Tenaga gelombang tanpa gangguan karo WaveStar

Desain proyek Wavestar

Proyek WaveStar bakal menehi tenaga gelombang, yaiku energi sing digawe dening gerakan ombak (yen sampeyan pengin entuk informasi luwih lengkap babagan jinis energi sing bisa dideleng "Bentenipun energi pasang surut lan gelombang") ora ngganggu.

Apa sampeyan ngerti kasus sing ana ing njaba perusahaan duwe ide sing apik lan ora ana gunane amarga ora duwe sumber daya utawa ing paling apik, perusahaan tuku ide kasebut?

Ya iki sing kedadeyan, sedulur loro sing seneng lelayaran padha mekso njupuk kauntungan saka "pasukan kuat ing ngisor segara" nalika ngutip lan nuwuhake WaveStar.

Inisiatif perintis iki Iki bisa ngasilake energi gelombang tanpa gangguan. Kajaba iku, bagean saka kauntungan yaiku kanthi resistansi durung nate weruh sadurunge kasusahan cuaca sawise, minangka salah sawijining masalah utama sing bakal ditindakake lan nggunakake energi terbarukan iki.

Operasi

Sedulur Hensen (Niels lan Keld Hensen) duwe semangat kasebut, ide sing apik banget, sawise 10 taun riset, WaveStar lair, nanggepi tantangan ngonversi tenaga energi gelombang sing diprodhuksi saben 5 lan 10 detik kanggo ombak.

Iki bisa diasilake amarga sistem pelampung sing kecelup sing munggah lan mudhun kanthi muter, nggawe bisa kanggo entuk tenaga aja mandheg sanajan osilasi sing diasilake ombak.

Skema pelampung

Energi sing dikumpulake dening pelampung iki ditransfer menyang generator sing ngasilake listrik liwat mekanisme hidrolik.

 

pelampung wavestar

lintang ombak Ora mung kepengin entuk ing produksi energi gelombang stabil nanging uga tata cara ngundakake a advance utama kanggo kahanan cuaca sing paling abot kaya sing wis dakkandhani sadurunge.

Iki utamane adhedhasar keamanan struktur, yaiku dilengkapi sistem anti-badai saéngga njamin pangopènan peralatan kasebut.

Perusahaan iki khusus kanggo proyek iki tuku hak saka ide sedulur Hensen sing kerja dadi konsultan sing ndhukung proyek kasebut.

Perusahaan iki negesake manawa, "Energi gelombang bakal duwe peran dhasar kanggo njamin energi ing mbesuk, nanging mung mesin sing tahan badai paling angel sing bakal bisa urip.

Kanggo mbesuk

Saliyane, WaveStar ora mung bakal tetep ing kene, nanging uga tujuane kanggo nggawe dhasar taman energi sejatine lan kanthi mangkono njupuk kauntungan saka macem-macem sumber energi terbarukan.

Laurent Marquis, Manajer Teknis ujar, "Bisa uga angin lan ombak, nanging uga energi surya ... ", lan ndeleng target proyek ing" pembangunan taman pertama ing endi sistem kanggo njupuk energi saka segara ana ing sekitar turbin angin. Yen ombak lan angin teka bareng, kabeh bakal menang ”.

WaveStar saiki sampeyan mbangun sistem kanggo upgrade lan nambah jumlah pelampung / pelampung sawise pirang-pirang taun ngukur asil proposal kanggo nambah tangkapan energi gelombang.

Dhukungan

Kajaba iku, perusahaan wis takon ing Uni Eropa dhukungan sampeyan liwat program Horizon 2020 kanthi tujuan kanggo nggawe prototipe skala gedhe pisanan.

Kanggo tujuan sing padha, konsorsium wis digawe ing Universidad de Cantabria ing antarane institusi liyane.

"Kita siyap kanggo mbangun sistem skala gedhe," ujare Marquis, sing ndeleng ing macem-macem sumber energi berkelanjutan, respon energi ing mbesuk. "Kita kudu sinau saka siji liyane. Tinimbang saingan, kita kudu bebarengan nggawe konsep anyar sing janjeni kanggo mbesuk. "

Kanggo ngrampungake, aku menehi video sing cendhak banget, udakara 40 detik, nalika nerangake cara ringkesan cara kerjane (ing basa Inggris) nalika sampeyan bisa ndeleng pelampung lan kabeh peralatan WaveStar.

Yen proyek iki maju lan dibangun kanthi skala gedhe nambah energi terbarukan liyane kayata angin lan uga surya, bisa diarani yen entuk energi alternatif bakal bisa, ora mung karo proyek iki nanging uga akeh liyane, kanggo nyuplai persentase pedunung sing akeh banget.

Saka kene aku matur nuwun marang kabeh wong sing duwe ide apik banget supaya kita bisa duwe masa depan sing luwih apik lan luwih mandhiri saka bahan bakar fosil.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   aku dhewe ngandika

    ndeleng kiriman kasebut lan ngelingake aku manawa pangeran Asturias bakal diilangi nganti 2 yuta euro lan ora ana sing mikir nggunakake minangka platform energi, mula aku ora ngerti apa-apa ing kabijakan kita

    platform sing luwih apik kanggo nyoba gadget daya gelombang (sing bisa uga ora bisa digunakake) ora bakal ana,