Tanduran hidroelektrik super sadonya

Tenaga listrik tenaga listrik saka tanduran listrik yaiku sumber paling anyar sing bisa dianyari ing jagad iki. Saiki ing listrik sing dipasang ngluwihi 1.000 GW lan produksi ing taun 2014 tekan 1.437 TWh, sing nyumbang 14% produksi listrik sadonya miturut data saka International Energy Agency (IEA).

Kajaba iku, miturut ramalan agensi sing padha, energi hidroelektrik bakal terus tuwuh kanthi tingkat sing penting nganti tikel kaping pindho, ngluwihi 2.000 GW tenaga sing dipasang ing 2050.

Tenaga hidroelektrik

Tenaga listrik duwe akeh kaluwihan tinimbang sumber tenaga listrik liyane, kalebu tingkat linuwih, teknologi sing wis kabukten lan efisiensi dhuwur, biaya operasional lan perawatan paling murah.

Tenaga listrik tenaga listrik minangka sumber paling anyar sing bisa dianyari, amarga triple saka angin, kanthi 350 GW, minangka sumber nomer loro. Kontribusi teknologi iki ing taun-taun pungkasan ngasilake listrik luwih akeh tinimbang liyane energi terbarukan bebarengan. Lan potensial pangembangan teknologi iki gedhe tenan, utamane ing Afrika, Asia lan Amerika Latin. Peta dalan IEA prédhiksi manawa kapasitas sing dipasang global bakal tikel nganti meh 2.000 GW ing taun 2050, kanthi produksi listrik global ngluwihi 7.000 TWh.

Wutah generasi hidroelektrik bakal asale saka proyek gedhe ing ekonomi berkembang lan berkembang. Ing negara-negara kasebut, proyek tenaga listrik tenaga listrik gedhe lan cilik bisa ningkatake akses menyang layanan energi listrik, lan nyuda kemiskinan ing pirang-pirang wilayah ing planet iki, sing durung entuk listrik lan banyu ngombe.

Energi hidroelektrik, sing dipikolehi kanthi nggunakake energi kinetik lan potensial arus lan air terjun, minangka salah sawijining sumber sing bisa dianyari lawas lan digunakake dening planet iki kanggo entuk energi. China saiki dadi produsen energi hidroelektrik paling gedhe ing donya, banjur Brazil, Kanada, Amerika Serikat lan Rusia, negara-negara sing duwe tanduran hidroelektrik utama ing saindenging jagad.

Sabanjure, kita bakal ndeleng ndhuwur 5 tetanduran hidroelektrik

Pembangkit listrik tenaga listrik saka Three Gorges

Tanduran listrik tenaga listrik iki duwe kapasitas dipasang 22.500 MW. Dununge ana ing Yichang, provinsi Hubei, lan paling gedhe ing saindenging jagad. Iki minangka fasilitas hidroelektrik reservoir konvensional sing nggunakake banyu saka Kali Yangtze.

Pambangunan proyek kasebut mbutuhake investasi 18.000 yuta euro. Konstruksi mega iki diwiwiti ing taun 1993 lan rampung ing taun 2012. Bendungan kasebut wis ana Dhuwur 181 meter lan dawane 2.335 meter, digawe minangka bagean saka proyek Three Gorges, bebarengan karo pembangkit listrik tenaga listrik tenaga listrik sing kasusun saka 32 turbin masing-masing 700 MW, lan rong unit pembangkit 50 MW. Saiki, produksi energi tahunan pabrik iki nembe wae nyathet rekor dunia ing taun 2014 kanthi 98,8 TWh, saengga bisa nyedhiyakake listrik menyang sangang provinsi lan rong kutha, kalebu Shanghai.

Tanduran PLTA Itaipu

Pembangkit listrik tenaga listrik Itaipu, kanthi kapasitas dipasang 14.000 MW, minangka sing nomer loro paling gedhe ing saindenging jagad. Fasilitas kasebut dununge ana ing Kali Paraná, ing tapel wates antarane Brasil lan Paraguay. Investasi sing digawe kanggo konstruksi pabrik yaiku 15.000 yuta euro. Karya kasebut diwiwiti ing taun 1975 lan rampung ing taun 1982. Insinyur konsorsium saka IECO adhedhasar ing Amerika Serikat lan Elektrokonsult ELC adhedhasar ing Italia, nindakake konstruksi, miwiti produksi tenaga saka pabrik ing wulan Mei 1984.

