Pembangkit listrik tenaga surya sing pertama ngambang ing Walanda

energi surya Walanda

Walanda bubar diwenehi konsorsium saka 6 perusahaan sing bakal entuk dhukungan finansial saka Pamrentah, pabrik tenaga surya sing ngambang pisanan, sing wis diinstal ing Segara Lor.

Dununge udakara 15 km saka Scheveningen, kabupaten pesisir Den Haag, Samudra Energi, perusahaan sing ana ide kasebut, lan Universitas Utrecht.

Sing terakhir nyelidiki jinis produksi listrik lan miturut petungane, pabrik sing ngambang energi surya bisa ngasilake nganti 15% luwih akeh tinimbang sing dipikolehi saka tanduran ing dharatan kanthi instalasi panel sing padha.

Nanging, platform sing ngambang kaya butuh siyap udakara 3 taun.

Allard Van Hoeken, CEO Samudra Energi (lan uga dadi Insinyur Taun ing Walanda ing 2015) negesake manawa:

"Sampeyan kudu neliti alternatif energi nalika lahan langka.

Nanging uga ngerti manawa segara ora kaya banyu sing isih ana ing waduk, sing wis ana fasilitas jinis iki.

Tuladha jinis iki bisa ditemokake ing China, sing ana bagean saka Telung Gorges Corporation (khusus kanggo proyek PLTA), wis dibangun ing sisih wétan negara kasebut, khusus ing provinsi Anhui, dheweke duwe platform ing sawijining tlaga gawean sing digawe ing tambang batu bara lawas.

Miturut Van Hoeken:

Nanging, ing banyu mbukak, durung nyoba sadurunge amarga efek saka angin lan ombak. Nanging kanthi pengetahuan mitra lan pengalaman Walanda ing platform lepas pantai, kita bakal sukses.

Panel fotovoltaik sing digunakake bakal kaya sing ana ing darat, lan resistensi banyu uyah lan cuaca sing ora becik bakal dites "

Kapentingan pembangkit listrik tenaga surya sing ngambang

Sanalika lan yen kabeh disenengi, para ahli konsorsium ujar manawa tanduran energi surya sing ngambang iki bisa entuk manfaat saka banyu sing isih digawe ing antarane peternakan angin sing saiki ana lan sabanjure nyambung menyang jaringan umum.

Ing bagean saka Universitas Utrecht ing ndhuwur, sing bakal duwe tanggung jawab ngawasi karya kasebut bebarengan karo perusahaan Samudera Energi, ngitung produksi energi liwat metode iki bisa nutupi persentase dhuwur panjaluk negara kasebut, nganti 75%.

Penghargaan Teknik kanggo Allard Van Hoeken

Van Hoeken nampa penghargaan teknik 3 taun kepungkur amarga wis tanggung jawab platform ngambang, sing ngasilake energi kanthi energi pasang saka Laut Wadden, Laut Wadden.

Platform iki dununge ana ing antarane Laut Lor lan Kepulauan Frisian, ing pesisir Walanda, Denmark lan Jerman.

Wilayah sing duwe sandbars cethek ing endi kabeh kompleks disambungake menyang jaringan listrik ing pulau Texel Walanda.

Penghargaan teknik

Masa depan Holland

Salah sawijining masalah sing ana ing Walanda yaiku asale saka ekstraksi gas alam ing sisih lor-wétan negara kasebut, ing provinsi Groningen, ing kana dheweke kepeksa mikir maneh sumber energi sing diwenehake.

Ing wilayah kasebut minangka deposit Eropa paling gedhe, nanging minangka asil ekstraksi sing intensif wis nyebabake lindhu sing bisa gampang nganti 4,5 derajat ing skala Ritchet.

Gas alam saka sumber kasebut nyakup udakara 40% kebutuhan energi nasional Nanging, Pamrentah wis menehi tembung supaya nyuda eksploitasi kasebut nganti setengah saka tokoh sing saiki ana, sing padha karo udakara 12.000 yuta meter kubik, kanggo ngindhari masalah sing luwih serius.

Saliyane, panggunaan perairan ing ngisor kontrol diumumake dening Menteri Lingkungan lan Infrastruktur Walanda, kanggo rencana sing kalebu energi terbarukan, ing antarane, tanduran surya sing ngambang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.