Filter HEPA krasan

ngresiki hawa

Duwe hawa sing resik ing papan sing ditutup ing omah, papan kerja lan umume penting kanggo kesehatan kita. Sanajan kita ora bisa ndeleng, ana akeh partikel sing digantung ing udhara sing bisa nyebabake alergi lan penyakit. Dadi tutorial iki bakal nuduhake sampeyan langkah demi langkah carane nggawe pembersih udara omah kanthi cepet lan gampang saringan hepa krasan.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe carane nggawe saringan HEPA krasan lan apa kegunaane.

polusi udara ing omah

pemurni saringan hepa krasan

Kita asring nganggep manawa hawa ing omah utawa papan kerja luwih sithik tinimbang hawa ing njaba. Nanging, njaba kontaminasi iki luwih nyebar, lan ing lingkungan sing ditutup, kita kapapar konsentrasi senyawa beracun sing luwih dhuwur kayata:

  • Polutan Organik Persisten (POPs)
  • Senyawa Organik Volatile (VOC)
  • Bisphenol A (BPA)
  • Senyawa Perfluorinasi (PFC)
  • Jamur, tungau, bakteri, virus, lsp.

Pemurni udara omah apik kanggo nglawan polusi udara lan ningkatake kualitas udara sing sampeyan lan kulawarga ambegan saben dina.

Apa Filter HEPA ngarep

saringan hepa krasan

Filter HEPA minangka sistem retensi kanggo partikel volatil sing ana ing udara, Biasane digawe saka fiberglass. Serat sing disusun kanthi acak iki apik banget nganti mbentuk jaringan sing nahan senyawa polusi.

HEPA stands for "High Efficiency Particle Arrester", kang secara harfiah tegese "High Efficiency Particle Arrester" ing Spanyol, lan padha uga disebut saringan Absolute. Iki digawe dening Cambridge Filter Company ing taun 1950 kanggo digunakake ing industri militer khusus kanggo nglawan polutan sing digawe nalika bom atom digawe.

Saiki saringan HEPA digunakake ing kabeh lapangan: industri pangan, elektronik, pharmaceutical, kimia, ing medicine ing kamar operasi, air refreshment ing pesawat lan malah ing ngarep. Umumé, ing ngendi wae sing mbutuhake kemurnian hawa sing luwih dhuwur.

Sanajan serat kasebut ana ing diameter 0,5 lan 2 mikron, bolong sing disusun kanthi acak nahan partikel sing luwih cilik kanthi telung cara: Nalika udhara sing nggawa partikel kasebut ngliwati, partikel nempel ing bolong nalika gosok menyang serat. Partikel sing luwih gedhe tabrakan langsung karo serat. Pungkasan, difusi, sing ana gandhengane karo gerakan acak partikel ing cairan, nyumbang kanggo adhesi.

Carane nggawe Filter HEPA krasan

pemurni hawa

Pemurni udara omah utawa mesin sing wis dianyari bisa nyaring hawa kaya sing kasedhiya ing toko peralatan, nanging luwih murah. Bahan sing dibutuhake kanggo konstruksi yaiku:

  • Sampeyan bisa nggunakake kipas exhaust jedhing utawa sing digunakake kanggo ventilasi kamar sing ditutup.
  • Filter HEPA 13. Bisa dituku minangka suku cadang kanggo pembersih vakum lan peralatan udara.
  • Kothak karton kanthi tutup. Disaranake nggunakake karton kanggo nggawe pembersih luwih awet.
  • kaset Amerika.
  • Pisau lan / utawa gunting.
  • Pasang nganggo kabel lan tape insulating.

Umume saringan HEPA Padha digawe saka lembaran terus-terusan saka interlocking fiberglass campuran. Faktor sing paling penting kanggo ditimbang ing jinis panyaring iki yaiku diameter serat, kekandelan saringan lan kecepatan partikel. Kajaba iku, panyaring nduweni rating (rating MERV) adhedhasar kemampuane nangkep partikel kanthi ukuran tartamtu:

  • 17-20: kurang saka 0,3 micron
  • 13-16: 0,3 kanggo 1 micron
  • 9-12: 1 nganti 3 mikron
  • 5-8: 3 nganti 10 mikron
  • 1-4: Luwih saka 10 mikron

Ing pangertèn iki, saringan HEPA 13 utawa saringan bledug Kelas H nangkep 99,995% partikel sing luwih gedhe tinimbang 0,3 mikron sing mbebayani kanggo kesehatan. Dadi, paling cocok kanggo nyaring spora jamur, tungau bledug, serbuk sari, bledug karsinogenik, aerosol, lan patogen kayata bakteri lan virus.

Ing tangan liyane, operasi kalebu njupuk partikel mbebayani liwat:

  • Intersepsi aliran udara: partikel rub marang lan manut serat saka Filter.
  • Pukulan langsung: Partikel gedhe tabrakan lan kepepet. Sing luwih cilik spasi ing antarane serat lan kacepetan udhara, luwih gedhe efek kasebut.
  • Difusi: Partikel-partikel sing luwih cilik tabrakan karo molekul-molekul liya, nyegah supaya ora ngliwati panyaring. Biasane kedadeyan nalika aliran udara alon.

Carane milih exhaust fan

Penggemar extractor penting ing ruangan sing ora duwe ventilasi lan minangka bagean integral saka pembersih udara. Nalika milih, faktor ing ngisor iki kudu dianggep:

  • Aliran udara kudu njamin ventilasi lan ekstraksi sing cukup. Biasane, iki kudu 6 nganti 10 kaping volume total kamar saben jam, sanajan 4 nganti 5 dianjurake ing ruang kelas lan perpustakaan, 6 nganti 10 ing kantor lan ruang paling ngisor, lan 10 ing jedhing lan pawon. 15 Kanggo ngetung extractor, sampeyan kudu multiply m3 saka kamar (dhuwur x dawa x jembaré) dening jumlah renovasi dibutuhake saben jam. Contone, ruangan 12 m2 lan dhuwure 2,5 m (30 m3) mbutuhake tingkat aliran 120 nganti 150 m3 / jam, nalika kantor kanthi meter kubik sing padha mbutuhake tingkat aliran 180 nganti 300 m3 / jam.
  • Daya extractor biasane antarane 8 lan 35 W, lan pilihan sampeyan bakal gumantung ing kamar kang bakal diselehake. Ing pawon, umpamane, daya luwih akeh dibutuhake amarga asap sing diasilake nalika panganan disiapake.
  • Tingkat gangguan ngirim ora ngluwihi 40 desibel supaya ora ngganggu, nanging kudu eling yen daya sing luwih dhuwur, luwih akeh gangguan sing bakal diasilake.

Tip kanggo kualitas udara sing apik

Saliyane mbangun pembersih udara dhewe, dianjurake kanggo ngetutake sawetara tips sing bakal mbantu ningkatake kualitas udara ing ruangan apa wae:

  • Bukak jendhela kanthi rutin kanggo ventilasi. Yen ora ana jendhela, kudu ana ventilasi mekanik.
  • Tuwuh tanduran njero ruangan sing mbantu ngresiki lan nambah kualitas udara.
  • Mbusak kelembapan sing berlebihan kanggo nyegah pembentukan jamur lan jamur, utamane ing wilayah kaya jedhing.
  • Nyegah akumulasi bledug lan reresik kimia, milih produk ekologis liyane kayata cuka lan soda manggang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan carane nggawe saringan HEPA krasan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.