Energi PLTA saka Spanyol

Negara kita duwe potensi hidroelektrik sing gedhe, sing dikembangake sajrone luwih saka 100 taun. Amarga iki, saiki ana sistem pembangkit listrik tenaga listrik sing efisien banget.

Sajrone energi terbarukan sing dieksploitasi ing Spanyol, ing tenaga kerja Iki minangka teknologi sing paling gabungan lan diwasa, amarga nggunakake orografi lan orane akeh bendungan.

Tenaga hidroelektrik

Ana rong tipologi kanggo eksploitasi hidroelektrik: sing pertama, tanduran banyu sing nyekel bagean aliran sirkulasi liwat kali lan nggawa menyang turbin kanggo tanduran padha bali menyang kali.

Biasane, nggunakake kisaran daya sithik (biasane kurang saka 5 MW) lan 75% pasar. Iki kalebu "saluran irigasi tengah", sing nggunakake banyu ora rata ing saluran irigasi kanggo ngasilake listrik.

Tanduran sikil bendungan yaiku, kanthi pambangunan bendungan utawa nggunakake wadhah sing ana, bisa ngatur aliran. Biasane duwe level kekuwatan luwih saka 5 MW lan makili udakara 20% pasar ing Spanyol. Ing antarane kalebu tanduran pompa utawa tanduran sing bisa dibalekake, tanduran sing, kajaba kanggo ngasilake energi (mode turbin), duwe kemampuan kanggo nambah banyu menyang wadhuk utawa waduk kanthi nggunakake energi listrik (mode pam).

Ing jumlah, ing Spanyol ana total kapasitas reservoir 55.000 hm3, sing 40% kapasitas kasebut cocog waduk hidroelektrik, salah sawijining proporsi paling dhuwur ing Eropa lan jagad iki.

Ngurangi

Miturut sejarah, evolusi energi hidroelektrik ing Spanyol saya akeh, ing taun-taun pungkasan ngalami penurunan kontribusi sing gedhe kanggo produksi listrik total, amarga energi terbarukan liyane wis dilebokake ing campuran energi.

Sanajan ngono, isih dadi salah sawijining pembaruan sing paling produktif lan tenaga angin. Energi hidroelektrik duwe kapasitas sing dipasang ing negara kita 17.792 MW, iki makili 19,5% saka total, tenaga sing mung diatasi karo siklus gabungan gas yen, kanthi total 27.200 MW, minangka teknologi pertama kanthi tenaga sing dipasang (24,8% saka total), kosok baline, energi angin, duwe tenaga 23.002 MW (22,3%).

Asal-usul energi biofuel

Ing 2014, kontribusi energi listrik kanggo produksi listrik negara kasebut nuduhake 15,5%, kanthi total 35.860 GWh, angka iki ana kenaikan 5,6% tinimbang taun sadurunge. Senadyan apik tindak tanduk listrik tenaga listrik, minangka teknologi produksi kaping papat, ing mburi nuklir (22%), angin (20,3% 9 lan batubara (16,5%).

Ing wektu sing cedhak, samesthine teknologi iki bakal terus tuwuh kanthi rata-rata taunan antara 40 nganti 60 MW, amarga potensial PLTA kanthi kemungkinan sustainable ekonomi, luwih saka 1 GW.

Catalonia, Galicia lan Castilla y León minangka komunitas otonom sing paling dhuwur kekuatan diinstal ing sektor hidroelektrik, amarga wilayah kasebut nduweni konsentrasi sumber daya banyu paling dhuwur ing Spanyol

Pangembangan teknologi

Langkah demi langkah, pangembangan teknologi nyebabake energi mini-hidrolik duwe biaya kompetitif ing pasar listrik, sanajan beda-beda miturut tipologi tanduran lan tumindak sing bakal ditindakake. Pembangkit listrik dianggep mini-hidro yen duwe kekuwatan sing dipasang kurang saka 10 MW lan bisa dadi aliran banyu saka kali utawa banyu sing ana.

Saiki, mikroturbine hidrolik dikembangake kanthi kekuwatan sing luwih murah tinimbang 10 kW, iki migunani banget kanggo njupuk kauntungan saka kekuatan kinetik kali lan ngasilake listrik ing wilayah sing sepi. Turbin ngasilake listrik kanthi langsung ing arus bolak-balik lan ora mbutuhake banyu sing tiba, prasarana tambahan utawa biaya perawatan sing luwih dhuwur.

Dina iki, pangembangan sektor hidroelektrik Spanyol ditujokake kanggo nggayuh efisiensi sing luwih gedhe, kanggo nambah kinerja fasilitas saiki. Proposal diarahake menyang rehabilitasi, modernisasi, perbaikan utawa ngembangake tanduran sing wis dipasang.

Saiki Spanyol duwe udakara 800 PLTA, kanthi ukuran ukuran sing beda-beda. Ana 20 tanduran luwih saka 200 MW, sing makili 50% saka total tenaga hidroelektrik. Ing ekstrim liyane, ana puluhan bendungan cilik kanthi kekuwatan kurang saka 20 MW, disebar ing saindenging Spanyol.

Presa


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.