Pabrik PLTA Itaipu nyedhiyakake sekitar 17,3% konsumsi energi ing Brasil lan 72,5% energi sing dikonsumsi ing Paraguay. Khusus, kalebu 20 unit ngasilake kanthi kapasitas saben 700 MW.

Pembangkit listrik tenaga listrik Xiluodu

pembangkit listrik tenaga listrik

Stasiun tenaga listrik tenaga listrik iki dununge ing kali Jinsha, anak kali Kali Yangtze ing sisih ndhuwur, yaiku ing pusat provinsi Sichuan, yaiku stasiun listrik paling gedhe nomer loro ing China lan sing nomer telu paling gedhe ing donya . Kapasitas sing dipasang ing pabrik tekan 13.860 MW ing pungkasan taun 2014 nalika turbin rong generasi pungkasan dipasang. Proyek kasebut dikembangake dening Telung Gorges Project Corporation lan samesthine ngasilake listrik 64 TWh saben taun nalika operasional lengkap.

Proyek kasebut mbutuhake investasi 5.500 yuta euro lan pambangunan diwiwiti ing taun 2005, miwiti turbin pertama ing wulan Juli 2013. Pabrik iki kalebu bendungan lengkungan lengkungan dobel 285,5 meter lan ambane 700 meter, nggawe waduk kanthi kapasitas panyimpenan 12.670 yuta meter kubik. Peralatan fasilitas sing disedhiyakake dening insinyur Voith, kalebu 18 generator turbin Francis kanthi kapasitas masing-masing 770 MW lan generator adhem kanthi output 855,6 MVA.

Pembangkit listrik tenaga listrik Guri.

Tanduran Guri, uga dikenal minangka tanduran PLTA Simón Bolívar, dipanggonke minangka salah sawijining tanduran paling gedhe ing saindenging jagad, kanthi kapasitas terpasang 10.235 MW. Fasilitas kasebut dununge ana ing Kali Caroní, dununge ing sisih kidul-wétan Venezuela.

Pambangunan proyek kasebut diwiwiti ing taun 1963 lan ditindakake ing rong tahap, sing kaping pisanan rampung ing taun 1978 lan sing liyane ing taun 1986. Pabrik kasebut duwe 20 unit pangasil kapasitas sing beda-beda wiwit 130 MW nganti 770 MW. Perusahaan kasebut Alstom dipilih liwat rong kontrak ing taun 2007 lan 2009 kanggo renovasi papat 400 MW lan limang unit 630 MW, lan Andritz uga nampa kontrak kanggo nyuplai limang turbin Francis 770MW ing taun 2007. Sawise renovasi peralatan generasi kasebut, pabrik kasebut entuk listrik pasokan luwih saka 12.900 GW / jam.

Tanduran PLTA Tucuruí

Bendungan iki dununge ing sisih ngisor kali Tocantins, ing Tucuruí, kalebu Negara Bagian Pará ing Brasil, dipanggonke minangka pabrik hidroelektrik nomer lima paling gedhe ing donya kanthi 8.370 MW. Ing pambangunan proyek, sing mbutuhake investasi 4.000 yuta euro, diwiwiti ing taun 1975 kanthi tahap pertama rampung ing taun 1984, kalebu bendungan gravitasi beton setinggi 78 meter dawane 12.500 meter, 12 unit ngasilake kanthi kapasitas masing-masing 330MW. unit tambahan 25 MW.

Fase kaping pindho nambahake pembangkit listrik anyar sing diwiwiti ing taun 1998 lan rampung ing pungkasan taun 2010, ing endi instalasi 11 unit generasi kanthi kapasitas 370 MW. Insinyur konsorsium sing digawe dening Alstom, GE Hydro, Inepar-Fem lan Odebrecht diwenehake ing

peralatan kanggo tahap iki. Saiki, pabrik kasebut nyedhiyakake listrik menyang kutha Belém lan wilayah sekitar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.