Biomassa minangka sumber energi Spanyol

nggunakake alas

Benua Lawas utawa, khusus negara-negara sing nggawe Uni Eropa duwe sawetara kekurangan lan salah sawijine yaiku kabutuhan minyak lan gas saiki minangka sumber energi.

Suwe-suwe, kanggo nyuda katergantungan kaya mengkene ing bahan bakar fosil (yaiku 99% impor bersih Uni Eropa), iku komitmen kanggo energi terbarukan, yaiku kaya sing wis dingerteni, luwih resik lan luwih ngajeni karo lingkungan.Kabegjan katergantungan energi rata-rata Uni Eropa-27 (salah sawijining wilayah energi paling murah ing donya) ora kalah ora 53,4% saindhenging 2014. Tren konstan sing terus nambah saben taun kanthi langkah-langkah raksasa.

La Asosiasi Biomassa Eropa, disingkat AEBIOM, wis nindakake panelitian sing nuduhake manawa Eropa umume bisa swasembada sajrone 66 dina setaun mung kanthi energi terbarukan.

Sajrone 66 dina iki, 41 bisa dadi mandhiri kanthi eksklusif amarga biomassa, iki tegese, meh 2 saprotelon kasebut.

Amarga iku Javier Díaz, presiden AVEBIOM, yaiku, Asosiasi Spanyol kanggo Pemulihan Energi, mesthekake yen:

"Bioenergi minangka sumber energi terbarukan sing penting ing Eropa. Wis cedhak karo batu bara sing ngluwihi sumber energi pribumi sing pertama ”.

Ing posisi kaping pisanan, Swedia

Ing cilik saka duwe España, angka 41 dina iki jelas luwih murah, sanajan biomassa sing digawe bisa nutupi panjaluk sawetara 28 dina, yaiku, padha karo wulan sing ora kabisat wulan Februari.

Negara kita sing duwe peringkat Eropa rangking nomer 23, kaya Belgia.

Direktur Proyek AVEBIOM, Jorge Herrero negesake manawa:

"Kita isih adoh banget saka negara-negara sing dadi pemimpin meja kayata Finlandia utawa Swedia, kanthi masing-masing 121 lan 132 dina"

Nanging, peran biomassa kanggo masa depan Uni Eropa penting banget kanggo bisa nggayuh tujuan energi sing ditemtokake dening Brussels kanggo taun 2020.

Bioenergi bakal nyumbang kanggo setengah gol kasebut lan kanthi iki Uni Eropa bakal nggayuh 20% produksi energi sing dipikolehi saka energi terbarukan.

Herrero nerangake manawa:

"Ing 2014, bioenergi nyumbang 61% kabeh energi terbarukan sing dikonsumsi, sing padha karo 10% konsumsi energi pungkasan ing Eropa."

pelet kanggo dadi panas

Ing sisih liyane, pendinginan lan pemanasan nggambarake udakara 50% saka total konsumsi energi ing Uni Eropa, iki tegese bioenergi sing dipikolehi dening biomassa minangka pimpinan ing antarane energi terbarukan kanggo panggunaan termal kanthi 88% panggunaan pemanas lan pendinginan, kanthi asile pungkasane, 16% saka konsumsi energi Eropa bruto.

Pertumbuhan biomassa sing tetep ing Spanyol

Ing Spanyol, lan sanajan ana ing sisih tengah ngisor tabel peringkat, wis pirang-pirang taun saiki wis dilakoni a gaweyan sing cukup.

Peningkatan energi biomassa nambah akeh lan, kurang saka sepuluh taun (antarane 2008 lan 2016) jumlah fasilitas sing didedikake kanggo biomassa wis tuwuh saka luwih saka 10.000 dadi luwih saka 200.000, kanthi rata-rata 1.000 MWt (megawatt termal).

Kajaba iku, jinis energi iki duweni potensi gedhe kanggo pembangunan ing negara kita amarga panen alas bisa diduplikasi tanpa masalah, tanpa kudu menehi alokasi luwih eksklusif kanggo produksi biomassa.

Miturut data AVEBIOM, Spanyol duwe sekitar 30% konsumsi biomassa sing ekstrak saka alas reresik Nalika negara-negara kayata Austria, Jerman utawa Swedia sing kasebut ing ndhuwur nggunakake 60% saka sing diekstrak lan kita ngelingi manawa Swedia ana ing posisi kaping pisanan kanthi konsumsi mandhiri 132 dina, lan nalika semana, Austria kanthi 66 dina (urutan kaping 7) lan Jerman kanthi 38 dina (papan nomer 17).

Ngandika, sektor biomassa ing Spanyol obah nganti 3.700 yuta euro setaun, nuduhake 0,34% Produk Domestik Bruto (PDB) lan sing saya suwe saya suwe saya mundhak.

Sajrone 15 taun kepungkur, energi terbarukan iki wis ilang nyumbang 3,2% nganti 6% energi utama sing dikonsumsi ing negara kita.

Ing 2015, ngasilake luwih saka 24.250 lapangan kerja langsung lan ora langsung, lan setengah saka iku gegandhengan langsung karo panggunaan alas (ing pirang-pirang kasus, alas sing ditinggalake) lan produksi biofuel.

Sumber energi terbarukan lan manajemen iki, Herrero nambahake, supaya bisa berjuang kanthi efektif nglawan efek omah kaca lan perubahan iklim, amarga iki minangka kegiatan netral ing emisi CO2.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.