Sistem biogas adhedhasar kotoran babi ing Argentina

Ing kutha Hernando ing provinsi Córdoba sing pertama sistem biogas ora mung saka Argentina nanging saka Amerika Selatan adhedhasar kotoran babi.

Jinis sistem iki wis digunakake ing Eropa lan Amerika Serikat, nanging ing negara liya isih anyar lan durung pati ngerti.

Ing peternakan babi, biogas diproduksi kanthi sistem sing digawe saka mikroturbin sing dipasang dhewe-dhewe nalika ngasilake energi banjur surplus menyang jaringan umum, sing ing kutha iki minangka koperasi.

Kanthi sistem iki, listrik, Gas lan pupuk organik kabeh saka kotoran babi.

Operasi kasebut cukup sederhana, limbah organik sing diasilake babi digawa menyang kolam sing degradhah dening bakteri, mula biogas diproduksi, banjur dikirim menyang tanduran cilik supaya mengko disebar liwat pipa utawa kanggo ngasilake listrik microturbine.

Teknologi iki gampang, bisa dikendhaleni kanthi adoh saka internet utawa satelit, duwe efisiensi termal sing dhuwur, saengga bisa nggawe koogenerasi lan uga pemicu kanthi peralatan sing padha.

Bisa digunakake ing kabeh jinis bangunan lan fasilitas pertanian utawa ternak, sing bakal diganti yaiku asal saka bahan organik.

Panggunaan turbin mikro sing dipecat karo gas jaringan minangka alternatif kanggo ngadhepi kekurangan lan rega listrik sing akeh sing kena pengaruh ing saindenging jagad.

Muga-muga perusahaan liyane lan perusahaan kudu nggatekake sistem iki biogas amarga efisiensin banget, ekonomis kanggo nginstal lan menehi asil ekonomi lan lingkungan sing apik banget.

Nggunakake energi bersih minangka pilihan sing bisa diakses amarga ana macem-macem teknologi, peralatan lan sistem kanggo saben kabutuhan lan anggaran.

Panggunaan biogas kudu terus berkembang ing saindenging jagad amarga sumber iki kalebu sumber daya gedhe energi resik.

SUMBER: Biodiesel.com. ar


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.