Kampanye daur ulang

Daur ulang penting kanggo planet iki

Kita kabeh bisa ngatur a kampanye daur ulang ing kutha kita, amarga umume ora ana program pamisahan, koleksi lan daur ulang kabeh sampah sing digawe.

Mula, sekolah, LSM, klub, perusahaan lan institusi liyane bisa ngatur kampanye daur ulang kanggo promosi daur ulang kabeh jinis sampah. Yen sampeyan pengin ngatur siji, iki kalebu pandhuan sing kudu ditindakake.

Tips kanggo kampanye daur ulang sing sukses

Ana sawetara jinis tong sampah daur ulang

Supaya kampanye daur ulang dadi suksespandhuan tartamtu kudu dipikirake kayata:

  • Kampanye daur ulang duwe wektu wiwitan lan pungkasan sing ditemtokake, yen ora diowahi dadi program. Ana tanggal wiwitan lan tanggal pungkasan.
  • Apik komunikasi Ing wilayah sing direncanakake kampanye, kabeh jinis media kudu digunakake, kayata poster, pariwara, jejaring sosial, saben lawang, lan liya-liyane.
  • Menehi informasi sing jelas nalika nyebarake kampanye supaya kabeh wong ngerti pesen kasebut lan kepiye cara nindakake.
  • Sadurunge miwiti kampanye, sampeyan kudu ngatur apa sing bakal ditindakake kanthi sampah utawa bahan sing dikoleksi.
  • Melu kabeh sektor sosial lan komunitas supaya sukses tenan.
  • Menehi opsi lan bentuk partisipasi kanggo warga masarakat supaya luwih akeh wong sing bisa kolaborasi.
  • Nalika kampanye rampung, asile kudu dilaporake ing macem-macem media supaya sing melu ngerti pungkasane lan apa sing digayuh.
  • Kampanye daur ulang bisa dibaleni maneh nanging luwih gampang kreatif lan komunikasi kanthi cara sing beda.

Kampanye daur ulang bisa lokal, regional lan uga nasional. Dheweke bisa fokus karo akeh produk utawa bahan sing sampah nanging ora dibuwang kaya sing bakal ngasilake kontaminasi saliyane mbuwang sumber.

Daur-ulang kudu dadi cara utama ngatur sampah, ing saben daur ulang kutha, kutha lan negara kudu dipromosekake. Kanthi cara iki sampeyan bakal nglindhungi lingkungan.

Kampanye daur ulang sing apik kudu nambah kesadaran lan menehi informasi babagan kebutuhan daur ulang lan menehi informasi babagan cara nindakake.

Apa sampeyan wis ngatur kampanye daur ulang? Apa langkah sing sampeyan lakoni kanggo ngatur?

Kanggo lengkap, aja lali nerangake tegese warna ing tong sampah daur ulang:

Artikel sing gegandhengan:
Daur ulang sampah, warna lan makna

Kepiye cara nindakake kampanye daur ulang ing sekolah?

Nyengkuyung daur ulang wiwit cilik biasane dadi pilihan sing apik supaya bisa ngetrapake kabiasaan kasebut ing saben dinane. Yen kita mulang bocah kanggo daur ulang wiwit cilik, kita njaluk supaya terus nindakake kanthi otomatis mbesuk. Ayo goleki apa kuncine supaya kampanye daur ulang ing sekolah bisa sukses:

  • Ajar 3R lan pentinge
  • Miwiti karo sistem daur ulang kelas
  • Mulang lan milih kontainer kanggo nyimpen kabeh bahan sing digunakake ing kerajinan
  • Gunakake maneh kabeh barang sing bisa digunakake ing panggon liya
  • Nindakake kegiatan supaya bocah bisa nggunakake barang sing didaur ulang
  • Nerangake pentinge ngumbah tangan sawise bahan daur ulang
  • Ngatur tur pandhuan kanggo pabrik daur ulang lokal

Kepiye motivasi wong kanggo daur ulang?

Kanggo motivasi wong kanggo daur ulang, sampeyan kudu menehi insentif karo sawetara jinis hadiah. Sampeyan bisa milih nggawe kampanye sumbangan kanggo nyengkuyung budaya ora nggunakake kertas utawa kemasan yen ora prelu. Supaya bisa misahake limbah kanthi efektif, sampeyan kudu cukup sampah daur ulang kanggo ngrampungake.

