Mode berkelanjutan

ningkatake lingkungan

Ecolabels asring teka ing ngarep nalika ngomong bab sustainable fashion, kontrovèrsi gadhah produksi ing pabrik remot, nanging gaweyan ageng kanggo mutusake masalah lan liyane lan liyane kain alam bebas saka produk beracun. Untunge, pemahaman iki dikonfirmasi ing saindenging jagad amarga ekspansi perusahaan internasional lan pengusaha enom sing menehi corak anyar kanggo konsep fashion sing lestari.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan fashion sing lestari, apa ciri lan kaluwihane.

Mode berkelanjutan

sustainable fashion

Pondasi model bisnis fashion sing lestari ditindakake konservasi sumber daya alam, impact ekologis kurang saka bahan sing digunakake (sing kudu bisa digabung mengko menyang rantai daur ulang), nyuda jejak karbon lan ngormati lingkungan ekonomi lan kerja. kahanan buruh sing melu saka bahan mentah nganti dodolan.

Industri fashion wis duwe akeh desainer, model lan selebriti terkenal sing dadi juara fashion sustainable. Iki kalebu Lucy Tammam, Stella McCartney, Frock Los Angeles, Amour Vert, Edun, Stewart+Brown, Shalom Harlow lan Summer Rayne Oakes.

Fashion sustainable mboko sithik nemokake panggonan ing industri. ugi wis ana wutah ing organisasi kompetisi, festival, kelas, program sisipan, informasi profesional ing blog lan liyane.

Contone, Portland Fashion Week, sing bubar rampung ing AS, mung nampung 100 persen desain ramah lingkungan. Ing ibukutha Spanyol, The Circular Project Shop diresmikake taun iki minangka upaya kanggo entuk pijakan ing catwalk Madrid sing kompetitif kanthi nawakake sandhangan sing lestari. Dina Fashion Sustainable uga wis dianakake ing Madrid suwene patang taun. Ing Argentina, Verde Textil nawakake produk karo nol impact lingkungan lan 100% prasetya sosial, nalika sade online.

Kasus sing kudu diwenehi perhatian khusus yaiku merek Heavy Eco, perusahaan fashion pisanan sing diadegake ing pakunjaran, ngasilake sandhangan sing lestari. Saliyane karya reintegrasi luwih saka 200 penjahat Estonia sing wis kerja karo perusahaan, 50% saka bathi kanggo mbantu wong sing ora duwe omah lan bocah yatim piatu ing kutha Tallinn.

Sifat fashion sustainable

fashion sustainable ekologis

ojo tuku akeh

Iki minangka cara sing paling efisien kanggo nangani atusan milyar sandhangan sing diprodhuksi ing saindenging jagad saben taun. Harriet Vocking, konsultan kanggo agensi strategi sustainable Eco-Age, nyaranake supaya kita takon dhewe telung pitakonan sadurunge tuku sandhangan: «Apa sing arep kita tuku lan ngapa? Apa sing kita butuhake? Kita bakal nggunakake paling ora telung puluh macem-macem kesempatan ”.

Investasi ing merek fashion sing lestari

Saiki kita wis mutusake kanggo tuku kanthi luwih akeh, cara sing luwih apik kanggo ndhukung merek sing jelas komitmen kanggo lestari. Contone, Collina Strada, Chopova Lowena utawa Bode nggunakake bahan daur ulang ing desaine. Iku uga mbantu sampeyan nyaring merek sing kasedhiya adhedhasar jinis sandhangan sing ana ing pasar, apa iku sandhangan olahraga lestari kaya Girlfriend Collective utawa Indigo Luna, swimwear kaya Stay Wild Swim utawa Natasha Tonic, utawa denim kaya Outland Denim utawa Re/ Donate.

Aja lali fashion vintage lan sandhangan bekas

Kanthi platform kaya The RealReal, Vestiaire Collective utawa Depop, blanja kanggo fashion vintage lan sandhangan bekas ora tau gampang. Mikir sing ora mung bakal menehi rasukan kesempatan kaloro, nanging sampeyan uga bakal bantuan ngurangi impact lingkungan saka lemari klambi. Fashion Vintage uga nduweni kaluwihan gedhe amarga sandhangane pancen unik. Yen ora, deleng carane Rihanna utawa Bella Hadid katon, penggemar gedhe.

