tetanduran sing ngresiki hawa

tetanduran sing ngresiki hawa

Udhara ing omah lan papan kerja saya tambah parah. Gaya urip kita sing nyebabake tambah akeh produk sintesis kimia ing omah kita sing ngeculake konsentrasi senyawa organik sing molah malih sing mbebayani kanggo kesehatan. Sing paling umum yaiku: formaldehida, trichloroethylene, benzene, xylene, toluene, karbon dioksida lan amonia, sawetara sing duwe efek karsinogenik sing wis kabukten. Kanggo ngatasi kahanan iki, ana macem-macem tetanduran sing ngresiki hawa.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe apa tanduran utama sing ngresiki hawa lan carane bisa entuk manfaat kanggo sampeyan.

Manfaat tanduran sing ngresiki hawa

tetanduran sing ngresiki hawa ing omah

Tanduran duwe akeh keuntungan ing omah. Saliyane tumindak minangka penyegar hawa alami ing sawetara kasus, uga padha nyuda gangguan, nambah swasana ati lan ngresiki lingkungan. Elinga yen sajrone fotosintesis, tanduran njupuk karbon dioksida saka lingkungan lan ngowahi dadi oksigen, sing perlu kanggo respirasi manungsa.

Sawetara iku luwih migunani tinimbang liyane nalika nerangake ngresiki lingkungan lan nyaring polutan. NASA nganakake studi ilmiah ing pungkasan taun 1980-an, NASA Clean Air Study, kanggo nemtokake endi sing paling efektif babagan iki. Para peneliti nindakake dhaftar 20 tetanduran purifying sing utamané migunani kanggo ngresiki udhara ing papan sing ditutup.

Penulis utama studi kasebut, Bill Wolverton, minangka ilmuwan Amerika sing duwe spesialisasi ing kimia, mikrobiologi, biokimia, lan teknik lingkungan. Dheweke nemtokake manawa limang tanduran kasebut paling apik kanggo kasedhiya lan efektifitas. Dhaptar sing diterangake Wolverton ing macem-macem media isih valid lan menarik, tanduran iki bisa ngilangi zat sing mbebayani saka udara kayata formaldehida, benzena, cabe, karbon monoksida utawa trichloroethyl.

tetanduran sing ngresiki hawa

tanduran omah

Spatiphilian

Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling ngresiki lan salah sawijining sing paling gampang dijaga. Nempatake tanduran iki ing omah kita nyuda senyawa organik sing molah malih kayata formaldehida, xylene lan toluene, sing mbebayani kanggo kesehatan, lan uga efektif kanggo mbusak aseton, trichlorethylene lan benzena.

Asli ing alas tropis ing Amerika Tengah lan Kidul, butuh papan kanthi cahya ora langsung, lan sanajan seneng kelembapan, jarang disiram, lan jedhing kanthi cahya alami minangka papan sing cocog kanggo tanduran iki.

pinang

Salah sawijining pabrik pembersih udara sing paling apik ing umum. Dikenal kanggo panggunaan njero ruangan. Wit kurma iki gampang katon ing dekorasi Victoria lan ing film jaman. Alasane yaiku urip kanthi seneng ing njero ruangan tanpa perlu sinar srengenge langsung. Kajaba iku, ora ana perawatan sing dibutuhake kanggo njaga kahanan sing paling apik. Wit kurma iki asli saka Madagaskar. Nanging dina iki ing saindhenging donya. Las Palmas duwe spesialisasi kanggo mbusak formaldehida, benzena, lan karbon monoksida (utamane mbiyantu yen ana wong ing omah sampeyan ngrokok).

basa macan

Iki digunakake kanggo nyerep nitrogen oksida lan formaldehida. Iki minangka salah sawijining tanduran njero ruangan sing paling tahan. Dikenal minangka indestructible. Wis tahan panas, lingkungan garing saka kamar, cahya surem, nguciwakake mbanyoni, taun tanpa repotting, omo lan penyakit, bab apa wae.

pothos

Iku paling gampang kanggo njaga. Nduweni godhong emas sing bentuke ati lan populer ing Amerika Utara. Iku tanduran hardy bisa urip ing kurang cahya lan suhu adhem, dadi becik kanggo kantor lan omah amarga ngeculake karbon monoksida lan formaldehida menyang udara. Iku banget hardy lan tuwuh kanthi cepet. Ing omah, luwih seneng cahya ora langsung lan lemah sing lembab. Sampurna kanggo jedhing utawa pawon.

