Apa lan kepiye cara kerja pembangkit listrik tenaga panas bumi?

tanduran listrik panas bumi

Energi panas bumi minangka jinis energi terbarukan sing bisa nggunakake panas saka lemah ing bumi menyang bangunan panas lan entuk banyu panas kanthi cara sing luwih ekologis. Iki minangka salah sawijining sumber sing ora bisa dianyari, nanging asile luar biasa banget.

Energi iki Pabrik kasebut kudu digawe ing tanduran panas bumi, nanging apa tanduran panas bumi lan kepiye cara kerjane?

Pembangkit listrik tenaga panas bumi

emisi gas saka pembangkit listrik tenaga panas bumi

Pembangkit listrik tenaga panas bumi minangka fasilitas sing digawe panas saka Bumi kanggo ngasilake energi terbarukan. Emisi karbon dioksida menyang atmosfer saka generasi energi jenis iki udakara udakara 45 g. Iki nyumbang kurang saka 5% emisi cocog karo tanduran pembakaran bahan bakar fosil, mula bisa dianggep energi sing resik.

Produsen energi panas bumi paling gedhe ing donya yaiku Amerika Serikat, Filipina lan Indonesia. Sampeyan kudu dianggep yen energi panas bumi, sanajan bisa dianyari, minangka energi winates. Wis diwatesi, ora amarga panase Bumi bakal entek (adoh banget), nanging mung bisa diekstrak kanthi cara sing bisa digunakake ing sawetara wilayah ing planet iki, aktivitas termal terrestrial luwih kuat. Babagan "titik panas" kasebut ing endi luwih akeh energi sing bisa diekstraksi per areal kesatuan.

Amarga ilmu babagan energi panas bumi durung pati maju, Asosiasi Energi Panas Bumi ngramal yen mung digunakake saiki 6,5% potensial energi ing jagad iki.

Sumber daya energi panas bumi

waduk energi panas bumi

Amarga kerak bumi minangka lapisan insulasi, kanggo entuk energi panas bumi, bumi kudu ditusuk nganggo pipa, magma utawa banyu. Iki ngidini emisi interior lan panangkepan liwat pembangkit listrik tenaga panas bumi.

Generasi listrik panas bumi mbutuhake suhu dhuwur sing mung bisa teka saka sisih paling jero ing bumi. Supaya ora ilang panas sajrone ngeterake tanduran, saluran magmatic, area sumber air panas, sirkulasi hidroterma, sumur banyu utawa kombinasi kabeh kudu dibangun.

Jumlah sumber daya sing kasedhiya saka jinis energi kasebut mundhak kanthi jerone dibor lan jarak ing pinggir piring. Ing papan kasebut, kegiatan panas bumi luwih gedhe, mula luwih akeh panase sing bisa digunakake.

Kepiye cara kerja pembangkit listrik tenaga panas bumi?

Operasi pembangkit listrik tenaga panas bumi adhedhasar operasi sing cukup kompleks sing bisa digunakake sistem tanduran-lapangan. Yaiku, energi diekstraksi saka njero Bumi lan digawa menyang tanduran ing endi listrik digawe.

Lapangan panas bumi

area waduk panas bumi

Lapangan geoterma sing sampeyan makarya cocog karo area lahan kanthi gradien panas bumi sing luwih dhuwur tinimbang umume. Yaiku, kenaikan suhu sing luwih gedhe. Wilayah iki kanthi gradien panas bumi sing luwih dhuwur umume amarga ana akuifer sing diwatesi banyu panas lan disimpen lan diwatesi lapisan sing ora bisa diatasi sing ngreksa kabeh panas lan tekanan. Iki dikenal minangka waduk panas bumi lan saka kene panas digawe kanggo ngasilake listrik.

Sumur ekstraksi panas panas bumi sing nyambung karo pembangkit listrik ana ing lapangan panas bumi iki. Uap diekstrak liwat jaringan pipa lan digawa menyang pabrik ing endi energi panas uap diowahi dadi energi mekanik lan sabanjure dadi energi listrik.

Proses generasi

Proses generasi diwiwiti kanthi ekstraksi campuran uap lan banyu saka waduk panas bumi. Sawise digawa menyang tanduran, kukus dipisahake karo banyu panas bumi kanthi nggunakake peralatan diarani pemisah siklonik. Nalika kukus diekstraksi, banyune bali menyang permukaan maneh menyang wadhuk sing bakal digawe panas maneh (mula dadi sumber sing bisa dianyari).

Uap sing diekstraksi ditindakake menyang tanduran lan ngaktifake turbin sing rotor muter ing a 3 révolusi per menit, sing sabanjure ngaktifake generator, ing endi gesekan karo medan elektromagnetik ngowahi energi mekanik dadi energi listrik. 13800 volt metu saka generator sing nalika ditransfer menyang trafo, dheweke diowahi dadi 115000 volt. Energi iki ditepungake ing jalur listrik sing dhuwur kanggo dikirim menyang gardu lan mula kana menyang omah, pabrik, sekolah, lan rumah sakit liyane.

Uap panas bumi dikondensasi maneh lan dipasang maneh ing njero lemah sawise ngowahi turbin. Proses iki nggawe banyu digawe panas maneh ing waduk panas bumi lan ndadekake ekstraksi energi terbarukan, amarga nalika digawe panas bakal malih dadi uap lan turbin bakal malih. Kanggo kabeh iki, bisa diarani energi panas bumi iku energi sing resik, siklus, iso dianyari lan berkelanjutan, amarga kanthi reinjection sumber daya sing ngasilake energi diisi ulang. Yen banyu sing dipisahake lan uap sing kenthel ora dipasang maneh ing wadhuk panas bumi, mula ora bakal dianggep energi terbarukan, amarga yen sumber kasebut wis entek, ora ana uap maneh sing bisa diekstrak.

Jinis tanduran listrik panas bumi

Ana telung jinis pembangkit listrik tenaga panas bumi.

Tanduran kukus garing

tanduran panas panas uap garing

Panel kasebut duwe desain sing luwih ringkes lan lawas. Yaiku sing nggunakake uap langsung ing suhu udakara 150 derajat utawa luwih kanggo nyopir turbin lan ngasilake listrik.

Tanduran Uap Kilat

pembangkit listrik tenaga panas bumi

Tanduran iki bisa digunakake kanthi nambah banyu panas tekanan dhuwur liwat sumur lan ngenalake menyang tank tekanan rendah. Nalika tekanan mudhun, bagean banyu nguap lan pisah saka cairan kanggo nyetir turbin. Kaya ing acara liyane, banyu cair sing berlebihan lan kukus kenthel dipulihake menyang waduk.

Pusat Siklus Binary

Pembangkit listrik tenaga panas bumi panas binar

Iki paling modern lan bisa digunakake ing suhu cairan mung 57 derajat. Banyu mung panas lan dilewati bareng karo cairan liyane sing duwe titik didih sing luwih endhek tinimbang banyu. Kanthi cara iki, nalika kontak karo banyu, sanajan ing suhu mung 57 derajat, nguap lan bisa digunakake kanggo mindhah turbin.

Kanthi informasi kasebut, mesthine ora ana sangsi babagan operasi pembangkit listrik tenaga panas bumi.

Kepiye cara kerja pemanasan termal? Kita pitutur marang kowe:

Artikel sing gegandhengan:
Pemanasan panas bumi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.