Sumber energi sing bisa dianyari lan pentinge kanggo mbesuk

Sumber energi sing bisa dianyari

Sumber: www.fuentesdeenergiarenovables.com

Luwih akeh lagi dikembangake ing jagad iki sumber energi terbarukan. Iki amarga panipisan bahan bakar fosil wis cedhak lan polusi sing diasilake kobong gas, minyak lan batu bara nyebabake efek serius saka perubahan iklim. Keuntungan saka pembaruan nambah saben dina lan teknologi efisiensi energi nggawe taruhan energi alternatif luwih apik.

Apa sampeyan pengin ngerti sumber energi terbarukan lan pentinge kanggo masa depan energi planet iki?

Jagad iki butuh sumber energi sing bisa dianyari

Tenaga surya lan angin dadi luwih efisien

Tenaga sing resik luwih perlu lan luwih migunani. Dunia lan ekonomi adhedhasar energi terbarukan minangka kunci kanggo entuk pijakan ing pasar energi lan entuk daya saing. Investasi energi terbarukan, sanajan wiwitane larang, bisa mbantu kita nglawan perubahan iklim sajrone pirang-pirang taun.

Ayo elinga yen bisa dianyari dheweke ora ngetokake gas omah kaca, utawa paling ora sithik, dibandhingake karo bahan bakar fosil kaya minyak lan batubara.

Ana akeh kutha Eropa sing wis njupuk langkah raksasa ing jagad sing bisa dianyari lan mula, amarga bisa nyuda emisi gas omah kaca.

Sanajan undang-undang Eropa bisa uga ora nuntut, nanging ana kutha gedhe lan menengah sing ana rong langkah sadurunge undang-undang kasebut. Kanthi tembung liya, dheweke wis bisa berkembang kanthi teknologi ing babagan energi terbarukan lan emisi luwih saka apa sing diwajibake ukum.

Pangowahan ing model energi Eropa

Bahan bakar fosil

Ngganti pola energi cukup rumit. Nganti saiki, operasi kasebut kanthi cara "nyaman" kanthi bahan bakar fosil. Nanging, planet kita nuntut model energi anyar sing dipimpin adhedhasar energi sing ora ngetokake gas omah kaca kanggo nyegah pemanasan global luwih lanjut.

Peran kutha lan perusahaan gedhe sing duwe komitmen kanggo ngresiki energi iku penting kanggo ningkatake pangowahan menyang model energi dekarbonisasi sing anyar.

Sanajan planet kasebut butuh pangowahan energi sing penting, mula pamrentahane ora bisa ngrungokake. PP ora totoan energi sing bisa dianyari, luwih becik bakal terus karo jagad bahan bakar fosil.

Kutha kayata Barcelona, ​​Pamplona utawa Córdoba lagi proses nggawe perusahaan pemasaran energi kotamadya, sanajan langit-langit sing nyuda konsumsi diri lan nyusahake tugas promosi ing tingkat lokal.

Maneka jinis sumber energi terbarukan

Tenaga hidrolik ing bendungan

Elinga yen ana macem-macem sumber energi terbarukan. Nganti saiki, tenaga surya lan angin paling efisien, umume.

Energi panas bumi gumantung banget karo lokasi lempeng tektonik sing dununge. Panggunaan utamane yaiku kanggo pemanas banyu kanggo bangunan omah lan rumah sakit.

Saliyane, kita nemokake energi hidrolik. Energi hidrolik didhukung dening air terjun wadhuk. Ing Spanyol, amarga musim panas, jumlah energi hidrolik sing wis diproduksi saya sithik. Kanthi udan pungkasan wiwit Februari kepungkur, waduk kasebut pulih level banyu lan tenaga hidrolik saya mundhak maneh.

Minangka kanggo energi termal surya, kedadeyan sing padha karo energi panas bumi. Ing Spanyol tanduran termosolar winates banget Amarga pemotongan Pamrentahan PP.

Investasi ing energi terbarukan

investasi ing energi terbarukan

Akeh wong sing ngelingi kemungkinan investasi ing pangembangan energi terbarukan. Ing pirang-pirang kasus, keputusan iki ora bisa ditindakake tanpa ana sawetara jinis pendanaan, amarga duwe biaya ekonomi awal sing dhuwur.

