Perapian bioethanol

Perapian bioethanol

Masalah lingkungan sing terus digawe dening cerobong asep sajrone terus-terusan digunakake ing mangsa adhem nggawe kita golek bahan bakar sing kurang mbebayani kanggo dadi panas. Sajrone pirang-pirang taun, bioetanol dadi salah sawijining bahan bakar paling misuwur ing omah. Mula, tungku bioethanol Dheweke wis dadi salah sawijining pilihan paling apik kanggo wiwitan mangsa ing pasar.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake kabeh ciri sing ana ing tungku bioethanol lan cara nggunakake.

Perapian bioethanol

Kaluwihan lan kekurangan

Nalika sampeyan arep tuku tungku bioethanol, luwih dhisik dipikirake seni estetis ing macem-macem paramèter sing bakal nemtokake kualitas produke. Salah sijine yaiku konsumsi bahan bakar. Tujuan saka tuku sing efisien yaiku supaya bisa dadi panas kanthi cara sing paling ekonomis nanging ora bakal ilang kualitas. Beban sing dibayar kanggo tuku tungku bioethanol iki minangka aspek penting sing kudu dipikirake.

Konsumsi bioetanol kanthi tungku bakal gumantung saka ukuran kompor, nomer piranti pembakar lan bukaan geni. Parameter penting liyane sing kudu dipikirake yaiku kekuwatan. Luwih akeh kobongan geni, luwih akeh konsumsi liwat wektu. Disaranake sampeyan duwe keseimbangan antara tenaga lan tungku geni.

Informasi penting liyane yaiku ukurane. Produk kasebut luwih gedhe, luwih akeh digunakake sajrone digunakake. Iki tegese kita kudu ngerti cara milih tungku cocog karo ukuran ruangan sing pengin digawe panas lan anggaran.

Efisiensi kompor bioetanol

Model tungku bioethanol

Siji pitakonan sing dikepengini akeh wong yaiku apa perapian bisa nyedhiyakake panas konveksi sing cukup. Jinis operasi kasebut utawa ora mung uwal saka panas ruangan sing ana ing endi wae, nanging uga bisa disetel kanggo dadi panas ruangan liyane kanthi bebarengan. Salah sawijining masalah utama yaiku ora bisa digunakake minangka pemanasan utama.

Iki minangka jinis tungku geni sing dirancang kanggo nyelehake salah sawijining kamar sing paling suwe digunakake ing wayah awan. Gumantung saka kekuwatan lan ukuran cerobong asep, bakal bisa nyedhiyakake udakara luwih utawa kurang. Kekuwatan sing paling umum sing biasane ana ing tungku bioethanol iki yaiku 2KW. Kanthi kekuwatan iki, kita bisa dadi panas ruangan udakara 20 meter persegi. Gumantung saka ukuran kamar, kita bisa ngerti daya sing kudu diduweni lan rega apa sing bakal dibayangke.

Kaluwihan lan kekurangan

Karakteristik perapian bioethanol

Kita bakal nganakake analisis sithik babagan kaluwihan lan kekurangan tungku geni bioetanol. Mesthi, kalemahan lan kekurangan kasebut bakal nduwe osilasi gumantung saka panggunaan sing bakal diwenehake. Kita uga kudu njupuk kamar ing omah, struktur lan iklim sing ana ing njaba. Semono wae, kita bakal ngringkes kaluwihan lan kekurangan utama:

Kaluwihan

  • Dheweke minangka kompor ekologis lan gampang dipasang. Salah sawijining kekurangan cerobong asep yaiku instalasi sing angel. Mbutuhake tenaga kerja eksternal lan wektu instalasi sing cukup suwe bisa ndadekake akeh wong mikir maneh.
  • Dheweke ora butuh ekstraktor utawa tabung ventilasi. Kanthi ora mbutuhake aksesoris eksternal kasebut, instalasi lan pangopènan luwih gampang.
  • Nduwe panas sing apik lan cepet tekan. Kanggo wong sing ora sabar nalika kepengin dadi panas, kanthi geni iki sampeyan bisa nggayuh suhu sing kepenak kurang suwe.
  • Dheweke nyedhiyakake desain ekstra sing apik kanggo omah. Ora mung fungsi pemanasan nalika dibutuhake, nanging uga bisa mbantu dekorasi.
  • Dheweke cukup aman lan gampang dipateni. Kita ora kudu kuwatir karo bocah amarga absen. Iki minangka jinis geni sing cukup aman.
  • Regane cukup terjangkau.
  • Dheweke ora duwe perawatan sing sithik.

Kekirangan

  • Bahan bakar bioethanol luwih larang tinimbang bahan bakar liyane. Minangka bahan bakar ekologis, isih duwe panjaluk sing cukup sithik lan tingkat produksi sing luwih kompleks. Minangka masalah, biyen bioethanol nyuda rega.
  • Ora menehi humor utawa awu, nanging uga menehi aroma sing bisa ditemokake.
  • Kemampuan kanggo panas ruangan luwih diwatesi. Kanggo ngoptimalake pemanasan iki, sampeyan butuh level oksigen sing cukup kanggo ngindhari kakehan konsentrasi CO2 sing dhuwur.
  • Jarak minimal sing sampeyan butuhake ing perabotan yaiku sak meter. Iki nggawe ruangane kudu cukup amba.

Keamanan Perapian Bioethanol

Bioethanol minangka bahan bakar

Nalika ngomong babagan geni lan dadi panas, pitakon asring muncul manawa instalasi iki aman utawa ora. Perapian bioethanol cukup aman amarga ora aktif banget. Akeh model duwe pelindung supaya telpon ora sengaja ngobong kita. Amarga iku, dadi jinis instalasi sing tingkat bebaya luwih murah tinimbang perapian kayu tradisional. Iki uga amarga ora ana cemara utawa balak sing kobong, mula bisa uga ana risiko kobongan.

Supaya geni bioethanol dadi aman, kita mung kudu ngormati jarak safety siji meter saka perabotan. Iki mung rampung kanggo panase. Saben cerobong asep duwe kapasitas tank tartamtu lan iki gumantung saka ukuran cerobong asep. Gumantung saka apa sing bisa kita lebokake, pembakaran bioethanol bakal luwih suwe utawa kurang.

Salah sawijining faktor sing kudu dipikirake yaiku konsumsi bioetanol lan intensitas telpon sing bakal ditindakake. Biasane, tungku bioethanol kobong antara 0.2 lan 0.6 liter bioethanol saben jam. Iki minangka konsumsi standar, dadi kanthi liter bahan bakar, kita bisa nelpon sawetara intensitas menengah antara 2 lan 5 jam.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan tungku bioethanol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.