Tantangan kutha sing bisa dianyari

Kutha ekologis modern

Kaya sing wis dingerteni, energi terbarukan padha nggugah minat akeh, akeh wong. Akeh ilmuwan lan organisasi ngelingake babagan masalah supaya terus nggunakake bahan bakar fosil.

Untunge, ana kutha-kutha tartamtu kanthi target sing bisa dianyari kanthi ambisius. Umume wong wis ngusulake menehi kutha ing a 100% kanthi energi terbarukan kanthi tanggal wiwit 2015 nganti 2050.

Kita bakal ndeleng sawetara kutha:

Kutha TOP

1. Copenhagen, bejo karo angin lepas pantai

Copenhagen, ibukutha Denmark, duwe kaluwihan khusus amarga negara kasebut wis nindakake target energi terbarukan kanthi ambisius sadurunge. Nyatane, ing kutha janji bakal dadi kutha netral pertama ing babagan emisi karbon ing taun 2025 wis luwih gampang amarga angin pasisir dheweke wis nyukupi kebutuhan energi kutha kasebut

Angin tegalan ing segara

 2. Munich, ibukutha Bavaria:

Kanthi pedunung 1,35 yuta, München Kutha iki minangka kutha nomer telu paling gedhe ing Jerman lan salah sawijining pusat ekonomi paling penting ing negara kasebut. Ing taun 2009, kutha kasebut nantang tantangan manawa taun 2025 pasokan energi kutha asale saka 100% sumber sing bisa dianyari.

Bekerjasama karo perusahaan utilitas kutha kasebut, Stadtwerke München (SWM), wis digarap kanthi tujuan ngasilake cukup ing tanduran sampeyan dhewe Listrik ijo nganti taun 2025 kanggo nyukupi kebutuhan energi ing wilayah kasebut sing kalebu Munich, sing diperkirakan paling ora 7.500 milyar KWh saben taun.

3. Aspen, Colorado: Ski Mekah

Kutha iki, sing dununge ing negara bagian Colorado, Amerika Serikat, lan diubengi pegunungan, misuwur amarga dadi salah sawijining papan sing paling apik kanggo main ski. Ora suwe sawise didegake, dadi salah sawijining kutha pertama ing Kulon Amerika sing nggunakake tenaga hidroelektrik. Kita ngomong babagan taun 1885. Kutha lan pedunung nerusake tradhisi iki 130 taun mengko dadi, ing 2015, dadi salah sawijining kutha pisanan ing donya nggunakake energi terbarukan kanggo ngaktifake 100% sistem listrik.

4. San Diego, California:

California wis nyumurupi tuwuhing bledosan tenaga surya uga ing pasar mobil listrik. Ing San Diego, tuwuh iki wis diowahi dadi upaya mbangun komunitas sing nggunakake 100% energi terbarukan ing taun 2035

Tesla supercharger

5. Sydney, Australia: nyuda emisi nganti 70% ing taun 2030

Ing Australia, baterai uga wis dilebokake, Sydney nggawe langkah gedhe iki. Saiki, dheweke ngupayakake nyuda emisi sing diproduksi dening efek omah kaca nganti 70% ing antarane saiki nganti 2030, salah sawijining usulan kutha iki yaiku saprotelon energi sing digunakake ing populasi asale saka sumber sing bisa dianyari lan sisa 2 pertiga saka generasi sing efisien banget.

 

6. Frankfurt, Jerman: nol emisi CO2 ing taun 2050

Frankfurt ana ing pikirane a target abang ambisi emisi karbon. Kabeh iki ing negara sing duwe komitmen luwih akeh tinimbang biasane nyuda CO2. Nalika kabeh Jerman ngetutake kabijakan 'energiewende' utawa transisi energi, Frankfurt ngupayakake nyuda emisi karbon nganti 100% nganti 2050 paling anyar. Wis ana a kemajuan sing signifikan kanthi pengurangan panggunaan energi, preduli saka ekonomi kutha sing saya gedhe: Frankfurt ngedegake salah sawijining agensi perlindungan energi lan iklim kotamadya sing pertama, sing wiwit promosiake skema manajemen energi komprehensif wiwit taun 1985.

7. San José, California: Listrik saka Energi Terbarukan ing taun 2022

San Jose wis dadi pusat Lembah Silicon, dadi tujuane bisa nggunakake listrik sing diproduksi kanthi energi terbarukan ing taun 2022. Supaya bisa kedadeyan, kutha kasebut mutusake nyuda tape abang sing ana gandhengane karo nginstal lan nggunakake energi surya. Nyatane, iku salah siji saka sawetara kutha ing negara kasebut sing ngilangi kebutuhan duwe idin bangunan nalika nambah panel surya ing atap, ngilangi salah sawijining pertahanan gedhe nalika nggunakake energi surya. Antarane uga rencana kanggo nginstal tenaga surya ing fasilitas kotamadya, nyengkuyung inovasi teknologi lan mbantu nggawe transaksi tuku tenaga gedhe.

instalasi panel surya

Kutha-kutha kasebut dhewe wis ngasilake dhaptar sing apik banget lan makili jutaan lan mayuta-yuta wong, sing jejak lingkungane bakal dikurangi nalika nggayuh tujuane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.