Soria, swarga biomassa

Soria ngusulake dadi kutha Spanyol pisanan kanthi nol karbon. Wiwit 2015, ketel gas utawa solar diganti karo energi terbarukan liyane kanggo pasokan banyu panas lan pemanasan. Proyek 14 yuta euro, kanthi dana saka Institut Kredit Resmi (ICO), sing wis ngasilake patang yuta liwat perusahaan manajemen modal ventura Axis, lan Barcelona Suma Capital.

Jaringan panas Soria, minangka inisiatif sing dikelola lan dipasarke dening perusahaan Soria Rebi, kalebu klompok kasebut Amax bie, wis duwe 8.000 klien sawise rampung tataran kapisan. Iki kalebu saka komunitas pamilik nganti hotel, rumah sakit, sekolah, kolam renang, panti jompo lan badan umum.

Tanduran biomassa kanggo panggunaan termal, duwe kekuwatan 18kw, ngonsumsi 16.000 ton bahan alas saben taun, sing ngasilake 45 yuta jam kilowatt saben taun.

scrub minangka biomassa

Perusahaan iki duwe 50 karyawan, lan iki ngindhari 16.000 ton karbon dioksida(CO2) saben taun. "Kita mbantu mbalekake alas lan njaga kebersihan," ujare Alberto Gómez, CEO.

Jaringan kasebut yaiku sirkuit banyu panas lemah 28 km sing ditutup, jlentrehe Borondo. "Bahan alas diselehake ing tanduran, kanthi telung ketel biomassa yaiku saben enem megawatt, sawise disaring lan disaring. Iki ngalangi cabang apa wae saka mblokir sistem ", ujare.

Banyu digawe panas dening panas sing digawe ing proses pembakaran lan banjur dipompa liwat pipa menyang kutha, terus. Ing saben bangunan, perusahaan nginstal substation exchange, sing nggawe banyu ing sirkuit bebas saka bangunan kasebut. "Kita njamin tabungan antara 10% lan 25%, miturut tarif sing dipilih; mung listrik sing dikonsumsi ditagih amarga sawetara meter sing ngukur energi sing ditransfer menyang omah ”.

Ekstensi

Rebi nggedhekake layanane menyang tengah lan kidul Soria, kanthi pangarep-arep bisa ndadekake jumlah pangguna dadi 16.000. Kanggo nggayuh panjaluk sing tambah, perusahaan kasebut nggabungake peralatan anyar (akumulasi inersia) kanggo nyimpen energi termal lan sistem pompa banyu. "Kita ngerti ing Eropa manawa iki nambah efisiensi, tinimbang nginstal peralatan pembakaran liyane," ujare Borondo.

Sing ana ing Soria dudu siji-sijine proyek. Klompok kasebut wiwit njajahi bisnis iki ing taun 2009, ndeleng potensi kehutanan Castilla y León lan konsentrasi bangunan kanthi dandang bahan bakar fosil ing sawijining propinsi kanthi musim salju sing adhem banget.

biomas alas

Dadi, jaringan pertama muncul ing kotamadya Soria saka Olvega, operasional wiwit 2012, utawa ing Universitas Valladolid. Saiki mung ndharat Douro Aranda (Burgos), sawise perjanjian karo balai kutha Arandino kanggo nyuplai 3.000 omah lan entitas publik, kanthi investasi wolung yuta.

Karya kasebut bakal diwiwiti ing wulan Oktober lan bakal digunakake sajrone rong taun, padha ngarepake. Rencana perusahaan uga ditambah Guadalajara (Castilla-La Mancha), ing proses lisensi.

Évolusi biomassa ing Spanyol

Sabanjure kita bakal ndeleng grafik sing beda-beda, sing nuduhake evolusi telu faktor utama sektor energi: perkiraan tenaga ing kW, jumlah instalasi lan energi sing digawe ing GWh. Sumber data sing digunakake yaiku web khusus ing sektor iki: www.observatoriobiomasa.es.

Apa Observatoriobiomasa.es?

La Asosiasi Spanyol kanggo Valorisasi Energi Biomassa (AVEBIOM) nggawe situs web iki ing taun 2016 dadi nggawa data biomassa lan perkiraan kanggo akeh wong, kanthi tujuan utama kanggo nggabungake, ing platform sing padha, informasi babagan panggunaan biomassa termal ing Spanyol.

Thanks kanggo data AVEBIOM dhewe lan sing diwenehake dening National Boiler Biomass Observatory lan Indeks Harga Biofuel, saliyane kolaborasi perusahaan lan entitas ing sektor biomassa, bisa ngasilake evolusi, mbandhingake lan menehi data lan prakiraan.

Grafik 1: Évolusi nomer instalasi biomassa ing Spanyol

Conto sing jelas babagan ledakan teknologi iki yaiku nambah nomer instalasi jinis energi terbarukan iki.

Data paling anyar sing kasedhiya nuduhake manawa ing 2015 ana 160.036 instalasi ing Spanyol. Tambah 25 poin persentase dibandhingake taun sadurunge, ing endi angka kasebut mung luwih saka 127.000.

8 taun kepungkur, ora ana 10.000 instalasi lan ing 2015 wis ngluwihi 160.000, jelas yen evolusi lan paningkatan biomassa ing negara kita yaiku kasunyatan sing bisa diverifikasi lan katon jelas.

Ketel

 

Kita kelingan yen ketel kasebut digunakake minangka sumber energi biomassa lan kanggo ngasilake panas ing omah lan bangunan. Dheweke nggunakake sumber energi bahan bakar alami kayata pelet kayu, jugangan zaitun, residu alas, cangkang kacang, lsp. Iki uga digunakake kanggo panas banyu ing omah lan bangunan.

Grafik 2: Évolusi perkiraan tenaga biomassa ing Spanyol (kW)

Konsekuensi sing jelas saka kenaikan jumlah instalasi yaiku kenaikan perkiraan daya.

Total listrik sing dipasang ing Spanyol yaiku 7.276.992 kW ing 2015. Mbandhingake karo periode sadurunge, total tenaga sing diinstal tambah 21,7% dibandhingake 2014, ing ngira kW mung kurang saka 6 yuta.

Wutah sing dialami saka total tenaga sing dipasang saka 2008 nganti data pungkasan sing disedhiyakake ing 2015 yaiku 381%, wiwit 1.510.022 kW nganti luwih saka 7.200.000.

Grafik 3: Evolusi energi sing digawe ing Spanyol (GWh)

  

Kanggo ngrampungake grafik, kita bakal nganalisa evolusi sajrone 8 taun kepungkur saka energi sing digawe dening energi iki ing Spanyol.

Kaya rong metrik sadurunge, tuwuh terus-terusan sajrone taun 2015, kanthi 12.570 GWh, taun kanthi volume GWh paling dhuwur. 20,24% luwih saka ing taun 2014. Tambah energi sing digawe biomass wiwit taun 2008 yaiku 318%.

Integrasi biomassa ing antarane sumber energi utama ing negara kasebut terus maju. Kanggo ndeleng kanthi cetha evolusi sing positif mung deleng data 2008.

Ing periode kasebut ana 9.556 panginstalan sing ngasilake kira-kira energi 3.002,3 ​​GWh kanthi perkiraan daya 1.510.022 Kw lan ing 2015, pungkasan data kasedhiya, wis nambah dadi 12.570 GWh energi sing diasilake, instalasi 160.036 lan 7.276.992 Kw perkiraan daya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.