Sampeyan bisa menehi dolanan, klambi lan buku sing ora kasedhiya kanggo sampeyan supaya wong liya bisa nggunakake maneh. Sing paling apik yaiku komunikasi kabeh tumindak kasebut lan motivasi nggayuh sawetara tujuan kanggo nyuda pengaruh lingkungan saka kegiyatan saben dinane.

Sektor apa wae sing ningkatake kampanye sosial kayata daur ulang?

Supaya luwih akeh wong daur ulang Pancen apik banget kanggo komunikasi karo organisasi non-pemerintah, pusat pendhidhikan, utawa uga pusat olahraga yaiku sektor sing bisa menehi pitulung paling akeh, bisa uga kanthi menehi kamar kanggo menehi konferensi lan saengga bisa nambah kesadaran ing antarane wong-wong, utawa kanthi masang poster, kayata.

Kepiye cara didaur ulang?

Kanggo daur ulang kanthi bener penting ngerti sampah, jinis lan endi sing kudu disimpen. Sampah sing paling akeh digawe ing omah saben dinane yaiku kemasan, plastik, kertas, karton lan gelas. Kabeh mau kudu dipisahake saka sampah organik lan disimpen ing wadhah masing-masing.

Sabanjure, kita kudu ngerti apa sampah sing mbebayani utawa beracun lan ing endi setorane. Kanggo iki, ana kontainer khusus, yaiku kanggo batre, minyak bekas lan titik bersih ing kutha-kutha.

Apa sing bisa ditindakake kanggo ningkatake daur ulang sampah?

Penting daur ulang kanggo ngrawat lingkungan

Kanggo ngapikake daur ulang sampah, sing penting latihan kanthi apik lan ngerti bedane jinis wadhah sing ana. Kita uga bisa takon dewan lokal kanggo nambah sistem sampah, nggampangake Deposition lan koleksi padha. Sing paling penting yaiku nyuda konsumsi kanggo nambah efisiensi lan panggunaan bahan baku.

Kepiye nggawe kampanye koleksi sampah?

Langkah-langkah kanggo ngetutake bakal kurang luwih padha karo yen kita pengin nggawe daur ulang; yaiku, kita kudu nyelehake wadhah sing cocog lan nerangake endi saben sampah. Opo maneh, penting kanggo nambah kesadaran, kanthi nuduhake video lan / utawa gambar polusi sing ana ing planet iki, lan efek sing nyebabake alam lan awake dhewe.

Utamane menarik banget kanggo diwiwiti ing taman kanak-kanak utawa sekolahWis dingerteni manawa bocah-bocah sinau wiwit cilik kanggo ngurus lingkungane, dheweke luwih seneng terus diwasa.

Sithik mbaka sethithik, saben sijine gandume wedhi, kita bakal bisa duwe Bumi sing luwih resik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   anonim ngandika

    Matur nuwun Adriana, kabar kasebut apik banget, yaiku aku nggoleki topik iki ing google amarga aku pengin masarakat Kosta Rika (negaraku) ngerti yen nindakake, lan yen sampeyan pengin, goleki "rio virilla costa rica ", lan dheweke bakal metu warta sing ora nyenengake babagan sampah sing sedhih dibuwang ing kali.

  2.   sofia ngandika

    Aku seneng banget karo sing diandharake amarga supaya kita bisa ngreset

  3.   Gambar placeholder Gabriel Castillo ngandika

    Super! Iki dadi dhasar kanggo ngrancang kampanye ing perusahaan sing aku kerja.

  4.   Dani ngandika

    Kepiye cara ngunggahake sumber daya lingkungan?

  5.   Andrea ngganggu perang rahasia ngandika

    Informasi iki mbantu aku matur nuwun banget

  6.   manual ngandika

    Halo, aku pengin nampa dhukungan lan informasi kanggo ngolah ulang sampah sing daklakoni. Kita nggunakake akeh plastik lan aku pengin mbantu planet iki sithik.

  7.   Robert ngandika

    Halo dina apik; Ing lingkungan, kita ngatur pamisahan sampah kanthi titik-titik ijo.
    Digawe dening kita, dheweke bakal dilebokake ing sak panggonan, (batere 15 tas) kita setuju karo perusahaan sing bakal ngilangi sampah, kita bakal sijine kamera kontrol lan mbenerake sing ora bener.
    Saran, jinis informasi apa sing kudu diwenehake marang tangga teparo, supaya dheweke ngerti endi sing sampah, lsp.
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu sampeyan.