Sumber daya energi lan pangembangan ekonomi

La energi Penting banget kanggo nggayuh pembangunan ekonomi ing sawijining negara utawa wilayah amarga umume kegiyatan manungsa mbutuhake energi. Amarga alasan iki, wilayah paling cilik ing donya yaiku wilayah sing ora duwe akses menyang sumber daya energi minimal.
Kasunyatan saiki nuduhake manawa sistem ekonomi lan sumber energi adhedhasar bahan bakar fosil Dheweke ora mung ngasilake polusi nanging uga ketimpangan sosial sing gedhe ing planet iki. Dadi mayuta-yuta wong ing donya ora duwe listrik.
Kanggo ngganti kasunyatan sing angel iki, prelu komitmen negara, sektor bisnis lan masarakat liyane saengga energi terbarukan sing resik tekan kabeh wong.
Kerjasama lan integrasi ing antarane negara-negara bisa nggampangake tugas nggabungake lan nambahi ekspansi energi terbarukan sing resik minangka instrumen kanggo ngembangake negara-negara sing paling mundur kanthi ekonomi lan ngangkat kabeh populasi metu saka kemlaratan lan ningkatake kualitas urip.
Energi sing bisa dianyari kudu demokratisasi pasar energi lan mudhunake tingkat katergantungan negara-negara amarga kabeh duwe macem-macem sumber daya alam lan sumber energi terbarukan ing wilayah kasebut.
La PBB Wis pirang-pirang taun promosiake energi bersih minangka alat sing migunani lan dibutuhake nyuda mlarat. Akeh energi sing resik, input utama utawa bahan baku yaiku gratis srengenge, angin, ombak segara, banyu, panas lsp. Mula, sampeyan mung kudu nandur modal ing teknologi kanggo njupuk sumber daya kasebut lan nyedhiyakake kalorone kutha lan wilayah sing terpencil utawa terpencil ing planet iki.
Salah sawijining tantangan gedhe ing abad kaping XNUMX yaiku ngganti minyak minangka sumber energi lan bahan bakar kanthi energi sing bisa dianyari lan resik, nanging uga kanggo ngilangi jutaan wong saka kemlaratan, liwat sistem ekonomi sing nggunakake sumber energi kanthi efisien, yaiku luwih kalebu lan dhukungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.