Tundra bisa dadi sumber emisi karbon

  Tundra

Tundra minangka sumur sing apik banget karbon... Paling ora. Saiki, kapasitas panyimpenan rusak banget, amarga paningkatan suhu: ing organisme urip dheweke luwih akeh ngetokake CO2 menyang atmosfer, dene mekanisme capture fotosintesis kena pengaruh ing level tartamtu.

Kanthi perubahan iklim, vegetasi lan organisme urip bisa ngetokake luwih akeh karboning bentuk karbon dioksida utawa metana, ora bisa disimpen. Wis luwih saka sepuluh taun saiki, para peneliti nempuh stasiun riset ing Zackenberg, ing Greenland sisih lor, netepake keseimbangan karbon kabeh tundra ing belahan bumi lor.

Ing panliten sing diterbitake jurnal kasebut Jurnal Riset Geofisika, tim sing dipimpin dening Magnus Lund nuduhake yen emisi CO2 sing disebabake dening organisme urip mundhak nalika suhu mundhak.

Kanggo ngeset imbangan karbon saka tundra, para ilmuwan wis nyinaoni rong kriteria: tingkat karbon sing dipancarkan kanthi bentuk CO2 ambegan, lan tingkat sing disimpen tanduran liwat fotosintesis. Saka rong kriteria kasebut, bisa dingerteni manawa tundra minangka sumber utawa sumur karbon.

El sinau nuduhake yen emisi CO2 amarga ambegan kewan mundhak sacara linear suhu. Saliyane, kapasitas panyimpenan karbon sing ana gandhengane karo fotosintesis nyuda nalika suhu mundhak. Kayane iki panyimpenan mandheg nalika suhu ngluwihi 7ºC.

Informasi luwih lengkap - Google nggawe jejak karbon dadi umum


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.