Spesies wit kutha lan kemampuane nyerep CO2

ing emisi karbon dioksida Dheweke dadi keprihatinan kutha, mula dheweke golek cara kanggo nyuda utawa nyedhot polutan iki.

La Junta de Andalucía lan Universitas Seville lagi nggarap proyek sing diarani "Hutan miturut kutha". Sing kalebu njupuk area umum kutha lan nandur pirang-pirang wit lan tanduran kanggo mbentuk alas alas kutha Spesies asli sing nyerep karbon dioksida.

Diteliti endi spesies sing duwe kapasitas paling gedhe nyerep CO2 lan disimpulake manawa wit kayata jeruk nipis, jeruk pahit, oak empedu lan laurel yaiku sing duwe sequestration CO2 sing paling dhuwur.

Panganggone spesies kasebut ing wilayah kutha ora mung bakal nambah kualitas udara amarga nyaring partikel lan polutan, nanging uga bisa ningkatake estetika lan lanskap ing kutha-kutha, dheweke bakal bisa nyedhot banyu luwih akeh supaya bisa nyegah banjir, ngatur suhu lingkungan, nyuda swara, lan mupangat liyane.

Kira-kira 2000 wit kanthi kapasitas dhuwur sing bisa nyerep CO2 bisa ngetrapake 160 ton karbon dioksida saben taun, sing akeh kanggo kutha. Yen iki ditambahake pangirangan polusi saka kendaraan lan industri, pangembangan signifikan ing lingkungan.

ing klelep CO2 alami Dheweke perlu banget, nanging ora bakal cukup yen emisi ora dikurangi lan tumindak liya uga ditindakake.

Sawetara kutha ing Andalusia ngetrapake proyek alas kanthi kutha kanggo ningkatake kualitas panguripane lan kerja sama nglawan owahan iklim.

Jinis tumindak kasebut migunani lan umume ngidini bisa ditiru ing wong liya, mula iku minangka cara kanggo promosi tumindak konkrit kanggo nyuda emisi CO2 sacara lokal.

SUMBER: Ecoticias


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   patricia padila ngandika

    kabeh lingkungan, alam, pencegahan bencana, agriltura kanggo aku apik banget, manungsa ora nate rampung sinau. Cathetan sing apik banget.