Tantangan lingkungan kanggo 2017

Perusahaan sing tanggung jawab karo lingkungan

Luwih saka sadurunge, ing sejarah manungsa, kita wis ngerti tangan kita mbesuk planet kaya sing wis dingerteni lan kita bakal nemoni pirang-pirang tantangan lingkungan.

Sabanjure kita bakal ngerti apa tantangan kasebut lan repot sing bisa digawa.

Tantangan lingkungan utama

Ing dasawarsa pungkasan, kita nyekseni sawetara tantangan ngancam masa depan kita minangka masarakat:

  • Wutah digawe cepet saka pedunung.
  • El kekeselen sumber daya mineral.
  • Overexploitation saka Sumber daya mancing lan sesak samodra.
  • Tambah ing kontaminasi saka lemah lan banyu.
  • Kepunahan pirang-pirang spesies.
  • Penerbitan massal saka gas omah kaca griya ijo njalari pemanasan global nyebar.

Wutah populasi

Tanggal 30 Oktober 2011 kita ngluwihi 7000 milyar jiwa ing planet iki.

Ing 2016 dheweke wis ngluwihi 7400 lan saiki kita wis luwih saka 7500 yuta (7.504.796.488 persis nalika nulis tulisan iki miturut Worldometer).

Miturut ramalan resmi, ing taun 2050 lan yen ora ana sing owah, bisa uga 10.000 milyar bakal entuk.

10.000 milyar wong sing pengin mangan, ngombe, nyandhang, lelungan, pertanian, lsp.

Iki menehi tekanan marang ekosistem lan sumber daya sing durung ana sadurunge. Tuladha efek sing ditambahake populasi iki yaiku ekosistem kita duwe ing fishing.

Eksploitasi mancing

Amarga rasa kuliner saya akeh tuwuh epicurean lan globalisasi, semangat kanggo sushi lan panganan laut lan iwak umume wis global.

Negara kaya Spanyol ing endi iwak wis dadi bagean penting panganan, mung nambah konsumsi iki lan nggawe luwih jembar.

Peningkatan prasarana kasebut bisa ditindakake mangan iwak seger ngendi wae ing negara. Nanging tren iki wis akeh ing saindenging planet, nyebabake armada nelayan bisa mancing menyang papan mancing sing saya adoh.

Masalahe yaiku predasi iki mengaruhi kapasitas reproduksi samodra, saengga level maksimal keno ing kabeh lapangan mancing planet iki.

Iki minangka efek sing mesthi kedadeyan kanthi cara sing padha; Nalika tangkapan mundhak ing wilayah tartamtu, produksi iwak ing wilayah kasebut mundhak nganti tekan maksimal sawise tangkapane mudhun lan ora bali maneh tekan maksimal maneh.

Dadi, ing taun 2003 wis entuk hasil maksimal ing kabeh segara ing jagad. Mula saka iku peternakan iwak wis akeh dadi a Alternatif nganti nyuda ing segara.

tegalan iwak

Semono uga panjelasan babagan apa sing bisa ditemokake akeh maneh spesies ing tukang iwak sing durung dipangan nganti sawetara taun kepungkur.

Kekurangan Sumber Daya Mineral

Planet kita duwe dimensi lan a jumlah sumber daya sing ditemtokake lan winates. Pendekatan panggunaan sumber daya, pura-pira ora nggatekake manawa bakal kesel, saliyane ora tanggung jawab, langsung ora adil karo generasi mbesuk.

Batu bara

Sawise mineral diekstraksi saka lemah, mula ora bisa diekstraksi maneh. Mula ing nggunakake tanggung jawab sing ditindakake penting banget lan mung posisi logis kanggo masa depan yaiku nggawe sistem ekonomi bunder nyata kanthi cara supaya sumber daya kasebut ora dikonsumsi nanging digunakake.

Iki tegese ora mung prekara sing didaur ulang, nanging uga nalika ana desain lan pabrik Wis dianggep yen sawise nggunakake sumber daya sing ora bisa dianyari iki kudu bisa digunakake maneh.

Masa depan jagad ing tangan kita

Kasunyatane yaiku sanajan ana tantangan lingkungan sing katon mokal lan sanajan ana ancaman apokaliptik, saiki uga kita duwe alat liyane saka tau kanggo ngatasi kabeh tantangan kasebut.

Ngerti saiki babagan apa sing kedadeyan, kenapa kedadeyan kasebut lan carane nemokake solusi luwih gedhe tinimbang saiki.

Kita duwe alat kanggo ngunggahake a model pangembangan alternatif. Mungkin amarga iki lan amarga sawetara ironi ilahi, kita sing kudu ngadhepi tantangan paling gedhe sing durung nate ditindakake manungsa:

Perubahan Iklim sing disebabake dening pemanasan global disebabake upaya kita kanggo ngasilake karbon dioksida fosil kanthi cara sing ala banget sajrone 150 taun kepungkur.

Spanyol ora nyuda emisi CO2

Warta sing apik yaiku kita generasi kapisan duwe alat sing bisa digunakake kanggo mungkasi ancaman iki lan mbenerake cara ngenggoni planet iki menyang sing ngindhari paling efek salabetipun.

Sing ala yaiku kita bakal dadi sing paling pungkasan supaya bisa ngetrapake kanthi jaminan sukses.

Bumi Bumi


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.