Nyewa uga minangka pilihan

Nalika kita duwe pesta utawa gala atipikal (amarga COVID, mesthine), pilihan sing luwih bisa ditampa yaiku nyewa klambi. Contone, sinau anyar ing Inggris nyimpulake yen negara tuku 50 yuta sandhangan saben musim panas lan mung nganggo sapisan. Pengaruh, bener? Ora ana pitakonan manawa kita luwih becik ngilangi kebiasaan iki, utamane yen sampeyan nganggep manawa saben detik sing dilewati padha karo truk sampah tekstil sing dibakar (utawa pungkasane ana ing TPA).

Nyegah ecoposturing

wangun sandhangan ekologis

Merek wis ngerti manawa kita ngerti jejak ekologis kita. Mulane dheweke kerep nyoba nyilem menyang produk kanthi klaim sing ora jelas sing bisa nyasarake utawa langsung nyalahke kelestarian sandhangane. Aja kesasar karo patrap ijo lan aja ngluwihi pratelan "sustainable", "ijo", "tanggung jawab" utawa "sadar" sing bakal sampeyan deleng ing akeh label. Priksa manawa apa sing diomongake iku bener.

Ngerti impact saka bahan lan kain langsung

Nalika blanja kanthi lestari, penting kanggo ngerti dampak saka bahan sing mbentuk sandhangan kita. Secara kasar, aturan umum sing apik yaiku ngindhari serat sintetik kayata poliester (bahan sing ditemokake ing 55% sandhangan sing kita gunakake) amarga komposisi kasebut kalebu bahan bakar fosil lan butuh pirang-pirang taun kanggo terurai. Sampeyan uga kudu menehi perhatian marang kain alami. Contone, katun organik nggunakake banyu luwih sithik (lan ora ana pestisida) nalika ditanam tinimbang katun konvensional.

Sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku goleki sandhangan kanthi sertifikat lestari kanggo mesthekake yen kain lan bahan sing digunakake duwe pengaruh sing winates ing planet: contone, Standar Tekstil Organik Global kanggo katun lan wol; Sertifikat Kelompok Kerja Kulit kanggo kulit utawa adhesive Sertifikat Dewan Stewardship Hutan kanggo serat karet.

Coba sapa sing nggawe sandhangan sing sampeyan gunakake

Yen pandemi wis nindakake apa-apa, mula nyorot kasusahan saben dina sing ditindakake dening akeh buruh ing industri tekstil. Dadi iku penting kanggo mesthekake yen dheweke entuk upah urip lan duwe kahanan kerja sing adil. Merek dipercaya sing mbukak informasi babagan kabijakan upah, nyewa lan kahanan kerja ing pabrik, ing endi wae.

Goleki merek sing setya marang ilmu

Salah sawijining cara kanggo ngerteni manawa perusahaan pancen kepengin banget nyuda dampak lingkungan yaiku ndeleng manawa perusahaan kasebut setya karo standar ilmiah sing lestari. Merek sing netepi platform inisiatif bimbingan adhedhasar ilmu pengetahuan, kalebu Burberry utawa Kering, raksasa industri mewah sing ana ing mburi Gucci utawa Bottega Veneta, kudu tundhuk karo Persetujuan Paris babagan nyuda emisi. Emisi gas omah kaca.

Goleki merek sing nduwe pengaruh positif marang lingkungan

Perusahaan kelestarian kaya Mara Hoffman utawa Sheep Inc wis mikir babagan carane bisa nduwe pengaruh positif ing lingkungan saliyane nyuda pengaruhe. pertanian regeneratif, juara teknik tetanèn kayata wiji langsung utawa tutupan, entuk dhukungan industri sing luwih akeh kanthi tujuan sing jelas: nambah kualitas lemah lan nglindhungi keanekaragaman hayati.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan fashion sing lestari lan pentinge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.