Pembangkit listrik pasang surut

Pembangkit listrik pasang surut

Ing jagad energi sing bisa dianyari ana sawetara sing luwih dikenal kayata energi surya lan energi angin lan liyane sing kurang dikenal kayata energi pasang surut. Iki minangka jinis energi sing bisa dianyari sing njupuk kauntungan saka pasang surut segara. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu a stasiun daya pasang surut yaiku ing ngendi owah-owahan energi kinetik pasang surut energi listrik.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan pembangkit listrik pasang surut, karakteristik lan fungsine.

Energi pasang pasang

energi pasang surut

Samudra nduweni potensi energi sing gedhe banget, sing bisa diowahi dadi listrik liwat macem-macem teknologi. Antarane sumber energi segara kaya sing ditegesake dening Institute for Energy Diversification and Saving (IDAE), kita nemokake macem-macem jinis:

  • Energi saka arus laut: Iki kalebu nggunakake energi kinetik arus laut kanggo ngasilake listrik.
  • Energi gelombang utawa energi gelombang: Iku nggunakake energi mekanik ombak.
  • Panas pasang surut: Iki adhedhasar njupuk kauntungan saka prabédan suhu antarane banyu lumahing lan dhasar segara. Owah-owahan termal iki digunakake kanggo listrik.
  • Energi pasang surut utawa energi pasang surut: Iki adhedhasar panggunaan pasang surut, pasang surut lan aliran banyu segara, sing diasilake dening aksi gravitasi srengenge lan rembulan. Dadi, energi potensial pasang surut diowahi dadi energi listrik liwat gerakan turbin, kaya ing pembangkit listrik tenaga air.

Energi pasang surut minangka sumber energi alternatif adhedhasar nggunakake pasang surut banyu segara, sing digawe dening tarikan gravitasi srengenge lan rembulan. Kanthi cara iki, iki minangka fenomena alam sing bisa diprediksi sing ngidini kita bisa ngerteni kapan gerakan banyu kasebut bakal bisa diowahi dadi listrik.

Pembangkit listrik pasang surut

pasang surut lan energi sing bisa dianyari

Pembangkit listrik pasang surut minangka salah sawijining mesin sing cukup kanggo ngowahi energi kinetik ombak dadi energi listrik. Ana sawetara cara kanggo entuk energi pasang surut. Kita bakal ndeleng saben wong lan aspek utama:

Generator arus pasang surut

Uga dikenal minangka TSGs (Tidal Stream Generators), generator iki nggunakake gerakan banyu kanggo ngowahi energi kinetik dadi listrik. Iki minangka cara sing paling dikenal. Cara iki entuk energi Mesthine biaya sing luwih murah lan dampak ekologis sing luwih murah dibandhingake karo metode liyane.

Bendungan pasang surut

Bendungan iki njupuk kauntungan saka energi banyu potensial sing ana antarane unevenness antarane pasang dhuwur lan surut. Padha alangan karo turbin, mirip banget karo bendungan tradisional, dibangun ing lawang menyang teluk utawa tlaga. Biaya dhuwur lan bathi ora dhuwur. Kakurangan papan ing donya sing nyukupi kahanan kanggo dadi tuan rumah lan dampak lingkungan minangka rong kekurangan utama.

Energi pasang surut sing dinamis

Teknologi kasebut ing tataran teoritis. Uga dikenal minangka DTP (Dynamic Tidal Power), nggabungake loro pisanan, ngeksploitasi interaksi antarane energi kinetik lan daya ing arus pasang surut. Cara iki kasusun saka sistem bendungan gedhe sing ngindhuksi fase pasang surut ing banyu kanggo mobilisasi turbin sing ngasilake daya.

Kaluwihan lan kekurangan

Kita negesake manawa energi alternatif iki duwe sawetara kaluwihan:

  • Iki minangka sumber energi resik sing ora ngasilake gas omah kaca utawa polutan liyane saka jinis sumber energi liyane.
  • Ora ana bahan bakar tambahan sing digunakake.
  • Pembangkit listrik sing terus-terusan lan dipercaya.
  • Ombak iku ora bisa entek lan gampang diprediksi.
  • Iki minangka sumber energi sing bisa dianyari.

Senadyan potensi gedhe, panggunaan daya pasang surut uga nduweni kekurangan, kalebu:

  • Iki bisa digayuh liwat investasi finansial sing akeh. Iku larang kanggo nginstal.
  • Nduwe pengaruh visual lan lanskap sing apik ing pesisir, minangka salah sawijining kekurangan energi pasang surut sing paling kuwatir.
  • Daya pasang dudu pilihan sing paling apik kanggo kabeh wilayah geografis. Amarga jumlah energi sing bisa dipikolehi gumantung saka tingkat obahe segara lan kekuatan ombak.

Energi pasang surut Wis digunakake kanggo ngasilake listrik wiwit taun 1960-an. Negara perintis yaiku Prancis, sing pembangkit listrik pasang surut ing Lens isih aktif.

Negara-negara sing saiki duwe kapasitas pembangkit listrik pasang surut yaiku: Korea Selatan, diikuti Prancis, Kanada, Inggris lan Norwegia. Saiki, energi pasang surut mung minangka bagian sekedhik saka total energi sing bisa dianyari ing donya, nanging potensine gedhe banget.

Operasi pembangkit listrik tenaga pasang surut

pembangkit listrik pasang surut lan panggunaane

Pembangkit listrik pasang surut minangka papan ing ngendi energi sing diasilake dening pasang laut diowahi dadi listrik. Kanggo entuk manfaat, bendungan karo turbin dibangun ing sisih ngisor, umume ing muara kali utawa teluk. Reservoir sing digawe dening pambangunan bendungan ngisi lan ngosongake saben gerakan ombak lan banyu sing diasilake, ngidini wiwitan turbin sing ngasilake listrik.

Kepiye pembangkit listrik pasang surut ngowahi energi pasang surut dadi listrik? Kanggo njawab pitakonan iki, perlu kanggo nimbang prinsip energi potensial lan kinetik saka mundhak lan nyuda khas. pasang surut sing diprodhuksi dening interaksi gravitasi Srengenge lan Bulan. Munggah banyu diarani aliran, lan wektu mudhun luwih cendhek tinimbang sadurunge.

Bentenipun ing dhuwur antarane segara lan tingkat reservoir punika dhasar, supaya, miturut Institut Diversifikasi lan Konservasi Energi (IDAE), iku mung ono gunane ing pesisir ngendi dhuwure pasang dhuwur lan mudhun. beda karo luwih saka 5 meter pusaté ing instalasi saka ciri iki. Kondisi kasebut mung bisa ditemokake ing sawetara lokasi ing Bumi. Ing pabrik, listrik diowahi nganggo turbin utawa alternator. Kanthi rotasi lading lan sirkulasi banyu dhewe, energi listrik diprodhuksi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan stasiun tenaga pasang surut lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)