Turbin angin tanpa cacat anyar

turbin angin tanpa cacat

Ing postingan sadurunge, kita ngomong babagan masalah sampah sing digawe saka agul-agul turbin angin saka peternakan angin. Ing wektu cedhak, dheweke kudu dirawat luwih saka 4.500 glathi lan njupuk kauntungan saka bahan kasebut.

Kanggo ngindhari pengaruh sing diasilake agul-agul ing manuk, pengaruh visual, ngirit bahan lan aja ngasilake sampah, proyek-proyek turbin angin tanpa agul-agul. Kepiye turbin angin bisa ngasilake tenaga angin tanpa agul-agul?

Proyek Vortex Bladeless

Turbin angin pusaran

Proyek iki nyoba mekar turbin angin 3 bilah saiki dadi turbin angin tanpa agul-agul. Yen ora ana keraguan, turbin angin iki bisa ngasilake energi sing padha karo energi konvensional, nanging kanthi ngirit biaya produksi lan ngindhari pengaruh lading.

Kanthi ora duwe agul-agul, cara ngasilake energi uga morfologi lan desaine beda-beda beda karo saiki. Sing tanggung jawab kanggo proyek Vortex yaiku David Suriol, David Yáñez lan Raúl Martín, mitra ing perusahaan Deutecno.

Nyuda agul-agul nawakake kauntungan kanggo ngirit bahan, transportasi, konstruksi, biaya pangopènan lan uga ngasilake energi 40% luwih akeh kanthi dhuwit sing padha diinvestasikan ing sing konvensional.

Wiwit taun 2006, nalika paten pisanan kanggo desain iki ditampilake, kerjaan wis rampung kanggo ningkatake turbin angin iki. Kanggo nyoba efektifitas lan efisiensi generasi daya, trowongan angin dibangun kanggo nyoba lan simulasi kasunyatan. Wis kabukten turbin angin prototipe udakara 3 meter.

Karakteristik turbin angin

pusaran tanpa cacat

Piranti iki kasusun saka silinder vertikal semi-kaku, sing dilabuh ing lemah lan sing bahan kasebut piezoelektrik. Kita eling yen bahan piezoelektrik bisa ngubah stres mekanik dadi listrik, lan listrik dadi getaran mekanik. Kuarsa minangka conto kristal piezoelektrik alami. Banjur, energi listrik ngasilake deformasi sing dialami bahan kasebut nalika resonansi karo angin. Kanthi cara sing bisa dingerteni, kerjane kaya bat baseball terbalik, terbalik, lan ayunan.

Sing diusahakake turbin angin yaiku njupuk kauntungan Efek dalan pusaran Von Kármán. Lurung vorteks von Kármán minangka pola ulangan vortis eddy sing disebabake saka pamisahan lapisan cairan sing ora stasioner nalika ngliwati awak sing direndhem. Kanthi efek kasebut, turbin angin bisa osilasi saka siji menyang sisih liyane supaya bisa nggunakake energi kinetik sing digawe lan banjur dadi energi listrik.

Manfaat turbin angin

Sawetara mupangat saka turbin angin anyar iki yaiku:

  • Dheweke ora ngasilake swara.
  • Dheweke ora ngganggu radar.
  • Bahan lan perakitan sing luwih murah.
  • Biaya pangopènan murah
  • Nyuda pengaruh lingkungan lan pengaruh lanskap.
  • Luwih efisien. Ngasilake energi bersih sing luwih murah.
  • Bisa digunakake kanthi kecepatan angin sing luwih gedhe.
  • Dheweke njupuk wilayah sing kurang.
  • Manuk aman saka mabur ing sekitar sampeyan.
  • Jejak karbon dikurangi 40%.
  • Dheweke cocog kanggo tanduran lepas amarga gampang dipasang lan dijaga.

Kanthi revolusi energi angin iki, pasar bakal nambah pasokan turbin angin anyar iki sing ngirit biaya lan njaga generasi listrik sing padha. Instalasi uji coba lengkap bakal rampung ing pungkasan taun iki, sing bakal dikombinasikake karo energi surya kanggo omah listrik ing India.

Kajaba iku, proyek kasebut dhukungan saka Repsol lan rolas investor pribadi liyane sing milih pangembangan energi angin lan penemuan revolusioner iki. Rega pasar bakal udakara 5500 euro kanggo turbin angin 12,5 m. Nanging tujuane kanggo nggawe Vortex 100 meter ing taun 2018, amarga turbin sing luwih dhuwur, kinerja sing luwih akeh lan tenaga sing bakal ngasilake.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.