Apa sing bisa kita gunakake kanthi poin sing resik

Nilai sing resik

Titik Bersih E-limbah ing AS

Kita kabeh wis diwenehi masalah carane mbuwang barang lawas sing wis pirang-pirang taun ing kamar panyimpenan tanpa ngerti kanthi pasti apa sing bakal ditindakake, sedina sing apik, kita nggawe keputusan lan mbuwang dheweke ing wadhah nalika isih krungu "swara nurani" sing ngandhani manawa kita nindakake salah, manawa kita ngrusak lingkungan.

Yen sampeyan salah sawijine utawa salah siji sing tangane ora ngerti, ngerti manawa ana solusine. Kaping pisanan yaiku kontainer kuning, ijo lan biru klasik kanggo kertas lan karton, kaca lan kemasan. Yen ora ana ing lingkungan utawa urbanisasi sampeyan, sampeyan bisa lunga menyang Dewan Kota lan laporake, saiki Dewan Kota sing ora daur ulang bakal didenda.

Yen "pot" sampeyan ora ana ing klompok sampah kutha sing dakkandhakake sadurunge, sampeyan isih duwe alternatif "titik resik»Telpon utawa seluler ing endi sampeyan bisa ninggalake jinis sampah sing efektif lan kaya kita kesadaran konservasi Iki ngandhani manawa kita ora kudu nyelehake ing wadhah normal utawa ing wadhah ulang.

Dadi sampah yen komponen kasebut pancen akeh beracun lan kudu diilangi ing tanduran khusus utawa bisa uga ngetutake rantai Daur ulang Lan dadi dienggo maneh dening wong utawa institusi liyane, kayata komputer lan seluler.

Sampah sing bisa dijupuk menyang titik resik yaiku:

-  Batre lan BatereKomponen-komponen kasebut, utamane merkuri, pancen akeh polusi.

- Kontainer obat-obatan, lagi didaur ulang, luwih becik ing titik resik SIGRE ing apotek.

- Puing-puing logam cilik kayata wajan utawa panci.

- TV y ngawasi, plastik, kaca lan logam dipisahake.

- Piranti, bahan kasebut kapisah lan plastik lan logam uga didaur ulang.

- Minyak goreng, didaur ulang kanggo nggawe biodiesel.

- Minyak motor, digunakake minangka dhasar kanggo pelumas.

- CD lan DVD, plastik didaur ulang.

- Busana, sprei, andhuk lan kabeh tekstilYen kondisine apik, dheweke bakal disumbang kanggo yayasan amal, kaya sepatu.

- Sinar-X, uyah perak lan elemen liyane bisa ditemokake maneh.

- Furnitur, lebu, sampah, kayu, sampeyan kudu nggunakake layanan koleksi Balai Kota.

- Spray Aerosol, komponen-komponen kasebut dipisahake, bungkus didaur ulang.

- Cat lan pelarut, unsur kasebut dipisahake lan kontainer didaur ulang.

- Sampah elektronik minangka komputer y mobiles kapisah lan digunakake 90 persen. Sing kerja kanthi apik (80%) disumbang lan dienggo maneh lan sing ora didaur ulang karo pabrik ponsel. Iki dipisahake dadi plastik lan logam (ngemot unsur timbal lan karsinogenik liyane), uga ngemot logam mulia.

-  Kartrid tinta, plastik diisi ulang utawa didaur ulang.

- Lampu lampu neon, logam lan kaca didaur ulang, bledug merkuri pulih.

- Kabel, plastik lan logam dipisahake lan didaur ulang.

Ing kabeh kutha Spanyol ana titik-titik ijo. Ing situs web OCU ana sing golek titik ijo ing endi sampeyan bisa nemokake paling cedhak karo omah sampeyan. Wicaksana yen saben Clean Point duwe dhewe aturan, dadi paling apik sampeyan nelpon luwih dhisik kanggo ndeleng apa sing dipikolehi lan apa sing ora dipikolehi.

Barang-barang ing ngisor iki bali menyang lokasi sing dituku: ban lan kacamata. Jarum suntik insulin digawa menyang puskesmas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Viviana ngandika

    Takon, apa sampeyan nampa kasur?