Pembangkit listrik hidrolik: operasi lan jinis

Pembangkit listrik hidrolik

Dina iki kita bakal ngobrol babagan energi terbarukan liyane kanthi jero. Babagan tenaga listrik tenaga listrik. Nanging kita ora bakal ngomong babagan dhewe, nanging uga pabrik listrik hidrolik ing endi kui lan ditindakake. Tanduran listrik tenaga listrik penting banget kanggo ngasilake energi terbarukan saka wadhuk banyu. Kajaba iku, duwe macem-macem panggunaan lan mupangat kanggo populasi.

Ing artikel iki, kita bakal ngrembug kabeh kaluwihan lan kekurangan pembangkit listrik tenaga air lan kita bakal bisa ndeleng cara kerjane. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Terus maca.

Apa sing diarani tanduran hidroelektrik?

Operasi pembangkit listrik tenaga hidrolik

Nalika nggawe tanduran PLTA, sing dikarepake bisa ngasilake energi saka banyu sing disimpen ing wadhuk. Babagan pisanan sing kudu digawe yaiku ngasilake energi mekanik lan malih dadi energi listrik.

Sistem pangumpulan banyu digawe kanggo nggawe ketimpangan sing asale energi potensial akumulasi. Banyu kasebut diturunake kanggo entuk energi kanthi beda gravitasi. Nalika banyu ngliwati turbin, ngasilake gerakan rotary sing nyurung alternator lan ngowahi energi mekanik dadi energi listrik.

Keuntungan saka tanduran hidroelektrik

Kerugian saka tanduran hidroelektrik

Kaya sing sampeyan ngerteni, iki ngasilake mupangat gedhe kanggo populasi lan ora mung ing level energi. Ayo klompok keuntungan kasebut kanggo nganalisa siji-siji:

  • Iki minangka energi terbarukan. Kanthi tembung liyane, ora bakal entek wektu kaya bahan bakar fosil. Banyu dhewe ora bisa diwatesi, nanging sejatine alam kasebut tetep udan. Kanthi cara iki, kita bisa pulih lan terus digunakake minangka sumber energi.
  • Pancen alami lan bisa dianyari, ora bisa ngrusak. Iki minangka energi sing resik.
  • Kaya sing wis diandharake sadurunge, ora mung nguntungake kita ing kontribusi energi, nanging uga digabung karo tumindak liyane kayata nglindhungi banjir, irigasi, pasokan banyu, generasi dalan, pariwisata utawa lanskap.
  • Sanajan sampeyan mikir, biaya operasi lan perawatan uga murah. Sawise dam lan kabeh sistem tangkapan wis dibangun, pangopènan babar pisan ora rumit.
  • Beda karo jinis eksploitasi energi liyane, karya sing ditindakake kanggo njupuk kauntungan saka jinis energi iki nduweni umur sing migunani dawa.
  • Turbin digunakake kanggo ngasilake energi. Turbin cukup gampang digunakake, aman banget lan efisien. Iki tegese biaya produksi luwih murah lan bisa diwiwiti lan mandheg kanthi cepet.
  • Meh ora mbutuhake pengawasan ing bagean saka buruh, amarga iku posisi sing gampang ditindakake.

Mung kasunyatan manawa minangka energi terbarukan lan resik kanthi biaya murah wis dadi energi kompetitif ing pasar. Bener yen ana sawetara kekurangan kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki, sanajan mupangat sing dipikolehi luwih relevan.

Kerugian tanduran hidroelektrik

Ora nggumunake, kekuwatan jinis iki ora kabeh mupangate. Wis sawetara kekurangan nalika ngasilake lan kudu uga dipikirake yen bakal diwenehake kanggo nyuplai populasi utawa, paling ora, kanggo menehi kontribusi kanthi nutupi permintaan energi.

Kita bakal nganalisa kekurangan energi jinis iki:

  • Kaya sing diarepake, tanduran PLTA mbutuhake lahan sing amba. Situs sing dilebokake kudu nduweni ciri khas alam sing ngidini energi bisa dieksploitasi kanthi bener.
  • Biaya konstruksi pabrik tenaga listrik biasane akehAmarga sampeyan kudu nyiyapake lahan, bangun sistem transmisi listrik lan energi ilang ing kabeh proses iki sing ora bisa dibalekake maneh.
  • Yen dibandhingake karo tanduran liya utawa jinis energi terbarukan liyane, pambangunan pabrik mbutuhake wektu sing suwe.
  • Gumantung saka pola udan lan panjaluk populasi, generasi energi ora mesthi tetep.

Sing terakhir kedadeyan kanthi macem-macem jinis energi terbarukan. Minangka salah sawijining masalah sing kudu dibahas ing sektor terbarukan. Kaya tenaga angin mbutuhake angin lan surya Sawise pirang-pirang jam sunar srengenge, hidrolik mbutuhake curah udan sing akeh kanggo ngasilake air terjun sing apik.

Kanggo nggawe kerugian iki kurang, sampeyan kudu ngerti cara milih lokasi kanthi apik. Contone, ora padha nempatake tanduran ing dhaerah sing udan arang banget lan iklim umume garing tinimbang dilebokake ing wilayah sing akeh udan. Kanthi nindakake iki, produksi energi bakal luwih murah lan luwih akeh.

Jinis tanduran listrik hidrolik

Ana macem-macem jinis tanduran hidroelektrik gumantung karo cara kerjane.

Stasiun listrik hidrolik sing ana ing kali

Stasiun listrik hidrolik sing ana ing kali

Yaiku jinis tanduran sing ora nglumpukake akeh banyu ing turbin, luwih becik njupuk kauntungan saka aliran sing kasedhiya ing kali ana ing wektu kasebut. Bareng mangsane mangsane mangsuli, iline iline uga saya owah, saengga ora bisa kakehan banyu kanthi mbuwang bendungan.

Tanduran hidroelektrik kanthi reservoir cadangan

Pembangkit listrik hidrolik kanthi waduk

Beda karo sing sadurunge, sing iki nduwe waduk sing disimpen banyu cadangan. Wadhuk ngidini jumlah banyu sing tekan turbin bisa diatur kanthi cara sing luwih efisien. Kauntungan sing ditawakake babagan sing sadurunge yaiku, kanthi tansah mbendung banyu minangka cadangan, bisa ngasilake energi listrik sajrone taun.

Stasiun pompa hidroelektrik

Pompa pompa hidrolik

Ing kasus iki, kita duwe loro waduk sing dununge beda-beda. Gumantung saka panjaluk energi listrik, paningkatane bakal nambah utawa ora. Dheweke nindakake kaya ijol-ijolan konvensional. Nalika banyu sing disimpen ing wadhuk ndhuwur mudhun, puterake turbin lan, yen prelu, banyu mau dipompa saka waduk ngisor saengga bisa maneh siklus muter.

Jinis pusat iki nduweni kauntungan sing bisa diatur miturut panjaluk listrik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan tanduran hidroelektrik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.