Sanajan sampeyan mung pengin nyelehake panel solar kanggo ngirit tagihan listrik, Investasi energi terbarukan ora murah. Biasane, dhuwit sing diinvestasikan mbayar dhewe ing jangka panjang. Siji-sijine aspek energi terbarukan sing positif yaiku taun iki rega panel fotovoltaik wis dikurangi, wiwit sawetara taun kepungkur prakteke ora bisa diakses.

Saliyane, kamajuan teknologi nyebabake manufaktur panel fotovoltaik kanthi efisiensi luwih gedhe kanggo entuk energi, mula entuk manfaat luwih akeh lan periode amortisasi investasi dicekak.

Investasi energi terbarukan dadi saya akeh amarga kawicaksanan energi sing ditindakake dening Pamrentah. Ana sawetara jinis finansial kanggo energi terbarukan. Iki gumantung apa panggunaan energi kanggo individu utawa investasi bisnis. Buktine manawa panel surya sing dibutuhake omah kanggo konsumsi dhewe ora padha karo perusahaan sing nyelehake taman surya.

Keuangan kanggo investasi terbarukan

Tenaga angin ing dalan

Yen kita njaluk utangan kanggo investasi dhisikan, kita kudu nggatekake manawa, nalika ngasilake, dana kasebut bakal duwe bunga lan komisi. Kanggo ngindhari iki, kita bisa entuk utangan pribadi liwat perusahaan finansial antarane wong. Organisasi kasebut fungsi kanthi cara sing padha karo bank nanging ora.

Sawetara taun kepungkur, ana boom sing bisa dianyari ing Spanyol amarga subsidi sing diwenehake dening Pamrentah sadurunge. Nanging, nalika tekane PP kabeh pitulung kasebut ilang. Iki nyebabake klompok iki nyalahake administrasi saiki sadurunge pengadilan amarga ora tundhuk karo ketentuan hibah lan subsidi sing disepakati.

Investasi energi terbarukan bisa dadi larang dhisik, nanging ing jangka panjang sampeyan bakal duwe jaminan kanggo amortisasi kabeh lan entuk bathi.

Alesan nggunakake sumber energi terbarukan

Tenaga angin

Pungkasan, kita bakal nyebutake alasan utama kenapa sampeyan kudu milih energi sing bisa dianyari:

  1. Iki minangka cara aktif kolaborasi kanggo nyuda kontaminasi lan perang ing owahan iklim ing planet iki.
  2. Ngidini individu utawa populasi sing adoh utawa terpencil saka pusat kutha duwe akses menyang layanan kayata Gas, listrik, banyu, bahan bakar, lsp. sing ora teka kanthi cara konvensional.
  3. Umume produk duwe Rega sing bisa diakses. Mung sawetara produk sing larang regane luwih akeh, nanging duwe mupangat liyane kayata produke luwih awet lan efisien, ora polusi, ora duwe biaya perawatan liyane, lsp. Dadi biayane diamortisasi ing wektu sing suwe.
  4. Tuku produk ijo ndhukung pasar sing tuwuh iki lan luwih milih nggawe proyek anyar ing sektor energi terbarukan.
  5. Teknologi ijo ngidini tabungan sumber daya alam, ngasilake kurang gas omah kaca y sampah mula lingkungan dijaga. Iki minangka cara ngasilake lan ngembangake kegiyatan manungsa kanthi cara sing kurang mbebayani kanggo planet iki lan mula ora bakal terus njalari masalah lingkungan sing ana.
  6. Umume ing teknologi ekologis utawa ijo iku gampang lan gampang digunakake kanggo macem-macem kabutuhan pangguna.

Kaya sing bisa dideleng, sumber energi terbarukan saya akeh lan langkah transisi energi luwih cedhak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rafael Sans ngandika

    Aku ora ngerti kenapa negatif banget karo cara ngasilake listrik ing Spanyol, kita minangka salah sawijining negara paling apik ing donya.
    ing nganyari kaping papat utawa kaping lima ing saben wong lan taun, lan minangka campuran, kita bakal dadi salah siji sing paling apik ing Eropa.
    Sakedhik tresna-tinresnan

  2.   Perdhana ngandika

    Iki minangka sumber energi sing kudu diwiwiti pemerintah ing negara-negara kasebut supaya bisa nyedhiyakake kondisi lingkungan sing luwih apik lan ramah lingkungan .. ..