Energi angin ing 2017 lan ramalan kanggo 2018

energi angin

Ing taun kepungkur, energi angin ing 2017 dadi sing nomer loro Supplier sistem energi negara kita. 23 GW energi angin ngasilake luwih saka 47 TWh, sing makili udakara 20% saka total listrik sing dikonsumsi.

Tenaga angin wis stabil tumindak, nyedhiyakake luwih kurang listrik sing padha karo ing 2016.

eolico Park

Tenaga angin

Saiki, ana luwih saka 20.000 turbin angin sing dipasang ing Spanyol, disebarake ing luwih saka 1.000 peternakan angin. Umume, dheweke duwe prilaku apik banget nalika dina utama dikarepake.

Miturut Red Eléctrica Española (REE), rekor produksi energi angin kedadeyan tanggal 27 Desember 2017, kanthi produksi 330 GWh, yaiku teknologi pisanan ing campuran generasi kasebut, kanthi jangkoan panjaluk listrik 47%.

Kasunyatane, Desember 2017 pungkasane dadi wulan Desember karo generasi luwih angin angin sejarah.

peternakan angin

Tanpa kontribusi energi angin iki Desember pungkasan, rega rata-rata pasar listrik bisa nganti € 20 / MWh luwih dhuwur, mula nambah ing generasi angin ateges ngirit 30-35% dibandhingake taun kepungkur (Udakara € 400 yuta)

Uga ana 210 industri nyebar ing saindenging geografi Spanyol, dadi Spanyol dadi produsen paling gedhe nomer papat ing saindenging jagad. Sayange amarga katetepan ing Pesta Popular, pusat-pusat kasebut nyedhiyakake kabeh kegiatan kanggo diekspor.

Angin luar negeri

Wiwit taun kepungkur, industri angin Spanyol nyengkuyung ing pasar angin lepas pantai. Saka Platform Teknologi Sektor Tenaga Angin Spanyol, REOLTEC, tumindak riset, pengembangan lan inovasi wis terintegrasi lan terkoordinasi sing nanggepi kabutuhan saka sektor angin Spanyol. Ing 2017, kolaborasi R & D & i ing antarane sektor publik lan bisnis tambah akeh ing pasar sing kompetitif, nggampangake posisine tenaga angin luar negeri kanggo industri angin Spanyol.

peternakan angin lepas pantai kanggo entuk energi terbarukan

Lelang sing bisa dianyari

Kanggo tundhuk karo arahan Eropa, pamrentah wis nindakake 3 lelang sing bisa dianyari mega, loro ing 2017 lan siji ing 2016. Iki menehi dorongan signifikan kanggo sektor angin Spanyol sawise sawetara taun kepungkur sing mung duwe tenaga angin 65 MW diinstal

Sejarah energi angin lan Mills

Transisi Energi

Kanggo ngrampungake tantangan ngrencanakake transisi energi, AEE wis nyiyapake analisis sing nglumpukake posisi sektor babagan rumusan UU Iklim lan Transisi Energi.

Minangka asil analisis saka AEE, tenaga angin sing dipasang ing taun 2020 bakal tekan 28.000 MW (kanthi mempertimbangkan lelang anyar sing wis dianugerahi lan kuota angin Canaria), saengga tenaga angin bakal nambah 1.700 MW saben taun rata-rata antarane pungkasan taun 2017 lan wiwitan taun Taun 2020

Instalasi kincir angin

Ing dasawarsa sabanjure, iki bakal nambah 1.200 MW saben taun nganti taun 2030, nggayuh 40 GW daya sing diinstal.

Thanks kanggo turbin angin anyar iki saka sinau ing AEE, emisi sektor listrik Spanyol bakal dikurangi 2020% ing taun 30 dibandhingake taun 2005 (taun referensi kanggo sistem perdagangan emisi Eropa, ETS kanthi singkatan ing basa Inggris) lan luwih saka 40% ing taun 2030.

Miturut PREPA, Dekarbonisasi 100% bakal diraih ing taun 2040. Salajengipun, campuran listrik Spanyol bakal tekan 40% jangkoan permintaan kanthi terbarukan ing taun 2020, 62% ing 2030, 92% ing 2040 lan 100% ing 2050.

Tantangan kanggo mbesuk

  • A campuran listrik imbang.
  • Koordinasi badan sing beda-beda kanthi kompetensi kanggo Tingkat nacional lan energi otonom.
  • Temokake keseimbangan antara nyuda biaya listrik lan investasi mbesuk. Mekanisme kudu ditemokake supaya ana kahanan lestarikayata kontrak bilateral jangka panjang utawa pager rega.
  • Nggawe kerangka regulasi sing stabil sing ngidini narik kawigaten investasi prelu
  • Ing kasus nusantara Canaria, penting banget kanggo energi energi angin kanggo nyuda biaya generasi ing pulau kasebut (saiki biaya kasebut luwih saka dobel tinimbang ing semenanjung, amarga gumantung karo bahan bakar fosil).
  • Tujuan utama riset yaiku ngarahake nyuda biaya lan ningkatake kualitas produk, integrasi jaringan ing kahanan safety lan reliabilitas sing optimal, lan ningkatake proses produksi. Kabeh iki kudu dhasar kanggo njaga Spanyol dadi pimpinan teknologi lepas pantai lan netepake kahanan sing dibutuhake kanggo implementasi energi angin luar negeri.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.