-потрошувачката во нашата земја, од уредбата RD900 / 2015: потребата за втор шалтер, постапката со дистрибутерот и фиксните и варијабилни давачки, добро познатата такса за сонце.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

3 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Јоланда Гузман dijo

  Поздрав: Сакам да купам батерија Тесла 2 за инвертер од 12KW. Не разбирам дали е доволно или треба да комбинирам две.

  Каде можам да го купам?
  Која е испораката за Порторико?

 2.   Бајгуел Балдивиезо dijo

  Исклучително интересно .. !!

 3.   АНТОНИО ЗАВАЛА dijo

  ПОТРЕБНИ ЕДНИ ИЛИ НЕКОЛКУ БАТЕРИ ЗА ПОБАРУВА LOЕ БОРЕЕ ОД 12 KW, ИМАТЕ СОЛАРНИ ПАНЕЛИ, Она што е наменето е да се отстрани врската со CFE и да се работи со панелите и батериите за да се обезбеди електрична енергија