Headband

Ngilangi karbon monoksida lan racun lan impurities liyane. Iki minangka salah siji saka telu tetanduran paling dhuwur kanggo mbusak formaldehida saka udhara. Iku gampang kanggo Care lan suhu sing tepat, mbanyoni lan cahya, tanduran sampeyan bakal urip nganti pirang-pirang taun.

Iku tolerates cahya kurang lan kadhemen uga. Dheweke tahan kekeringan lan ora bakal mati yen lali nyirami amarga nyimpen banyu ing oyod.

ficus sing kuwat

Iku spesies evergreen saka genus Ficus sing asli saka India sisih lor-wétan (Assam), Indonesia kidul (Sumatra lan Jawa). Iki dikenalaké ing Eropah ing taun 1815 minangka houseplant. Salah siji sing paling gampang kanggo njaga. Nempatake tanduran iki ing omah kita nyuda formaldehida, senyawa organik molah malih sing mbebayani kanggo kesehatan.

wit kurma cina

nang tanduran

Raphis excelsa minangka palem pot sing elegan sing gampang diurus lan ora mbutuhake cahya sing akeh. Raphis excelsa, uga dikenal minangka suket jarum emas Cina, Wis puluhan varietas kanthi dhuwur siji setengah meter. Nyuda formaldehida lan benzena, senyawa organik molah malih mbebayani kanggo kesehatan.

Batang saka Brasil

Jeneng ilmiahe yaiku Dracaena lan kalebu kulawarga agave. Asalé saka Amérika tropis lan minangka semak evergreen. Iki ditondoi kanthi batang coklat entheng sing ngemot cincin horisontal. Godhongé nggandhol, awujud lance, lan nduwèni warna ijo sing padhang lan garis kuning sing ngliwati.

Kembang kasebut mung tuwuh ing spesimen diwasa sing tekan dhuwur tartamtu (biasane rong meter) lan ambune mabuk. Cenderung arang mekar lan nyuda senyawa organik sing molah malih kayata trichlorethylene lan xylene, sing mbebayani kanggo kesehatan.

Ivy inggris

Iki minangka tanduran climbing khas sing bisa munggah sawetara meter ing ndhuwur lemah lan bisa menek meh kabeh jinis permukaan, kayata wit, watu, tembok. Koleksi godhong lan batang bisa ditindakake kapan wae ing taun, sanajan luwih becik ditindakake sadurunge ngembang. Nyuda senyawa organik molah malih mbebayani kanggo kesehatan, kayata formaldehida, trichlorethylene lan benzena. Anggur iki luwih angel tuwuh, luwih seneng kadhemen lan kelembapan, lan bisa disimpen ing pot ing loteng.

Wit palem pring

Tumindak minangka humidifier alami. Iki minangka tanduran asli China lan wis dibudidaya ing saindenging jagad. Saiki bisa digunakake minangka bagéan saka dekorasi omah, kebon lan patio. Amarga karakteristik unik, iki minangka tanduran sing mbutuhake perawatan minimal.

Mbusak benzene, formaldehida lan trichlorethylene. Tanduran omah sing populer banget iki tuwuh ing kahanan sing kurang cahya lan ora mbutuhake mbanyoni akeh, mula cocog kanggo sing asring lali nyirami tanduran.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan tanduran sing ngresiki hawa lan keuntungane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.