Taruhan ing batubara ngracun udhara Vietnam

Polusi batu bara Vietnam

Taruhan sing diadopsi dening panguwasa Vietnam kanggo pembangkit listrik tenaga batu bara supaya bisa nambah kenaikan tenaga sing dikarepake paningkatan emisi polusi, saengga hawa ing kutha-kutha utama ora sehat.

Hanoi minangka kutha sing paling kena pengaruh, mung ing 2017 ngrasakake hawa resik 38 dina, nambah tingkat rata-rata minimal WHO (Organisasi Kesehatan Dunia), miturut laporan anyar dening Green ID (Pusat Inovasi lan Pembangunan Hijau Vietnam.

Sanalika iku lalu lintas sekitar lan industri ana gandhengane karo emisi kaya ing kutha liyane luwih saka 20 pembangkit listrik tenaga batubara ditambahake ngubengi ibukota.

Laporan kasebut kasebut minangka salah sawijining faktor utama kasunyatan iki, kanthi kualitas udara ing posisi pungkasan Asia Tenggara.

Nguyen Thi Khanh, Direktur Green ID, diterangno ing konferensi anyar ing Hanoi sing:

"Negara-negara kaya China lan Korea Selatan nolak batubara amarga mbebayani kesehatan.

Wis wayahe kita milih mode pangembangan anyar sing ora ana gandhengane karo lingkungan lan udara bersih ”.

Nanging, swara kaya Khanh, untunge tambah akeh, ora ngowahi rencana panguwasa Vietnam, sing wis katon ing batubara minangka sumber energi murah kanggo nyukupi kabutuhan industri lan konsumen dhewe, sing tuwuh luwih saka 10% saben taun.

Tanduran listrik batubara luwih akeh

Kemajuan ekonomi sing gedhe banget sajrone 3 dekade kepungkur nyebabake permintaan energi, amarga akibate kita akeh ngrusak lingkungan.

Antarane taun 1991 nganti 2012, PDB negara (Produk Domestik Bruto) mundhak nganti 315% dene paningkatan emisi gas omah kaca ana 937%.

Kosok baline, kanthi 26 pabrik batu bara sing digunakake negara kasebut, rezim komunis berencana nambah 6 maneh ing taun 2020 lan operasi ing taun 2030 paling ora 51 tanduran batu bara, ngarep-arep kanthi cara iki ngasilake luwih saka separo energi sing dikonsumsi, ngobong udakara 129 yuta ton batubara saben taun.

mesin inti batubara

Ing provinsi Long An, cedhak banget karo Ho Chi Ming (kutha sing paling akeh pedunung ing negara kasebut lan papane hawa kuwatir), konstruksi salah sawijining pembangkit listrik tenaga batu bara paling kuat iki direncanakake.

Pusat Inovasi lan Pengembangan Ijo Vietnam ngramal manawa pambangunan pabrik iki rampung, volume bledug ing udhara ing sawetara wilayah bakal tikel 11, uga oksida belerang bakal nambah 7 lan oksida nitrat 4 dibandhingake karo level sing ditemtokake ing 2014.

Iki bakal nggawe angel Komitmen Vietnam kanggo nyuda emisi polusi ing taun 2030 nganti 25%.

Pati durung diwasa

Miturut panaliten sing diterbitake dening Harvard University lan Greenpeace, pambangunan lan pembukaan pembangkit listrik tenaga batu bara kasebut uga bakal nyebabake kematian sing durung suwe ing negara kasebut.

Diperkirakan ing taun 2030 luwih saka 20.000 wong Vietnam bakal mati setaun, udakara kaping lima luwih akeh tinimbang taun 2011 lan malah ngluwihi rata-rata negara sekitar.

Kim Yong Kim, Presiden Bank Dunia dielingake ing konferensi sing:

"Yen Vietnam terus ngrancang lan negara-negara ing wilayah kasebut ngetutake jalur sing padha, mula bakal dadi bencana kanggo planet iki."

Entitas iki, sing mbiayai sawetara tanduran batu bara ing Asia ing taun-taun pungkasan, bakal rampung karo pitulung saka 2019. Nanging, Vietnam bakal ngasilake finansial saka negara-negara kayata Korea Selatan, Jepang lan China, negara-negara sing batubara ilang lan panjaluk lingkungane luwih ketat kanggo perusahaan.

Amarga alasan kasebut, alternatif berkelanjutan sing dituntut dening Bank Dunia lan klompok lingkungan kanggo jumlah jam srengenge lan potensial angin kanggo sawetara wilayah kanggo rezim Hanoi ora katon prioritas.

Hoang Quoc Vuong, Wakil Menteri Perindustrian, dibenerake yen:

"Dorongan kanggo maju bakal terus dadi energi sing ngasilake batubara amarga kesulitan teknis lan kurang stabilitas srengenge lan angin ing negara kasebut."

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.