Koks yra pavojingiausias paukštis pasaulyje?

kazuarinis paukštis

Kaip ir stručiai ir emu, kazuaras yra nemažo dydžio neskraidantis paukštis. Jis užsitarnavo pavojingiausio paukščio sutvėrimo reputaciją dėl savo sugebėjimo atlikti stiprius smūgius, kai jaučia pavojų. Šios nepagaunamos paukščių būtybės, kilusios iš džiunglių, žinomos dėl savo drovumo ir nepagaunamo pobūdžio. Tačiau žmogaus kišimasis į jo natūralią buveinę pakeitė šią savybę.

Šiame straipsnyje mes jums pasakysime koks yra pavojingiausias paukštis pasaulyje, jo charakteristikos, ekologija ir daug daugiau.

Kazuarijos kilmė

kazuarai

Priklauso Casuariidae šeimai, kartu su emu, kazuaras (Casuarius casuarius), žymus paukštis, randamas Papua Naujojoje Gvinėjoje ir Australijoje. Žinomi dėl įspūdingo ūgio ir unikalaus plunksnos, jie dažnai vadinami gyvais dinozaurais. Deja, laukinių kazuarų populiacijos susiduria nuosmukis, kurį daugiausia sukėlė jų natūralių buveinių sunaikinimas ir suskaidymas. Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga (IUCN) juos priskyrė pažeidžiamiems, o Australijos vyriausybė laiko jiems labai pavojingą.

pagrindinės funkcijos

pavojingas kazuaras

Kazuaras pasižymi dviem išskirtinėmis savybėmis, kurias lengva atpažinti: įspūdingo ūgio, beveik 2 metrų aukščio ir maždaug 40 kilogramų svorio, ir išskirtinę galvos puošybą, vadinamą šalmu. Šį pilką šalmą galima pamatyti ir tarp kazuarų vyrų, ir moterų, nors vyrams jis yra ryškesnis ir gyvybingesnis. Visų pirma, Nepilnamečiai kazuarai šio išskirtinio bruožo dar nepasižymi.

Ant kaklo kabo ryškiai raudonos mėsos gumulas. Visas kūnas puoštas plunksnomis, išskyrus kaklą, galvą ir kojas. Šios plunksnos primena primityvius ir elegantiškus juodus kuokštus, kurie labai primena plaukus. Galvos ir kaklo oda turi mėlyną atspalvį, išskyrus užpakalinę kaklo sritį, kuri yra ryškiai raudona. Kalbant apie viščiukus, Jo plunksnoje matosi besikeičiančios geltonos ir juodos juostelės.

Tais atvejais, kai jie jaučia grėsmę ir neturi kitos alternatyvos, šie padarai turi nepaprastai tvirtas ir raumeningas kojas, leidžiančias jiems atlikti galingus smūgius. Be to, jie turi aštrius nagus ant kiekvienos pėdos, kuri Jie naudojami konfliktų dėl teritorijos metu arba dalyvaujant gynybos veiksmuose. Tvirta jų oda ir unikalios plunksnos tarnauja kaip skydas nuo stiprių kolegų kazuarų smūgių ir dygliuotų kliūčių, su kuriomis dažniausiai susiduriama plaukiant per tankią džiunglių lapiją.

Buveinė ir maistas

Atogrąžų miškai yra natūrali kazuarų buveinė, tačiau dėl storos lapijos šiuos gyvius sunku pastebėti. Deja, Australijos ir Papua Naujosios Gvinėjos atogrąžų miškai, kaip ir daugelyje kitų vietų visame pasaulyje, susiduria su sunaikinimu. Nereglamentuojama medienos ruoša, žemės ūkio praktika ir gyvulininkystė prisideda prie kazuarų, taip pat kitų laukinių gyvūnų rūšių buveinių niokojimo. Todėl kazuaras, ieškodamas pragyvenimo, veržėsi į miesto vietoves, sodus ir sodus.

Ištisus metus kazuarai pirmiausia yra pavieniai padarai ir išlaiko pastovią teritoriją. Kalbant apie mitybos įpročius, jis yra daugiausia vaisingas paukštis, jis išsilaiko vartodamas nukritusius vaisius, taip pat sraiges, grybus ir kartais mažus mirusius žinduolius. Šie vieniši padarai nesidalija maistu; todėl, Kai du patinai praeina vienas kitą, jie atlieka priešiškų veiksmų seką, įskaitant atsistojimą., pūkuoja plunksnas ir stipriai daužosi į žemę, kol vienas iš jų atsitraukia. Patino ir patelės akivaizdoje visada pasiduoda ir atsitraukia patinas, nes patelės turi didesnį dominavimą.

