Serikat pekerja njaga komitmen kanggo energi batubara mbesuk

produksi batu bara

Validitas saka Kerangka Kerja Wilayah Penambangan lan Wilayah Tambang Batubara 2013-2018 pungkasan taun iki, merencanakake rencana penutupan tertib kanggo sektor kasebut saliyane bantuan kompensasi.

Kanthi tujuan kanggo ngrampungake Tandha iki, CCOO, UGT lan USO, 3 serikat kerja utama, wis nuduhake kekarepane kanggo terus nambah rencana kasebut, tenaga penambangan lan batubara.

Komisi Buruh negesake manawa:

"Batubara nasional kudu terus dadi bagian saka campuran nasional lan kita kudu ngupayakake supaya bisa duwe masa depan sing ngluwihi taun 2018."

Mesthine, serikat pekerja dheweke ora obah menyang skenario dekarbonisasi.

Industri, Konstruksi lan Agro (UGT FICA) nganggep komitmen saka Uni Eropa, partai politik lan pamrentah:

"Ora bisa kedadeyan, kaya sing dianggep sawetara, ing wiwitan nutup tambang banjur reindustrialisasi, nanging kanggo njaga tambang lan sekaligus nggawe maneh industri industri kaya sing bakal ilang ing wilayah penambangan.

Pratelan kasebut minangka asil saka nyeret Daniel Nawi, Sekretaris Negara Energi, kanggo komitmen kanggo nggawe klompok kerja kanggo nyinaoni ekstensi Rencana Batubara 2013-2018, kanggo tanggal 28 Februari ngarep.

Serikat pekerja lan Kementerian Energi, Pariwisata lan Badan Digital sing kasebut ing ndhuwur bakal dadi bagean saka klompok iki, nanging, CCOO uga menehi saran manawa ing fase kapindho Carbojunction bisa digabung, perusahaan ing sektor kasebut.

Kamangka Menteri Energi mbujuki serikat kerja supaya "nyoba modifikasi" Keputusan Diraja kanggo penutupan pembangkit listrik, Federasi Industri Union Sindical Obrera, dikenal kanthi jeneng FI-USO, njaluk Daniel Navia supaya nambah cakrawala wektu aplikasi rencana sosial nganti nutup kesimpulan unit produktif sing dicakup dening Rencana Batubara 2013-2018.

Federasi Industri Serikat Pekerja Perdagangan pekerja nganggep manawa:

"Dheweke kudu dilamar menyang kontraktor lan pekerja subkontraktor sing nyukupi persyaratane, amarga padha kena ukuman sing padha karo buruh saka perusahaan induk."

Saliyane, rapat UGT-FICA lan CCOO Industri menehi komentar babagan isi Keputusan Royal babagan penutupan tanduran sing wis ditampa kanggo bagean kasebut laporan kritis lan sehat dening CNMC, Komisi Pasar Nasional lan Kompetisi.

Miturut informasi sing dipikolehi saka CCOO, Daniel Navia negesake manawa dheweke bakal terus makarya kanthi arah sing padha lan mesthine, "dheweke bakal nyoba ngowahi teks sing diwenehake CNMC supaya bisa nampa persetujuan.

Mekanisme kanggo nerusake produksi

UGT mbela rencana anyar kasebut bakal dikelola:

"Produksi batu bara pribumi lan panggunaan ing pembangkit listrik tenaga termal bisa dipesthekake."

Kangge, dening CCOO:

"Batubara nasional kudu terus dadi bagean saka campuran nasional lan kita kudu ngupayakake supaya bisa duwe masa depan sing ngluwihi taun 2018."

UK tengah

Dadi, UGT njaluk supaya kabeh mekanisme sing bisa ngidini berkelanjutan produksi diaktifake maneh y:

"Nerusake lan ningkatake proyek tangkapan, semestrasi lan panyimpenan CO2; lan ngganti prosedur watesan kanggo njamin pasokan wong liya sing njamin partisipasi batubara nasional cukup ing campuran pembangkit listrik sing ngidini konsolidasi sektor batubara autochthonous ing negara kita ”.

Pertahanan ekstrem sektor iki dening serikat pekerja Iku kedadeyan ing skenario dekarbonisasi sing diusulake dening Uni Eropa, perjanjian internasional kayata Aliansi Global kanggo Ngilangi Batubara lan keputusan bisnis kayata perusahaan listrik Endesa lan Iberdrola, kanggo nutup sawetara pabrik produksi listrik sing dibakar batubara.

Nalika 3 serikat kerja kasebut pengin terus ngrampungake rencana nutup pembangkit listrik lan terus karo produksi lan konsumsi bahan bakar batubara lan fosil, Uni Eropa lan akeh negara liyane ngupayakake dekarbonisasi lengkap planet iki, kanthi energi sing bisa dianyari .

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.