Dėl specializuotos virškinimo sistemos kazuarai gali vartoti toksiškus augalus ir grybus. Priešingai, šios nuostabios būtybės vaidina lemiamą vaidmenį paskirstant sėklas atogrąžų miškuose ir šiuo atžvilgiu pranoksta žinduolių svarbą.

Kazuarinis reprodukcija

Nuo birželio iki spalio mėn. kazuarai veisiasi. Per tą laiką kazuarų patinas ir patelė susirenka ir trumpai bendrauja prieš poravimąsi. Tada kazuarų patelė deda vidutiniškai keturis kiaušinius į lizdą, pastatytą su augmenija ir lapais ant žemės. Įdomu, Būtent kazuarų patinas prisiima atsakomybę rūpintis kiaušinėliais, juos inkubuoti ir auginti jauniklius, kol jie pasieks savarankiškumo stadiją.

Keletas patinų turi galimybę užsiimti reprodukcine veikla su patele. Išsiritę jaunikliai, žinomi kaip nidifugai, turi puikų gebėjimą savarankiškai vaikščioti ir ieškoti maisto, kai tik išsirita iš kiaušinių. Būtinų išgyvenimo įgūdžių jie įgyja iš savo tėvo, kuris yra vienintelis jų gyvenimo būdo mokytojas.

Jo vaidmuo sėklų sklaidoje

pavojingiausias paukštis

Kazuarai, nepaisant iš pažiūros kietos išvaizdos, iš tikrųjų yra gana drovūs padarai. Jie dažnai yra sunkiai pastebimi ir sunkiai pastebimi tarp tankių Naujosios Gvinėjos atogrąžų miškų lapijos. Tačiau moksliniai tyrimai atskleidė lemiamą jų vaidmenį palaikant jų gimtosios buveinės ekologinę pusiausvyrą.

Giliai drėgnuose atogrąžų miškuose šie didžiuliai paukščiai Jie atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį skleidžiant įvairių vartojamų vaisių sėklas, taip praturtinant augalų rūšių gausą. Nors pirmenybę teikia vienatvei, šios būtybės pasižymi taikiu pobūdžiu ir retai įsitraukia į konfrontaciją ar agresiją savo bendragyventojų atžvilgiu.

Provokacijos atveju šie paukščiai ne tik sugeba agresyviai reaguoti, bet ir dėl savo didžiulių 10 centimetrų nagų labai sugeba su minimaliomis pastangomis greitai padaryti priešininką nepajėgūs.

daug atakų

Christopheris Kofronas iš Kvinslando parkų ir laukinės gamtos tarnybos Australijoje 221 m. atliko išsamią 2006 incidento, susijusio su pietinių kazuarų išpuoliais, analizę. Iš šių incidentų 150 buvo susiję su žmonėmis, tai sudaro 75 % visų išpuolių. Dauguma šių incidentų įvyko dėl to, kad asmenys bandė pamaitinti kazuarus. Be to, buvo atvejų, kai kazuarai apsigynė arba saugojo savo jauniklius ir kiaušinius.

Apskritai išpuolio metu patirti sužalojimai buvo nesunkūs, nors tyrimas apėmė septynis sunkių sužalojimų ir vieną mirties atvejus. Mirtis įvyko dėl to, kad asmuo bandė pakenkti kazuarui, todėl paukštis gintis daug ryžtingiau.

Paprastai jų nagais padarytos žaizdos pasireiškia įtrūkimais ar pradūrimais. Be to, aukos dažnai patiria įgėlimus ir, ypač dažnai, kaulų lūžius dėl jėgos, kurią daro padaras puolant į jas.

Tikiuosi, kad su šia informacija galite sužinoti daugiau apie pavojingiausią paukštį pasaulyje ir jo savybes.


Palikite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai yra pažymėti *

*

*

  1. Atsakingas už duomenis: Miguel Ángel Gatón
  2. Duomenų paskirtis: kontroliuoti šlamštą, komentarų valdymą.
  3. Įteisinimas: jūsų sutikimas
  4. Duomenų perdavimas: Duomenys nebus perduoti trečiosioms šalims, išskyrus teisinius įsipareigojimus.
  5. Duomenų saugojimas: „Occentus Networks“ (ES) talpinama duomenų bazė
  6. Teisės: bet kuriuo metu galite apriboti, atkurti ir ištrinti savo informaciją.